Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ABAT GELECEK SEZON İÇİN ERGİNER’E YEŞİL IŞIK YAKTI

ABAT GELECEK SEZON İÇİN ERGİNER’E YEŞİL IŞIK YAKTI
Boluspor Başkanı Abdullah Abat, sezon sonu değerlendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abat, sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitecek olan Reha Kemal Erginer’in, takımda kalıp kalmayacağı sorusunu yanıtlayarak, “Şartlarımız el verirse, devam edebiliriz, büyük bir ihtimalle de edeceğiz, öyle söyleyeyim” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Süper Toto 1. Lig’de takımı düşme potasından alıp 11. Sıraya kadar yükselten Reha Kemal Erginer’in takımda kalıp kalmayacağı merak konusu oldu. Boluspor Başkanı, Reha Kemal Erginer’in galibiyet oranını başarılı bulduğunu ve sözleşmesinin şartların el vermesi durumunda uzatacaklarını açıkladı.

Mayıs ayı sonunda sözleşmesi bitecek olan Reha Kemal Erginer ile daha öncesinde oturup görüşeceklerini ifade eden Boluspor Başkanı Abdullah Abat, “Hocamızla oturup konuşacağız. 31 Mayıs’tan önce yapacağız bu işi. Büyük ihtimal önümüzdeki hafta bir değerlendirme toplantısı yaparız” ifadelerini kullandı.

“TAHTASI KAPALI OLAN TAKIMLARIN DURUMLARI BİRAZ DA VAHİM”

Transfer çalışmalarına ve takımın bütçesine de değinen Abat, “Transfer çalışmaları alt liglerden ve üst liglerden özellikle bu sene üst lige çıkmış, takımların futbolcularıyla beraber görüşmelerimiz devam ediyor. Dediğim gibi iki tane alternatif var önümüzde arkadaşlar, bunu da sizinle paylaşayım. Ya borç buralarda kalacak, yani 10-15 arası borç kalacak, bu takım yine 8, 10, 12 o sıralarda bitirecek ya da benim aldığım gibi borç bırakacak, play-off oynatacak. Taraftarın tercihi tabi borca bakmaz, bu takım başarılı olsun ister, ama maalesef ben o aradaki 10-15 milyon parayı bulamazsam bu takım yine, belki ara transfere kadar gidişata bakılır play-off oynayacak bir takım olur ama ilk 2 için böyle iddialı bir takım kuramadığımızı söyleyeyim.  Bu ligin en ucuz takımlarından 2. Si Eskişehir’den sonra Boluspor geliyor arkadaşlar. Gerçek anlamda bu, Transfermarkt’a falan bakmayın. Biz hangi takımın, hangi topçunun kaç paraya oynadığını çok iyi biliriz. Açık ve net söylüyorum size. Adana Demirspor 220 milyonla Süper Lig’e çıktı. Giresun’u saymıyorum. Yani bizim altımızda olan takımların bütçesinin en kötüsünün bütçesi 38 milyon bizden sonra. Manisa FK 65 milyonla bizim lige çıktı, bu sene Başkan Murat Bey, iddialı bir takım değil ama bu lig de işte orta sıralarda dedi. Ne kadar bütçe kuracağını sorduğumda, 50 milyon bütçe ayırmışlar, 45-50 civarında. Mütevazi bir takım yapacağım dedi. Tabi benim aklım almıyor rakamları. Böyle de bir bütçe varsa Boluspor’un veyahut da bu ligde ki tahtası kapalı olan takımların durumları biraz da vahim” kelimelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR İHTİMALLE DE EDECEĞİZ”

Son olarak şartların el vermesi durumunda Reha Kemal Erginer ile devam etmek istediklerini belirten Abat, “Hocamız da tabi şu şartlarımız el verirse, devam edebiliriz, büyük bir ihtimalle de edeceğiz, öyle söyleyeyim” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: bolu haberler