Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ZAFERİN 103. YILI

ZAFERİN 103. YILI
Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da çeşitli programlar düzenlendi. Şehitler Mezarlığında başlayan anma programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki programla sona erdi.


Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Şehitlikte çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şehitlikteki törene; Vali Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jan. Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, İl Müftüsü Orhan Genç, askeri ve sivil erkân, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen Öğretmen Yarbay Hasan İmran günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Yarbay Hasan İmran’ın konuşması törene damga vurdu. Terör şehidi bir komandonun mektubunu okuyan İmran, törene katılanları duygulandırdı.

Vali Aydın Baruş'un Şehitlik Defterini imzalanmasının ardından İl Müftüsü Orhan Genç, şehitler için dua okudu. Şehitlikte yapılan programın sonunda şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve dualar okundu.

Çanakkale Zaferi’nin 103’ünci yıldönümünü ve Şehitleri Anma günü programı Şehitlikteki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenle devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan salon programı Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevda Aşçıoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Yapılan konuşmanın ardından programda, 15 Temmuz şehitlerimiz ile ilgili görsel izlenirken, bu görselin ardından türkü dinletisi yer aldı.

Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma günü programında daha sonra ise oratoryo gösterisi yer aldı. Öğretmen ve öğrencilerin performansı programa katılan katılımcıları duygulandırırken uzun süre alkışlandı. Vali Baruş ve beraberindekiler sahneye çıkarak programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Etiketler: