Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ ADAYLARI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ ADAYLARI BASINLA BULUŞTU
Ak Parti Bolu İl Başkanlığı ve AK Parti İl Genel Meclis adayları basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

HABER: Aslı Akış

Gaye Otel’de düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan adayı Fatih Metin, Ak Parti il genel meclisi üyeleri Mazhar Bozoğlu, Zerrin Açıkalın, Yaşar Yüceer, Basri Gökdemir, Samet Kocadağ, Reşat Ateş, MHP’li İbrahim Doğan, partililer ve basın mensupları katıldı.

Ak Parti Bolu İl Başkanlığı ve AK Parti İl Genel Meclis adayları 31 Mart yerel seçimlerine günler kala gazetecilerle bir araya gelerek yerel seçim sürecini değerlendirdi.

Kahvaltı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay seçim sürecini sadece yerelde düşünen bir siyasi parti olmadıklarını söyledi. 105 günlük süreçte ak parti teşkilatları ve belediye başkan adayı ile birlikte Bolu merkezde çalışmalar yaptıklarını aynı zamanda da il genel meclisi üyelerinin de köylerde sürdürdüğünü kaydetti.

“BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ, ASLİ GÖREVİMİZ”

Nurettin Doğanay, gönül belediyeciliği ile yola çıktıklarını ifade ederek;  “Bolu 15 yıllık süreçte değişti, dönüştü. Bundan önce belediye meclis ve il genel meclisinde görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl genel meclisi üyelerimizin köylerde ve Bolu merkezde yaptığı çalışmalara baktığımızda milletimiz bize inanıyor ve onayı veriyor. Kuruluş amacı belediyecilikten gelen bir AK Parti olduğumuz için gönül belediyeciliği noktasında yine yola çıkmış bulunuyoruz. Belediyecilik bizim işimiz, asli görevimiz, en iyi yaptığımız işlerimizden bir tanesidir. Milletimiz bizimle birlikte yola devam noktasında karar veriyor” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİMİZİN EN ÖNEMLİSİ KÖYDES PROJELERİ”

Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan adayı Fatih Metin; Cumhuriyet tarihinde birçok hamle gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; “Biz iktidarı 2002 tarihinde devraldıktan sonra Cumhuriyet tarihinde çok az rastlanır bir hamleyi gerçekleştirdik. Türkiye’yi büyüktük, geliştirdik. Hizmetlerimiz ile de bunu aynı şekilde yaptık. Bunlardan en önemlisi KÖYDES Projeleridir. Çünkü o dönemde mevcut bütçe ile köy işleri adı altında yıllarca yürütülen özel idareye devredilen ama bütçe problemi nedeniyle köylerimizin, yolsuz, susuz ve kanalizasyonsuz olduğu bir dönemi yaşadık. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde kazanmış olduğu yerel yönetim kabiliyeti ile ülke genelinde hükümet olduğumuzda da yerel yönetim ile alakalı önemli hamleyi gerçekleştirdik. 17 yıldır köylerimiz yolsuz, susuz ve kanalizasyonsuz kalmadı. Şu anda bazı ilçelerimizde bütün alt yapı sorunlarını halletmiş artık parke taşı ile çevre düzenlemesi noktasına gelmiş bir hizmet başarısını ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

“KÖYÜME DÖNECEĞİM DİYEN GENÇ KARDEŞİME 5 İNEK VERECEĞİZ”

Köyler ile şehrin en iyi şekilde kalkınacağını belirten Fatih Metin; “Bakanlığımız ile beraber ortaklaşa yapacağımız çalışmalar ile orman köylümüze, çiftçimize, hayvancılık yapan kardeşlerimize, köylümüze özellikle genç ve kadın girişimciye destek vereceğiz. Köye dönüşü sağlayacağız. Bu köye dönüşü bizzat Bolu Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Bazıları bunun ne anlama geldiğini bilmeden espri yaptığını zannediyor. Ben köyüme döneceğim diyen genç kardeşime Bolu Belediyesi olarak 5 inek vereceğiz. Bunu espri haline getirip hiçbir şey üretemeyip orda burada “belediye inek verecekmiş” diyen; biz neyden bahsediyoruz adam neyden bahsediyor. İşte ufuk, çap, vizyon meselesi bu.  Köylerimiz kalkınacak ki; şehrimiz kalkınsın. Şehrimiz kalkınacak ki; ülkemiz kalkınsın. Onların dünyası başka bizim dünyamız başka. Bu dünya gerçek dünya ve vatandaşımızda bu dünyaya destek veriyor. O nedenle kimsenin şüphesi olmasın köylerimiz ile beraber şehrimiz en iyi şekilde kalkınacak” diye konuştu.

“BOLU’YA BAKAN GELMESİ SEÇİM ARİFESİNDE ÖNEMLİ”          

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu’ya seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla gelen Bakanlar hakkında konuşarak; “Birileri ısrarla Bolu’ya niye bu kadar çok bakan geliyor? Diyor. Kardeşim niye rahatsız oluyorsun? Türkiye cumhuriyetinin bakanı geliyor. STK’lar, bu cemiyetteki, farklı guruplar ile bir araya geliyor. Hepsinin bir hedef kitlesi var. Bu siyasi külliyattan rahatsız olmanın anlamı şu; kardeşim millet vekâlet vermiş. Milletin verdiği vekalette de AK Parti ve genel başkanı Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı. Bolu’daki en son oy oranımız %64. %64 olan bir AK Parti ve MHP’yi koyduğumuzda %70’nin iktidar olduğunu varsaydığımız Bolu’ya katma değer üretme noktasında bakanlarımızın gelmesi önemli. Her gelen bakanımızdan bir şeyler alıyoruz. Bunu seçim arifesinde olumlu karşılıyorum. Seçmeninizin iradesine saygı göstermiyorsanız o seçmeninizi temsil eden hükümetinden de rahatsız olursunuz” dedi.