Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AKŞENER, SOYLU ÜZERİNDEN ERDOĞAN’A SORDU: CEVABINI BEKLİYORUZ

AKŞENER, SOYLU ÜZERİNDEN ERDOĞAN’A SORDU: CEVABINI BEKLİYORUZ
İYİ Parti lideri Meral Akşener yeni bir polemiğin fitilini ateşleyerek; “Sayın Erdoğan, sana ulaşamayan AK Partili kızlarımız bana soruyor. Süleyman Soylu'nun dediğine göre, AK Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını bekliyoruz.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova'da gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında bir kadının uyuşturucu ile mücadeleye yönelik sorduğu soruya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası başladı" açıklamalarını hatırlatarak yanıt verdi.

“İDDİA KARŞISINDAKİ CEVABINI MİLLETÇE, MERAKLA BEKLİYORUZ”

Soylu'nun bu açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soran Akşener, “Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan sana ulaşamayan Ak Partili kızlarımız bana soruyor: Süleyman Soylu'nun dediğine göre Ak Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz. Haydi bakalım buyurun, açıklayın" ifadelerini kullandı.

“SÜLEYMAN SOYLU’NUN DEDİKLERİ DOĞRU MUDUR?”

Akşener, esnaf ziyareti sırasında  bir kadının uyuşturucu ile mücadeleye yönelik sorduğu soruya verdiği yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı söz konusu paylaşıma etiketleyen Akşener, videoda; “Ben Sayın Soylu’nun o tweetlerine cevap vermemiştim. Siz şimdi dürttüğünüz için cevap vereceğim. Sayın Soylu diyor ki; ‘Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası.’ Peki, AK Parti iktidarı 2002’de başladı değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız mıydı? Evet. Demek ki bütün o süreç içerisinde katiyetle Sayın Soylu iddiasına göre sevgili yavrucuğum, uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış. Şimdi ben Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Erdoğan’a soruyorum; Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mudur? Captagon’la ilgili mevzuya girin, Google’a sevgili kızlarım. Kimin zamanında olduğunu anlarsınız. O ilgili kişi de şu anda sarayda. Tamam mı canım. Bak hiç bu cevapları vermeyecektim, sordunuz veriyorum şimdi. İyi ki de sordun.” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına yönelik açıklamalarda bulunmuş, "Yüz liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Akşener'in açıklamalarına “Uyuşturucunun kökünü kurutacağız” iddiasında bulunarak şu yanıtı vermişti:

“Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Meral Hanım; Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor. Ha unutmadan, stajyer Bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?”

Etiketler: bolu haberler