Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ABANT’TAKİ TAŞINMAZLARIN KİRA GELİRİ YİNE ÖZEL İDARE’DE

ABANT’TAKİ TAŞINMAZLARIN KİRA GELİRİ YİNE ÖZEL İDARE’DE
İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer Abant’ta bulunan taşınmazlar hakkındaki tartışmalara son noktayı koydu. Yüceer, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile yapılan istişareler sonucunda Abant’taki taşınmazların kira gelirlerinin yine İl Özel İdaresince tahsil edileceğini açıkladı.

Son günlerde kamuoyunda tartışmalara neden olan Abant’taki taşınmazlar ile ilgili gelişmeyi İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer kamuoyu ile paylaştı. 1954 yılında yapılan yasal düzenlemeyle Abant’taki taşınmazların mülkiyet hakkının Milli Parklar Genel Müdürlüğüne verildiğini hatırlatan Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, söz konusu taşınmazların kira gelirlerinin yine İl Özel İdaresi tarafından tahsil edileceğini söyledi.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüştüklerini ifade eden Yüceer, “1954 yılında yapılan yasal düzenlemeyle Abant’ta bulunan taşınmazların mülkiyet hakkı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne verilmişti. Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin ile yaptığımız istişareler sonucunda söz konusu taşınmazların kiralama hakları İl Özel İdaremize kalmıştır. Dolayısıyla Abant’ta bulunan taşınmazların kiraları yine İl Özel İdaremizce tahsis edilecek olup, kira süresi sona eren taşınmazların kira süreleri yenilenecektir. Bizler göreve geldiğimiz gündem bu yana İl Özel İdaremizin gelirlerini artırmaya yönelik birçok çalışmaya imza atmış bulunmaktayız. Abant’ta bulunan taşınmazların kira gelirlerinin Milli Parklara devri gibi bir şey söz konusu değildir. Bu konunun çözüme kavuşmasını sağlayan başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin olmak üzere, Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye, İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a, tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

Etiketler: bolu haberler