Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AKŞENER, BOLU BELEDİYE İTFAİYESİNİ HİZMETE AÇTI

AKŞENER, BOLU BELEDİYE İTFAİYESİNİ HİZMETE AÇTI
Bolu Belediyesinin yeni itfaiye binasının açılışı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımında dualarla yapıldı.

Karaçayır Mahallesi’nde bulunan itfaiye binasının yeterli hizmeti verememesi üzerine yapımına başlanan yeni itfaiye binasındaki işlemler tamamlandı. İnşaatı tamamlanan binanın açılışı için tören düzenlendi. Törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 “BİZ İTFAİYE TEŞKİLATIMIZLA ÖTEDEN BERİ GURUR DUYUYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan itfaiye binasının taşınması hakkında bilgiler vererek, “Bu bölgeyi bilerek seçtik. Sebebi de şu bu bölgede Bolu’da yangınlara en hızlı müdahale edilebilecek bölge. D-100’e bağlantısı var. Aşağıda Mudurnu ve Karacasu yoluna… Her bölgeye hızlı bir şekilde bağlanabiliyor. Zaten biz itfaiye teşkilatımızla öteden beri gurur duyuyoruz. Çünkü bölgenin en hızlı itfaiyesi. Araç-gereç tesisat bakımından en iyi itfaiye. Eğitim açısından da keza aynı durumda.” dedi.

“YANGINA ULAŞMA 5 DAKİKANIN ALTINA DÜŞECEK”

Personel ve teçhizat donanımını anlatan Belediye Başkanı Özcan, “Bu bina yaklaşık 1 yılda yapıldı. 3 bin 100 metrekare kapalı alanı var. Bunun yaklaşık bin metrekaresi garajlardan oluşuyor. Şu anda 17 aracı aldırabiliyoruz. Öbür binamızda bu tür hizmetler yeterli değildi. Burada toplam 71 itfaiye personelimiz var. 24 saat çalışıyorlar, 48 saat istirahat olarak devam ediyor. Bolu’da yangına ulaşma ortalama 7 buçuk dakikaydı şimdi 5 dakikanın altına düşecek.  İtfaiye teşkilatımıza ve Bolu’muza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BU ÜLKEYE GETİRDİLER”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Millet İttifakının yapmış olduğu belediye çalışmalarını hatırlatarak, “Tam 2 buçuk yıldır, o dükkânlarda bizim belediyelerimiz varsa, yani Millet İttifakı’nın birlikte aday gösterip çalıştığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesinden seçilmiş ister şehir ister büyükşehir, çünkü bizim İYİ Parti olarak büyükşehir belediyemiz yok, 19 ilçe belediyemiz var, onlar da dâhil olmak üzere, şehirlerin, o dükkânların içinde; Ankara’daysa aylık bir kilo et alabilecekler Ankara Kartı görüyorum. İstanbul’da ve diğer şehirlerde sizin yaptığınız gibi doğal gaz parasının, Bolu’da olduğu gibi ödeyemeyecek durumda olan, soğuk bir kışta aç ve açıkta kalmasan diye hem ısınma parasını veren hem gıda yardımı yapan hem o insanlara dokunan bir sosyal belediyecilik anlayışını bu ülkeye getirdiler. Benim için yoksulun durumu çok önemli. O yüzden her birinize ayrı ayrı Sayın Tanju Özcan’ın şahsında teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 AKŞENER TEŞEKKÜR ETTİ

Meral Akşener itfaiye binasının bugününe yakışır bir bina inşa ettikleri için Bolu Belediyesi’ni tebrik ederek, “Bu binanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah yangınlar çıkıp, bu bina sık sık kullanılır olmaz. Ama lazım olan ve 1923’te kurulmuş bir itfaiyenin bugünkü tarihine yakışır bir bina inşa etmişiniz. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaları ardından edilen dua ile protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.