Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ahmet Yoltaş " Biz Bolu esnafının yanındayız"

Ahmet Yoltaş
Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş Pandemi süresi boyunca kooperatif olarak esnafa sağladıkları destekleri anlattı.
Haber: S.Sevgül Kaba
Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş  Bolu'da 700 esnafın kooperatifin sağladığı destekten faydalandığını belirterek "Bunu çok kısa sürede 700 esnafa 17 Trilyon'un üstünde 25 Bin TL lik kredi kullandırdık.  25 Bin TL lik kredi halen devam ediyor. Üst kredilerimizde çok fazla kullanıldı. 50 Bin ve 100 Bin TL lik kredi desteklerimiz oldu.  500 kişiye 25 Milyonluk kredi kullandırdık." dedi. 

1 Trilyon'a yakın faiz silindi.

Kredilerini ödeyemeyen esnaflara da borçlarını ötelediklerini belirten Yoltaş ,esnafa rahat  nefes aldırdıklarını söyleyerek 1 Trilyona yakın faizin silindiğini belirtti.
Yoltaş, herhangi bir yasak durumunda kooperatif olarak esnafın yanında olacaklarında söyleyerek " Giresunda yaşanan sel felaketinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birilikleri (TESKOMB) Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül Cumhurbaşkanımızla temasa geçerek orada ki esnafa TESKOMB'un kendi kasasından  50 Bin TL lik  karşılıksız yardım yaptı. Biz de tabi ki bir yasak süreci olursa  esnafımıza yardımcı oluruz" dedi.

Biz ahi kültüründen geliyoruz

Verilen kredileri bazı esnafların altın ve döviz hesaplarına yatırması durumunu Ahmet Yoltaş" Biz ahi kültüründen geliyoruz. Bolu esnafı öyle şeylere bakmaz " dedi.
Bolu esnafının Pandemi sürecinde umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyleyen Yoltaş "Tüm dünya bu krizi yaşıyor. Ülkemizde ahilik geleneğinden gelen şükretmesini bilen iyi niyetli insanlarız. Kendi aramızda birbirimize destek olacağız. Hijyen kurallarına,  maskeye ve sosyal  mesafeye dikkat edeceğiz.   Hep beraber mücadele ederek bu süreci atlatacağız.  Sağlık çalışanlarımıza ve güvenlik güçlerimize yardımcı olup,  inşallah kısa süre sonra mutlu sağlıklı günlerimize geri döneceğiz." dedi.