Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ağız Kokusuna Etkili 10 Doğal Çözüm…

Ağız Kokusuna Etkili 10 Doğal Çözüm…
Ağız bakımı ne kadar iyi şekilde yapılsa da bazen ağız kokusuna çözüm bulunamaz. Halbuki sigara, çürük diş, bademcik taşı, iç hastalık gibi nedenlerden ötürü oluşan kötü kokuyu doğal yollarla azaltmak mümkün.

Hem iş hayatını hem de sosyal hayatı olumsuz etkileyen ağız kokusundan kurtulmak için bu tavsiyeleri deneyebilirsiniz.

Bolca Su

Sık sık su içmek ağız kokusunu azaltma konusunda epey faydalı bir yöntemdir. Su, kuruluğu önleyerek ağız içindeki bakterileri minimuma indirir. Ağzınızın kurumasına izin vermeyin. Her fırsatta bir bardak su için.

Nane

Çiğneyeceğiniz bir tutam nane, maydanoz veya karanfil nefesinizi hızla tazeleyerek ağızda oluşan kötü kokuları baskılayacaktır.

Limon Suyu

Limonun koku üreten bakterileri öldürme özelliği vardır. Sadece bir dilim limonu emebilir ya da onu bir bardak suya karıştırabilirsiniz. Dilerseniz limonlu suyla gargara da yapabilirsiniz.

Kahve

Ağız boşluğunda bulunan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü nefes kokusuna neden olur. Bu aşamada kahve çiğnemek sülfür bileşenlerini ortadan kaldıracaktır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.

Yoğurt

Prebiyotik yönünden zengin her türlü yiyecek ve içecek(kefir) ama özellikte yoğurt, düzenli yendiği zaman ağız kokusunu azaltmada önemli bir besindir. Ancak sık ve düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor.

Elma

Elma, ağızda kötü koku nötralize eden okside polifenoller içerir. Ayrıca diş sağlığı için de son derece önemli bir besin kaynağıdır.

Adaçayı

Vücutta oluşan iltihaplanmaların kısa sürede iyileşmesini sağlayan adaçayı, bu özelliği sayesinde diş eti iltihaplanmalarının da daha hızlı bir şekilde geçmesine destek oluyor. Bu da iltihaplanma nedeniyle oluşan kötü ağız kokusunu gidermesini sağlıyor.

Tarçın

Ağız içinde kokuya neden olan bakterilerle savaşan Tarçın, ağız kokusuna çözüm önerileri arasında en etkili ve bilindik önerilerden birisidir.  İçme suyunuzun içerisine bir tane tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz.

Badem- bal

Dövdüğünüz bademin içine bal karıştırıp sabahları aç karnına için. Pek çok başka dertlere de deva bal badem ağız kokusunda da yine güzel sonuçlara imza atıyor.

Kereviz

Bir litre suyun içine kereviz yaprağı koyun kaynatıp süzün ve gargara yapın. Kereviz de büyük oranda ağız kokusuna fayda sağlar.