Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ 18.YILINI KUTLUYOR

AK PARTİ 18.YILINI KUTLUYOR
14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti 18 yılı geride bıraktı. AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile İl Başkanı Nurettin Doğanay, birer açıklama yaparak Ak Partinin 18. Yılını kutladı.

AK Partinin kurulduğu günkü gibi aynı istek ve şevkle çalışmalara devam ettiklerini kaydeden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Partimizin kuruluşu ve hemen akabinde girdiği her seçimde iktidar olması, şuan geldiğimiz noktaya baktığımızda bunu ciddi bir muhasebe olarak görüyoruz. Özellikle 2013’ten sonra bir dayanıklılık testinden geçiyoruz. Bundan sonraki temel felsefemiz de; ülkemizin birlik ve beraberliğinin daha da gelişmesi, ülkemizin hem bölgede hem de dünyada etkinliğinin artması yönünde olacaktır. Hızlı karar alma mekanizmasının işlediği başkanlık sisteminin de bu süreçte etkin rol oynayacağını ve gelişme, dönüşme aşamasında bu karar mekanizmasının hayırlar getireceğinin ümit ediyoruz. “Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ilkesi ile çıktığımız bu kutlu yolda, aynı aşkla ve aynı iştiyakla yürümeye devam ediyoruz. Ak Parti, eğer benzetmek icap ederse, bir çınar ağacıdır. Biz bir çınar ağacıyız. Bu çınar ağacının kökü devlet, gövdesi cumhuriyet, dalları millet, yaprakları ise ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu çınar kokusu, buram buram memleket kokusudur. Bu ağacın gölgesi her zaman mazlumların sığınağı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Mevsimler değişse de, kar yağsa da, rüzgar da esse, çınar ağacının ne yaprakları yere düşecek, ne de sarsılacaktır. Bunun da tek sebebi; ağacının dalının gövdesinin milletten ibaret olmasıdır. O mazlumların dayanağı olan, gölgesinde serinledikleri parti, her zaman bu vasfını devam ettirecek. Bu parti, bu süreci, bu şekilde halkla beraber yürüyecek ve bu kutlu yürüyüş, Allah’ın izni ile hedeflediğimiz noktaya gelene kadar milletin beraberliği ve huzuru noktasında çalışmaya devam edecektir. Bu vesile ile 18. yıldönümümüzün hem milletimiz hem de teşkilatlarımız için hayırlar getirmesinin temenni ediyorum. Yine buradan, Bolu’dan, başta tarihe yön veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Ak Parti teşkilatlarının, hem bayramını hem de partimizin 18. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bütün hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, AK Partinin bir medeniyet hareketi olduğunu ifade etti. Küpçü şöyle konuştu; “Ak Parti’nin 18. yılı, ben hep söylüyorum; Ak Parti, bir medeniyet hareketi. Aslında sadece 14 Ağustos 2001’de insanlar, Ak Parti’ye oy vermekle kendi hayallerine ve kendi özlemlerine oy verdi. Verilen oylar boşa gitmedi. Kartopunun çığa dönüşmesi gibi her alanda değişime ve dönüşüme tanıklık eden kocaman bir hareket oldu. Ama ben hep yürekten şuna inandım; Ak Parti, mazimiz ile istikbalimiz arasında bağ kuran bir medeniyet hareketidir. Bu milletin medeniyet kodlarını çok iyi biliyor. Yerli ve milli. Milleti ile beraber yol yürüyor. Milletinden aldığını milletine veriyor. Elbette ki eksiklerimiz vardır, elbette yapamadıklarımız vardır. Ama mefkûremiz, kızıl elmamız; o büyük Türkiye idealine milletimiz ile beraber yürümek. Ben, partimizi kuran kurucu iradeyi, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve buna emek veren milletimize yürekten teşekkür ediyorum.”

AK Partinin kuruluşunun 18’inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama da İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay şunları söyledi; “Öncelikle 2001 yılında ülkenin tabiri caizse karanlığa büründüğü anlardan bir tanesinde ekonomik anlamda gençlerin ülkeye olan güvenci anlamında geleceği noktasında umutsuzluğa ve ümitsizliğe düştüğü bir anda bu ülkede bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek erdemliler hareketini başlatan bugünkü Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yol arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun. !8 yıllık süreç içerisinde ülkenin değişimine, dönüşümüne birlikte şahitlik ettik. Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi coğrafyasında söz sahibi olabilen aynı zamanda da tüm dünyaya mesaj veren, verebilen bir ülke haline geldi. Değişti, dönüştü. Bu süreçte 18 yıllık süreç içerisinde genel başkanımızdan, başbakanımızdan, milletvekillerimizden görev alan, görev yapan Ak Parti teşkilatlarına, tüm kademelerine ben teşekkür ediyorum. Çünkü ülke, 18 yıl önceki durduğu, olduğu noktada değil. Büyüyen bir Türkiye, ihracatı artan bir Türkiye, dünyada söz sahibi olan bir Türkiye, Birleşmiş Milletler salonunda dünyanın gözünün içine baka baka, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyebilen bir Türkiye. Davos’ta dünyada aktör olarak öne çıkan ülkelerin gözünün içine baka baka ‘One Minute’ diyebilecek ‘mazlumların yanındayız’ diyebilecek ‘Dünya mazlumlarının ümidiyiz’ bir Türkiye’den bahsediyoruz. Bundan sonrasında geri dönüş yok. Türkiye, güçlü bir ülke. Son sürece baktığımız zaman S-400 sürecinden, Ege’de, Akdeniz’de olan savaş gemilerine baktığımızda kendi sondaj gemisini oralara gönderip, sondaj yapabilen dünyaya da mesaj veren bir Türkiye’den bahsediyoruz. Ben başta Genel Başkanımıza bu süreç adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Görev yapan herkesi canı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. Ak Parti bir hizmet kervanı. Bu hizmet kervanında durmadan, dinlenmeden yoluna devam edecek inşallah.”