Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ'DE İKİ KEZ ARA VERİLMİŞTİ: YENİDEN BAŞLIYOR

AK PARTİ'DE İKİ KEZ ARA VERİLMİŞTİ: YENİDEN BAŞLIYOR
AK Parti, Kovid-19 salgını nedeniyle iki kez ara vermek zorunda kaldığı büyük kongre takvimine yeniden start veriyor. Kongreler hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle hafta içi yapılacak. Genel merkezin belirleyeceği takvim doğrultusunda Bolu il kongresinin ise ne zaman yapılacağı ise merak konusu.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye destek vermek için kongreleri ertelediklerini belirtmesiyle ilgili Kasım 2020’de kongrelerin genel merkezin takvimi doğrultusunda belirleneceğinin altını çizmiş ve “Covid-19’dan dolayı süreçte sıkıntı yaşanmaması adına bugün itibariyle tarih verilen kongreler yapılmış oldu. Bundan sonrasında yapılacak olanlar iptal edilmedi, bir süre ara verildi. Artık bundan tekrar yine Genel Merkezin belirleyeceği takvim doğrultusunda kongre tarihleri belli olur. Ona göre de tekrar yol alınır” açıklamasında bulunmuştu.

Koronavirüs önlemleri nedeni ile daha önce iki defa ara verilen Ak Parti’nin 7. Olağan kongre süreci yeniden başlıyor. 13 Ocak Çarşamba günü yeniden kongrelerine başlayacak olan AK Parti’de ilk olarak Sivas, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat il kongreleri yapılacak. 18 Ocak’ta Manisa, Aydın, Adıyaman, Mardin, Bitlis, Kilis, Muş, Bingöl ve Elazığ ile 19 Ocak’ta Düzce, Çorum, Amasya, Bartın ve Karabük kongreleri gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, günde kimi zaman 9, kimi zaman 4 kongreye video konferans yöntemiyle katılarak konuşma yapacak. AK Parti’nin il kongreleri hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hafta içi gündüz olacak.

Koronavirüs sebebiyle büyük kongre sürecinin kesintiye uğradığı AK Parti’de şubat sonuna kadar bütün il kongrelerinin tamamlanması, 7’nci olağan büyük kongrenin ise ramazan öncesinde, nisan başında yapılması hedefleniyor.

 

 

Etiketler: bolu haberler