Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ BOLU İL BAŞKANI DOĞANAY'DAN 10 OCAK MESAJI

AK PARTİ BOLU İL BAŞKANI DOĞANAY'DAN 10 OCAK MESAJI
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Doğanay mesajında; “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı, büyük önem taşıyan bir husustur. Haber verme, denetim, eleştiri ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunan gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. 

Basının önemi, teknolojik gelişmeler nedeniyle günümüzde daha da artmıştır. Olayları doğru, ilkeli, meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, objektif görev anlayışıyla değerlendiren, halkın gözü kulağı ve sesi olarak kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirerek halkın bilgilenmesine ve bilinçlenmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için her zaman yol gösterici değerler olmuştur.

Özellikle dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü salgınında; insanların kendilerini izole ederek bu hastalığa yakalanmamak için sosyal yaşamlarını değiştirdiği bir dönemde Halkımızın haber alma özgürlüklerini kullanmaları adına zor şartlarda görev yapan tüm basın mensuplarımızı da yürekten kutluyorum.

Basın ve yayın kuruluşları açısından oldukça güçlü şehirlerden biri olan Bolu’muzda üstün gayret ve zor şartlar altında görev yapan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla kamuoyunun sesi olarak görevlerini yerine getirme gayreti içinde olan gazetecilerin bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Bolu’da görev yapan değerli basın mensuplarımız başta olmak üzere,  basınımızın temel taşı olan tüm gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Görevi başında vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler: