Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AİBÜ’DE SONBAHAR’DA AĞAÇLAR KİTAP AÇTI

AİBÜ’DE SONBAHAR’DA AĞAÇLAR KİTAP AÇTI
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde sonbahar yaklaşırken ağaçların yaprak dökmesi ve sararması bekleniyordu lakin ağaçlar kitap açtı. Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şube Üniversite Komisyonu “Herkes Okusun Diye’’ sloganıyla düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında üniversitede birçok noktada ağaçlara kitaplar astı. Sabah saatlerinde dersine giden öğrenciler bu manzara karşısında şaşkınlıklarını saklayamadılar. Etkinlik kapsamında üniversitede renkli anlar yaşandı.


Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şube Üniversite Komisyonu Eğitim Birim Başkanı Güven Albayrak;  “Başlattığımız etkinlik üniversite öğrencilerinin okuma alışkanlığını yükseltmek ve boş vakitlerinde ne yapacağım sorusu yerine kitap okuyabilirim cevabını kendisinde bulmasını amaçlamaktadır. Türkiye OECD ve PISA’nın yapmış olduğu kitap okuma ve okuduğunu anlama testinde son sıralarda yer alıyor bizim gayemiz öğrencilerin sadece kitap okumasını sağlamak değil aynı zamanda farklı bakış açıları kazanmalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“SICAK ÇAYIMIZ VE KİTAPLARIMIZ HER ZAMAN VAR!”

AGD Üniversite Komisyonu Eğitim Birim Başkanı Güven Albayrak; “Yeni bir döneme başladık ve bu dönemin tüm öğrenciler için başarılı bir dönem olmasını arzu ediyoruz. Önceliğimiz derslerimiz lakin vizeler, finaller derken yoğun bir sınav sürecinin içerisine giriyoruz herkes kafasını dağıtmak ve dinlenmek isteyecektir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu olarak öğrenci arkadaşlarımızın yanındayız. Onlara her zaman verebilecek samimi bir tebessümümüz, sıcak bir çayımız ve kitabımız vardır” ifadelerini kullandı.

Albayrak,  “Her fakültede kantin ziyaretlerimizi ve okuma gruplarımızı eğitim birimi olarak oluşturduk, istedikleri zaman öğrenci arkadaşlarımız dâhil olabilirler” diyerek, okuma gruplarının önemini vurgulayan ve bir fikri olan, sorusu olan, ders çalışmak isteyen, eğlenmek isteyen,  herkesi davet ettiklerini kapılarının her zaman açık olduğunun da altını çizdi.

“KIŞ KAMPIMIZ YAKINDA”

Her hafta hazırladıkları gündemlerle fakülte kantinlerinde kantin ziyaretleri kapsamında öğrenci arkadaşlarla farklı konularda konuştuklarını ve kitap tahlili yaptıklarını dile getiren Albayrak, “Bizler kitap okuma etkinliğini sürdürüyoruz ve kendimizi geliştirmeye topluma faydalı olma yolunda gidiyoruz” dedi.

Eğitimin önemini vurgulayan ve insanın kendisine zaman ayırmasının gerekliliğini hatırlatan Albayrak, bu sene kış kampı yapacaklarını ve bütün üniversite arkadaşlarının davetli olduğunu, billboardlarda, fakülte panolarında, bununla ilgili bilgilerin olduğunu bildirdi. Eğlenmek, öğrenmek için haydi sende AGD’ye diyerek sözlerini sonlandırdı.