Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİDEN MUHTARLARA ZİYARET

AK PARTİDEN MUHTARLARA ZİYARET
Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu İl Teşkilatı tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilimizdeki Muhtarlar Derneği başkanlarına ve muhtarlara ziyaret gerçekleştirildi.


Haber: Mehmet Fatih Yalınız

Ziyarete, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, muhtar derneği başkanları ve muhtarlar katıldı.

“İLK KAPISINI ÇALDIĞIMIZ KİŞİLER MUHTARLARIMIZ”

Ziyarette ilk olarak söz alan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; muhtarlar ve siyasilerin arasında gönül bağı olduğunu ifade ederek; “ Sizler için özel olan bir gün. Öncelikle gününüzü kutlamak istiyorum. Aynı zamanda tabii ki bizler seçim döneminde olsun veya seçim dönemlerinin dışında olsun. Gittiğimiz yerlerde, gittiğimiz köylerde ilk kapısını açtığımız kişiler muhtarlar. Bu vesile ile özellikle Bolu’daki muhtarlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Uzun zamandan bu yana da böyle bir gönül ilişkisi içinde birliğimiz ve beraberliğimiz oldu. Temel değerlerimiz aynı. Söz konusu vatan, millet, milletimizin geleceği olduğu zaman aynı noktada aynı yerde her zaman için her daim buluşabiliyoruz. Bunu çok önemsiyorum. Bu konuda ben başkanıma teşekkür ediyorum. Bununla birlikte de başta Cumhurbaşkanımız olmak kaydıyla muhtarlarımıza verdiği, verilen değerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız her zaman her yerde onlara vermiş olduğu değerle birlikte başlayan Cumhurbaşkanımıza, ‘Muhtar dahi olamaz’ derken birileri tarafından özellikle söylenirken, gazetelere özelliklere manşet atılırken, aslında o günün Türkiye’sine baktığımız zaman bu söylemin Türkiye’nin en önde gelen gazetelerinde manşet olarak atılmasının bir sebebi vardı. Bizim toplumumuzun içerisinde mahallemizde, köyümüzde en ufak bir şey olduğunda kapısını çaldığımız muhtarlarımıza ama birilerinin vermiş olduğu değeri ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

“MUHTARLAR CAMİASI KİMSENİN EGOSUNU TATMİN ETME YERİ DEĞİLDİR”

Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen ise ziyaretten ötürü duyduğum memnuniyeti belirterek; “19 Ekim dolayısıyla yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. 187 yıl sonra devletimiz tarafından, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Ekim Muhtarlar günü ilan edilmişti. Bugün 191 yıl önce muhtarlık müessesi kurulmuştur. Aynı görevi ifa etmenin gururu ve mutluluğunu taşımaktayız. Bolu Muhtarlar Derneği olarak bu mutlu günümüzde Bolu’da muhtarlar camiasını Valimize de arz ettik. Belediye Başkanımıza da ilettik. Siz siyasi parti temsilcilerimize de ilettik. Muhtarlar camiasının birlikte beraberlik mesajı olarak algılayalım bunu. Yoksa benim bir rahatsızlığım yok. Bolu’da en eski kurulan derneğin başkanlığını yürütüyorum. Sayı olarak en çok üye sayısına sahibiz. Ama muhtarlar köylerinde akil insanlar, mahallelerinde kanaat önderidir. Biz köylerde ve mahallelerde birlik ve beraberliği sağlayacağız ki, bu Ankara’ya ve Türkiye’ye yayılacak. Sınır ötesi yapılan barış harekâtını tüm Türkiye’nin desteklediği gibi biz muhtarlar seçilmiş insanlar toplumda bölücülüğe fırsat vermeyeceğiz. Muhtarlar camiasını kimsenin egosunu tatmin etme yeri değildir. Ben her türlü konuşmaya açığım. Bolu’da muhtarlar camiası tek çatı altında toplanması gerekir. Başkan olarak doğmadık, muhtar olarak ta doğmadık. Bu bir devir teslim zamanıdır. 5 yılda bir seçiliriz. İyi bir hizmet veremediysek, köylüye ve mahalleliye kendimizi sevdiremediysek, 5 yıl sonra gideriz. Buralar bize anamızdan, babamızdan kalan yerler değil. Geldiğimiz zamanda en iyi şekilde temsil ederek toplumda birlik beraberliği barışı ve huzuru sağlamakla görevliyiz. Bu duygularla önemli bir gün bizim için.” ifadelerini kullandı.

“BİZE DÜŞEN NE VAZİFE VARSA BİRLİKTE ORTAK HAREKET ETMEYE HAZIRIZ”

Son olarak konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, muhtarlarla birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak; “Sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Size muhtarım diyoruz ama gönlümüzdeki yeriniz mesai arkadaşımız. Gerçekten bir arkadaş gibi, bir yol arkadaşı gibi. Toplumun sorunlarına çözüm bulma gibi, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmayı sizinle birlikte hareket etmeyi her zaman rahatlığını ve huzurunu yaşıyoruz. Ben bu vesile ile birlik ve beraberlik noktasında hem bu özel hem de genelde Ak Parti siyaseti olarak bize düşen ne vazife varsa yapmak hususunda başkanlarımla birlikte ortak hareket etmeye hazırız. Muhtarlar gününüzü kutluyorum” dedi.

Ak Parti heyeti daha sonra Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu’nu ziyaret etti.