Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AKŞENER'İN GELDİĞİNİ DUYAN YANINA KOŞTU

AKŞENER'İN GELDİĞİNİ DUYAN YANINA KOŞTU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında il il esnaf ziyaretine devam ediyor. Akşener, Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde esnafı ziyaret etti.


Haber: Aslı Akış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Bolu gezisinde İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Bolu İl Başkanı, ilçe başkanları ve muhtarlar katıldı.

Bolu Dörtdivan’da bir çiftçiyle konuşan Akşener her şehirde olduğu gibi burada da esnafın derdini dinledi. Gırtlağa kadar borç içinde olduğunu belirten bir çiftçi; “60 liraya yem alırken şimdi aynı yemi 120 liraya alıyoruz. Çiftçinin derdini duyurmanızı istiyorum. Gırtlağa kadar borç içindeyiz. Ana borcu gelemiyoruz ki borcun faizinin faizini ödüyoruz. 5 bin liralık olmuş borç 25 bin lira bir arkadaşımın 35 bin liralık borcu 70 bin lira olmuş. Allah razı olsun sizden birisi de gelip derdiniz var mı diye sormadı” şeklinde konuştu.  

Bir esnaf İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e; “Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum ama vekillerden çok şikayetçiyim, dertlerimizi dinlemiyorlar” dedi. Akşener bu sözlere “Bizi tanzim edeceksiniz, bizi kontrol edeceksiniz. Ceketimi assam şu kadar oy alır işi böyle böyle bitecek. Türkiye’de bu kayboldu. Oylarınız çantada keklik olmasın” diye cevap verdi. 

“İŞLERİNE GELDİĞİNDE SAĞLIKÇIYIZ”

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde bir veteriner hekimle konuşan Akşener besicilerin şikayetlerinin nedenini sordu.

Hem hayvancılık, hem tarım hem de veterinerlik yaptığını ifade eden vatandaş ise; “Girdiler sürekli artıyor, gelir hiçbir şekilde beklentileri karşılamıyor. İnsanlar ticari kazancına bakacak olsa şu an kimse bu işleri yapmaz. Sıkıntı gerçekten çok büyük. Sözde bir destek var ama yerini buluyor mu? diye sorarsanız, bulmuyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin kredi faizleri de kendim kullandığım için biliyorum yüksek durumda. Veteriner hekimler devletin gözünde üvey evlat statüsünde. İşlerine geldiklerinde sağlıkçıyız, işlerine gelmediğinde değiliz. Bu dükkanı açarken destek için KOSGEB’ başvurdum. ‘Bana siz doktor olarak gözüküyorsunuz size veremeyiz’ dediler. Kelle koltukta çalışıyoruz. Şu süreçte dahi veteriner hekimlerin değeri bilinmedi. Türkiye’deki veteriner hekimlerin veresiye defterleri toplansa, devletin verdiği destek ve hibeleri geçer. Çiftçileri biz idare ediyoruz. Bolu ilinde hibe destekleme programı yok. Üretene değil mal varlığı olana veriliyor. Hazine arazileri ücretsiz ekim alanı olarak verilecekti. Parasıyla kiralamak istediğim halde başvurumun üzerinden 3 sene geçti hala bir sonuç alamadım” yanıtını verdi. 
Etiketler: bolu haberler