Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ’DE İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI BELLİ OLDU

AK PARTİ’DE İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI BELLİ OLDU
Kamuoyunca bir süredir Bolu Belediye Başkanlığına aday olacağı konuşulan MÜSİAD Başkanı Abdullah Abat 9 Kasım Cuma günü saat 15.00’da aday adaylığını açıklayacak.

Genç yaşına rağmen başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Abat Boluspor Kulüp Başkanlığıda dahil olmak üzere bir çok alanda Bolu’ya hizmet vermiş bir isim olarak dikkat çekiyor. Son olarak MÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Abat’ın MÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa ederek Cuma günü saat 15.00’da AK Parti binasına giderek Belediye Başkanlığı’na aday aday olacak.

ABDULLAH ABAT KİMDİR?

20.08.1976’da Bolu’nun merkeze bağlı Alpağut Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Alpağutlar İlkokulu’nda okuduktan sonra sırasıyla 50.Yıl Ortaokulu ve liseyi Bolu Atatürk lisesinde okuyup, 1993’de Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı.

1997 senesinde eczacı olarak mezun olduktan sonra 1997-1998 yılları arasında SSK Bolu Hastanesi’nde eczacı olarak göreve başladı. Daha sonra 6 ay Mengen Sağlık Dispanseri’nde görev yaptı. İstifa ederek askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. 1993-1997 yıllarında Milli Gençlik Vakfı faaliyetlerinde bulundu. 2003 senesinde Saadet Partisi İl Genel Meclisi 1.sıra adayı ve 2007 genel seçimlerinde de yine aynı partiden 2.sıra milletvekilli adayı oldu. Daha sonra 1 Kasım 2010’da Has Parti Bolu kurucu yönetim kurulu üyeliği ve akabinde de 19 Eylül 2012’de Ak Parti ile birleşerek, AK Parti üyesi oldu. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti İl Genel Meclis aday adayı oldu. 2004-2012 yılları arasında Boluspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2012-2013 yıllarında da Boluspor Kulüp Başkanlığı görevini ifa etti. Halen Boluspor Yüksek Haysiyet Divan Kurulu üyesidir. 2004 yılından itibaren Sağlık-Der Bolu Başkanlığı’nı yürütmektedir. 2014 yılında kurucu başkanı olduğu MÜSİAD Bolu Şubesi’nin başkanlığını, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Bolu İl Temsilciliği’ni, Huder Bolu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Abdullah ABAT halen serbest eczacılık, inşaat, turizm, sağlık, medikal, basın-yayın ve gazetecilik sektörlerinde istihdam sağlamaktadır.