Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ'DE İLÇE KONGRELERİ BİTTİ

AK PARTİ'DE İLÇE KONGRELERİ BİTTİ
AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından Mart ayında başlatılan ve korona virüs ile mücadele kapsamında ertelenen AK Parti Bolu İlçe Teşkilatları 7. Olağan Kongreleri Mengen ilçe kongresi ile tamamlandı. 9 ilçenin 8’inde mevcut başkanlar yerini korurken, 1 ilçe başkanı ise görevini yeni isime bıraktı. AK Parti Mengen ilçe başkanlığına Oktay Cantürk ise seçildi.


Haber: Aslı Akış

Kongreye, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Yahya Çelik, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

Korona virüs önlemleri altında yapılan kongrede maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede protokol konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. Kongrede 5 yıldır Mengen ilçe başkanlığı görevini yürüten Muhammed Sargın görevini Oktay Cantürk’e teslim etti. 

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Türkiye’nin zor bir coğrafyada yer aldığına dikkat çekerek AK Parti döneminde neler yaşandığını anlattı.

“TÜRKİYE İLERLEMESİN, DEĞİŞMESİN DİYE ÇABA SARFEDİYORLAR”

Doğanay; “Ülkemizle uğraşan çok fazla. Zor bir coğrafya ’da bulunuyoruz. Bu topraklar üzerinde de dünyanın hatta yanı başımızdaki Orta Doğu’nun ve birçok ülkenin gözünün olduğu, Türkiye ilerlemesin, Türkiye değişmesin, Türkiye dönüşmesin diye gecesiyle gündüzüyle çaba sarf ettiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bugün bakıyoruz Türkiye nerelerden nerelere geldi. 20 yıldır bu ülkede neler oldu. Ak Parti iktidarı döneminde neler yaşadık. Cumhurbaşkanımız neler yaşadı. 17-25 Aralık’tan tutalım da, gezi olaylarını bir hatırlayalım. Post model darbelerin nasıl bu ülkede uygulandığını hafızamızda bir canlandıralım.

“BU ÜLKEDE DARBE YAPMAYA KALKANLARI GÖRDÜK VE ŞAHİT OLDUK”

15 Temmuz’da amaçlarının gayelerinin ne olduğunu ama bir tek hedefleri vardı. O hedeflerinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, bu ülkenin kendi silahı, tankı, tüfeğiyle, askeriyle ölüme sürerekten bu ülkede darbe yapmaya kalkanları gördük ve şahit olduk. Aslında onların bir tek derdi vardı. Hani diyorlar ya ‘Bizim Türkiye halkıyla hiçbir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz Recep Tayyip Erdoğan ile’ diyorlar ya. Dün Çanakkale’de bizi çok sevdikleri için savaştılar. Onun için biz İzmir’de Yunan’ı denize dökmek zorunda kaldık. Türk milletini çok seviyorlar ya, onun için Kurtuluş Savaşı’nın verdik, Türk milletini çok sevdikleri için verdik. Onun için Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Onun için Çanakkale’de bulunan 5 bin Bolulu şehidimiz var. Hani bunlar bizi çok seviyorlar ya. Onun için Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları orada namazgâhları kurdular” şeklinde konuştu.

“SÖZDE ATATÜRKÇÜLÜK YAPMAK ÇOK KOLAY”

Sözde ve söylemlerde Atatürkçülük yapmanın kolay olduğunu ifade eden Nurettin Doğanay, CHP’de siyaset yapanlara gönderme yaptı. Doğanay; “Sözde Atatürkçülük yapmak çok kolay. Söylemlerle Atatürkçülük yapmak çok kolay. Ne yazık ki, geçen hafta kendilerine sorduğumda benim sorduğum soruya cevap vermediler. Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapanlar bugün geldikleri noktayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterine bakarak oturup düşünmeleri lazım. O Çanakkale’de neler çekildiğini kimse yokken Samsun’a ayağın nasıl basıldığını şöyle bir düşünmeleri lazım.

“CHP’DE SİYASET YAPANLARIN OTURUP DÜŞÜNMESİ LAZIM”

Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu bir partide Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı yapan bir hanımefendinin ‘ben Atatürk demem’ dediği bir noktada lütfen sadece Bolu’da değil aynı zamanda tüm Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapanların hepsi oturup bir kez daha düşünmesi lazım.  80 milyonluk bu ülkede Atatürk soy ismi özel kanunla verilmiş başka hiç kimseye verilmemiştir. Sadece Mustafa Kemal Atatürk’e verilmiştir. Ben bunu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu’dan sordum. Muhtemelen o basın açıklamasını da kendisi yapmamıştır. Birileri yazmış. Ben “Ey Cumhuriyet Halk Partililer, sizin partinizden siyaset yapan, bugün dünyanın kalbi olarak gördüğünüz İstanbul İl Başkanının Atatürk’ten rahatsız olmasından siz Bolu’da rahatsız mısınız, değil misiniz?” size bunu sordum, bunun cevabını bekliyorum. Basına bir metin göndermişsiniz ‘bize kimse Atatürkçülük dersi vermesin’ demişsiniz. Ben sizlere Atatürkçülük dersi vermiyorum ama sizlerle her ortamda her platformda, basında, televizyonda, ulusalda ve yerelde her yerde sizlere Atatürkçülük dersi veririm” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN DERDİYLE DERTLENİN”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olmuş olsaydı, bunların hepsini partiden ihraç ederdi” diyen Doğanay; “Biz sözde Atatürkçülük yapmıyoruz. Öyle sıkıştıkları zaman Bolu’da Anıtpark’ın önüne gidip önünü iliklemekle olmamalı. Bu milletle alakalı derdiniz olsun. Bu milletin derdiyle dertlenin. Çünkü bunlar zor zamanlarda ortaya çıkmazlar. Bunların hiçbir tanesi 15 Temmuz’da da ortada yoktu. Bu ülke 250 bin şehit verirken, tankın altına yatarken, balkondan levyesini fırlatırken, sokakları doldururken biz geçmişte Adnan Menderes’i astınız sahip çıkamadık. Turgut Özal’ı şu veya bu şekilde öldürdünüz biz sahip çıkamadık. Ama artık biz Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyoruz diyen yüce Türk milleti önünde ben saygıyla eğiliyorum. Artık bu ülkede yerli silahını yapabilen bir devlet var. Bugün dünyaya insansız hava uçağı satıyoruz. Suratlarını eğiyorlar duruyorlar. Kendi denizaltımızı yapıyoruz. Bir karış surata sahip oluyorlar. Dünya’nın gözünün içine baka baka Akdeniz’in bağrında kendi gemilerimizle birlikte sondaj vuruyoruz. Doğalgaz çıkartıyoruz. Sondaj yapılmasından rahatsız oluyorlar. Lanetli bir kavim gibiler. Derdiniz, sizin gayeniz ne? Eğer ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olmuş olsaydı, bunların hepsini partiden ihraç ederdi” dedi. 

“BURALAR HEP DEĞİŞİM YERİDİR”

Mengen’de 5 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Muhammed Sargın’a teşekkür eden Doğanay yeni Mengen ilçe başkanı Oktay Cantürk’e de başarılar diledi. Doğanay; “Mengen’de 5 yıldır görev yapan Muhammed başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi niyetli bir şekilde elinden geldiği kadar burada görevi icra etmeye çalıştı. Buralar hep değişim yeridir. Bende Bolu’da 7.il başkanıyım. Muhtemelen benden sonra birileri de gelecektir, gelmelidir de zaten. Siyasetin kuralı da budur. Bunlardan da gocunmayacağız. 5 yıldır il başkanlığı yapıyorum. Bence Cumhurbaşkanımız boynuma taktığı bir madalya vardır. 15 Temmuz’da da meydanlardaydık, her şekilde meydanlardaydık. Ama buralarda değişim olması kadar doğal hiçbir şey yok. Buradaki delegasyonun oyuyla seçime giren, sizlerin seçimiyle aday olan Mengen İlçe Başkanlığı görevine gelecek olan Oktay kardeşime de aynı zamanda yönetim kurulu üyelerine, şuana kadar tüm yönetim kurulu üyelerine onlara da teşekkür ediyorum.

“KAPI KAPI, EV EV ÇALIŞACAĞIZ”

Mengen’de kapı kapı, ev ev çalışacağız. Mengen’in 1000 üye hedefi var. 15 gün içinde de ilçe başkanımız bu sözü verdi. Bugün son ilçe kongremizi yapıyoruz. Bugüne kadar bu kongrelerin hepsinde bana eşlik eden herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONGRELER SONA ERDİ

Genel Merkez’den açıklanan takvime göre ilk olarak 23 Şubat 2020 Pazar günü Merkez ilçe kongresi ile başlayan 7 Mart 2020 Cumartesi günü Gerede ilçe kongresi ile devam eden 7. Olağan ilçe Kongreleri, korana virüs ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelenmişti. Kongre sürecini askıya alınan AK Parti; 7. Olağan ilçe Kongreleri kalan 7 ilçe ile devam etti. İlk olarak 5 Eylül’de Dörtdivan ve Yeniçağa ile başlayan kongreler, Kıbrıscık, Seben, Mudurnu, Göynük ve son olarak da Mengen’de gerçekleştirilerek sona erdi.
Etiketler: bolu haberler