Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ALAADDİN YILMAZ HAKKINDAKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

ALAADDİN YILMAZ HAKKINDAKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ
Bolu Belediye Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz, son günlerde gündeme gelen konular hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bolu Belediyesinde işten çıkartılan 97 işçi ile ilgili konuşan Yılmaz, kendi döneminde personel giderini %18’e kadar indirdiklerini buna rağmen işçi çıkartmanın işçilere saygısızlık olduğunu ifade etti.

Yılmaz ayrıca, yakınlarını birçok yerden maaş alacak pozisyona getirdiği iddiaları ile ilgili ise, ‘Bütün belgeler elinizde varsa yıkın. Ama edepsizlik yapmayın’ diye konuştu.

Seçim sürecinde adayların karşısında yer aldığı konusundaki iddialara da cevap veren Alaaddin Yılmaz, “Eğer, İl Genel Meclisi’nin yarı yarıya kaybedilmesinin sorumlusu bensem, ben ne büyük adammışım. Büyüklüğümle övünüyorum.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz, hakkında çıkan iddialarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İlk olarak Bolu Belediyesinde 97 kişinin işten çıkartılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, şöyle konuştu; “Belediye bütçesinin %95’i personele gidiyordu ve belediye maaşları ödeyebilecek durumda değildi. O dönemde işçi çıkartmak zorundaydık. Hem sendikaya hem karşımızdaki siyasi iradeye hem de basın mensuplarına yalvardık. Bu kadar işçi çıkartmak zorundayız dedik. Ama bir çözüm var işçi çıkartmak niyetinde değilim, 3 ay ücretsiz izne çıkarma konusunda bana destek olun hiç kimse burnu kanamasın dedim. Hiçbir sendika üyesi ve siyasi rakiplerimiz buna yanaşmadılar ve işçileri bize karşı hareketlendirdiler. Nasıl olsa çıkamaz, çıkartamaz dediler ve 117 işçiyi çıkartmak zorunda bıraktılar beni. Hala onun acısını çekerim.

Şu an Bolu Belediyesi Türkiye’de il belediyeli arasında personel giderleri bütçesine oranı şirketlerimizi de dahil edersek %18’e düşmüştür. Türkiye’de herhangi bir belediyenin bu noktaya inebileceğine inanmıyorum varsa bizde indik desinler. Herkesin hesabı meydanda. Şu an personel giderlerimiz bütçemizin payında %18’e geldiği halde 95 kadar arkadaşın dışarıya çıkartılması hem Bolu’ya hem Bolu Belediyesine hem de çıkartılan işçilere saygısızlıktır.

O dönemdeki siyasi muhataplarımız belediye meclis üyeleri meclisi terk etmişlerdi. Herkes işçileri ayaklandırıp bende Arçelik’e sığınmak zorunda kalmıştım. Allah rahmet etsin Adnan Tüfekçi’ye sığındım çünkü yanımda kimse yoktu.”

“Elinizde belge varsa yıkın ama edepsizlik yapmayın”

Bolu Belediye Başkanlığı döneminde yakınlarını birçok yerden maaş alacak pozisyona getirdiği iddiaları ile ilgili ise Yılmaz sert konuştu. Yılmaz, “Ak Parti kurulmadan önce, Ak partinin kuruluşunda görev alan ve Ak Parti kurulduğunda da kurucu il başkanı olan ben o gün tek başına yalnızdım. Şu anda da Allah’a binlerce şükür tek başıma yalnızım.

İl belediyeleri içerisinde birçok şirketi olmasına rağmen kendi maaşından başka herhangi bir ilave para belediyeden almayan tek belediye başkanı varsa Türkiye’de Alaaddin Yılmaz olarak benim. Araştırın varsa ben özür dilerim. Yoksa Alaaddin Yılmaz’ın çevresine, eşine, dostuna belediyeyi peşkeş çekti diyenler utansınlar. Kul hakkına bu kadar riayet eden benim. Benden başka bir belediye başkanı daha Türkiye’de yoktur.  Yakınlarımı 15 yerden maaş alan duruma geçirdi diye ulusal medyada yazanlar, çizdirenler ve onların şahsiyetleri ile uğraşanlara ‘bütün belgeler elinizde varsa yıkın. Ama edepsizlik yapmayın’ diyorum.” dedi.

“Adayların karşısında yer alanlar varsa utansınlar”

AK Partinin sadece Bolu’da değil, ilçelerde ve il genel meclisinde de kayıpları bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, Bolu’da sadece Bolu Belediyesini kaybetmediklerini ifade etti. Yılmaz şöyle devam etti; “Eğer adayların karşısında pozisyon alanlar varsa, utansınlar. Eğer beni kastettiğini ifade ediyorsanız, Tayyip Bey bunu kastedecek kadar Aladdin Yılmaz’ı tanımayan biri değildir. Ak Parti’de herkes bu partiyi kullanmak için gelebilir ama Ak Parti’de herkes gider, ben tek başına, dün nasılsa bu gün de Bolu sokaklarında dolaşacak yiğit bir Aladdin Yılmaz’ım. Ben, idealist bir adamım. Türkiye’de kaç tane idealist adam kaldı, bunun hesabını vermesi gerekenler versinler.

Bolu’da sadece Belediye Başkanlığı kaybedilmedi. İl Genel Meclisi’nin yarı yarıya kaybı sağlandı. 2 ilçeyi daha kaybettik. 2 ilçede de bizden aday olmak isteyip aday yapmadığımız için bizim karşımıza çıkıp kazananlar oldu. Hatta 3 yerde. 

Türkiye’nin her yerinde seçimlerde, ufak tefek oynamalar olmuştur. Bolu alabora olmuştur. Eğer, 2 ilçe ve 1 beldenin kaybedilmesinin sorumlusu bensem ‘yiğit’ olarak buradayım. Eğer, İl Genel Meclisi’nin yarı yarıya kaybedilmesinin sorumlusu bensem, ben ne büyük adammışım. Büyüklüğümle övünüyorum. Tek başımayım. Allah’a binlerce şükür bundan sonra da böyle devam edecek.”