Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“AKP’NİN EN BÜYÜK KORKUSU ZORLA ÜYE YAPTIĞI YURTTAŞLARIMIZIN PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMESİDİR”

“AKP’NİN EN BÜYÜK KORKUSU ZORLA ÜYE YAPTIĞI YURTTAŞLARIMIZIN PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMESİDİR”
CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili verdikleri demeçler konusunda açıklamada bulundu.

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, 13 Mart Cumartesi AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in basın toplantısında CHP ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ilgili basına yapılan açıklamaları şaşkınlık ile karşıladığını söyledi.

“ARZU HANIMI RAHATSIZ ETMESİ MANİDAR”

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu,  Milletvekili Arzu Aydın’ın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın siyasi partilere üye olan belediye çalışanlarıyla ilgili yaptığı çağrıyı mobing olarak nitelendirdiği ve Savcıları göreve çağırdığına tepki göstererek; “AKP Bolu Milletvekillerinin 13 Martta Partimiz ve Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan ilgili basına verdikleri demeçleri şaşkınlıkla okuduğumu ifade etmek istiyorum. AKP Bolu Milletvekili Sayın Arzu Aydın Basın toplantısında Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın siyasi partilere üye olan belediye çalışanlarıyla ilgili yaptığı çağrıyı mobing olarak nitelemiş ve Savcıları göreve çağırmıştır. Belediye Başkanımızın çağrısı sadece bir siyasi partiye üye olanlara yönelik değil, ülkemizde faaliyet gösteren bütün siyasi partilere üye olan belediye çalışanlarını yönelik. Bu çağrının özellikle AKP’de siyaset yapan Arzu hanımı çok rahatsız etmesi manidardır.

“MİLLETVEKİLİNİN AÇIKLAMALARI YAPTIKLARI İLE ÇELİŞİYOR”

Ülkemizde parti devleti anlayışını yerleştiren, yıllardır “ Ya taraf olursun, ya bertaraf” mantığı ile yurttaşımız üzerinde mobing uygulayan, vatandaşımızın iktidarlarından en ufak talebini değerlendirmek için bile ilk önce partilerine üye olmayı şart koşan bir partinin Milletvekili olduğunu Sayın Arzu Aydın’a hatırlatmak isterim. Bu bağlamda Sayın Milletvekilinin açıklamaları, yaptıkları ile çelişiyor. Bu açıklamanın amacı bellidir! Bir zamanlar belediyede işe girmek için AKP’ye üye olmayı şart koşan ve bu bağlamda insanlarımızı zorla partilerine üye yapan anlayışın yardım çığlığıdır. Yardım çığlı diyorum çünkü AKP’nin en büyük korkusu zorla üye yaptığı yurttaşlarımızın partilerinden istifa etmesidir. Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan Belediye çalışanlarına mobing yapmak gibi bir derdi olsaydı, izleyeceği yol, göstereceği siyasi parti adresi belliydi” dedi.

“İLİMİZE ÇOK KATKI SAĞLAYACAK”

Türkoğlu, hızlı tren projesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanından randevu talebinin goygoyculuk olarak adlandırıldığını vurgulayarak, “AKP Bolu Milletvekili Sayın Fehmi Küpçü ’de basın açıklamasında Bolu Belediyesine ve Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’a her konuda destek olduklarını ifade etti. Karadere projesine verdikleri destekten bahsetti. Ardından başta Gerede ilçemiz olmak üzere il merkezimizin gelişimine çok katkı sağlayacak Hızlı Tren projesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanımızın Sayın Tanju Özcan’ın Sayın Cumhurbaşkanından randevu talebini goygoyculuk olarak adlandırdı. Çok sevdiği partili devlet anlayışının gereği olarak “Benim Genel Başkanım ve Cumhurbaşkanımla değil kendi Genel Başkanınla muhatap ol” zihniyetini yansıtan cümleler kurdu. Bir dakika önce Bolu Belediyesine ve Belediye Başkanına destekten bahseden Sayın Milletvekili bir dakika sonra nasıl köstek olduklarını itiraf edercesine cümleler kurdu. Hızlı Tren projesini yerel görmeyen Sayın Fehmi Küpçü ’nün Karadere Tünelinin açılış töreninde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı olarak şahsımı görmemesini veya tanımamasını normal karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN PARTİYİZ”
Türkoğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin içinin ve dışının bir olduğunu, halkından gizlisi saklısı olmadığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir. Cumhuriyet Halk Partisinde makamlara seçimle gelirsiniz. Demokrasinin olmazsa olmazı olan parti içi seçimleri üyesinin, delegesinin hür iradesiyle yapar. Cumhuriyet Halk Partisinin içi dışı birdir. Halkımızdan gizlisi saklısı olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi evet uzun yıllardır iktidar olamıyor. Ama buna rağmen Delege Seçimleri, Kongreleri, Kurultayları çok adaylı ve heyecanlı geçmiştir. Sayın Fehmi Küpçü’nün bu bağlamda CHP’nin kongrelerini AKP kongreleri ile kıyaslaması anlamsız. Hiç şüphesi olmasın ki Bolulu yurttaşlarımız hangi partide ne olup bittiğini gayet iyi biliyor” dedi.

“SUAT GÜNER SANDIKLARI PATLATMANIN DERDİNDE”

Türkoğlu, AKP’nin Bolu İl Başkanı Suat Güner’in sandıkları patlatmanın derdinde olduğunu dikkat çekerek; “Köylümüz bu yıl satamadığı patatesin, her gün zamlanan yemin, gübrenin derdinde. Anneler- Babalar zaten çok kötü olan eğitim sisteminin pandemi sürecinde tamamen niteliğini kayıp etmesinin derdinde. Covid-19 salgınının vurduğu sektörlerde hizmet veren esnafımız ve çalışanları evine ekmek götürmenin, borçlarını ödemenin derdinde. Binlerce Üniversite mezunu gencimiz aldıkları eğitime uygun, hak ettikleri işlerde çalışmanın derdinde. AKP’nin Bolu İl Başkanı Sayın Suat Güner’de sandıkları patlatmanın derdinde. Patlar mı? Bilmiyorum. Bildiğim ve emin olduğum tek gerçek şu ki; halkımız, özellikle Covid-19 salgınından dolayı iyice ağırlaşan şartlar yüzünden siyasetle uğraşan kişilerin gereksiz konuları gündeme getirmesini istemiyor. Bizler patatesi elinde kalan köylümüze nasıl yardımcı olabiliriz konuşmalıyız. Bolunun öğrencisi olan her evinde interneti, derse katılabileceği tableti var mı? Sorusuna cevap aramalıyız. Üniversite mezunu işsiz gençlerimizin sessiz çığlığına kulak vermeliyiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler