Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YOLTAŞ’TAN DELEGELERE ÇAĞRI

YOLTAŞ’TAN DELEGELERE ÇAĞRI

Bolu esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi başkanı Ahmet Yoltaş 29 Nisan’da yapılacak bölge birliği seçimleri öncesinde delegelere çağrıda bulundu. Bazı ilçelerin delegelerinin düzce adayını destekleme eğiliminde olduğunu iddia eden Yoltaş; “Önemli olan Bolu’da birlik ve beraberliği sağlayabilmemizdir” dedi.

Bolu’da 50 yıldır var olan esnaf teşkilatını kaybetmek üzere olduklarını belirten Yoltaş, Bolu kooperatifi olarak hareket edilmesinin gerektiğini vurguladı.  Kamuoyu oluşturarak bu teşkilatın tekrar Bolu’da kalmasını istediğini ifade eden Yoltaş şunları kaydetti:

“Önce teşkilat yapısı hakkında bilgi veren Yoltaş; “Türkiye’de, iki tane büyük esnaf teşkilatı var. Bir tanesi TESK diğeri de TESKOMB. Türkiye genelinde 960’ın üzerinde krediye kefalet veren kooperatif var. Bu 960 kooperatifinde bağlı bulunduğu 32 tane bölge birliği var. Bu bölge birliklerinden bir tanesi de eski adıyla Bolu Bölge Birliği, yeni adıyla 5. Bölge Birliği. Bu bölge birliklerinin birleşiminden de TESKOMB dediğimiz en büyük kuruluşumuz kuruluyor. TESKOMB’un genel başkanı aynı zamanda AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül’dür. Burada bir başkanlık divanı vardır ve bu 32 tane bölge birliğinden de ayrıca yönetim kurulu oluşmaktadır. Bolu bölge birliği de bu 32yane bölge birliğinden bir tanesidir. Yalnız 32 tane bölge birliğinin içinde bugün Adana, Antalya, Trabzon, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Marmara bölgesinde olan bölge birlikleri çok büyük bölge birlikleridir. Bunlarda 80-100 tane kooperatif sayısı vardır. Buna göre delege, esnaf sayıları çok fazla olduğu için güçlü birliklerdir. Bolu bölge birliği 15 tane kooperatiften oluşmaktadır. Bunun 9 tanesi Bolu ve kazalarında 6 tanesi Düzce’dedir. Yani en küçük bölge birliklerinden bir tanesidir. Fakat biz Bolu kooperatif ve esnaflar olarak şöyle şanslıyız. Bolu bölge birliğimiz çok küçük, kooperatif sayısı çok az olmasına rağmen bugün en üst kuruluşumuz olan TESKOMB’da yani merkez birliğinde bir genel başkan vardır, 5 tane de genel başkan vekili vardır. Bu 5 tane genel başkan vekillerinden bir tanesi bizim Bolu bölge birliğimizin başkanı ve Bolu kooperatifimizin de yönetim kurulu üyesi yani Bolu kooperatifinden giden Sayın Ömer Gümüş’tür. Bu da bizim Bolu, Düzce kooperatiflerimizi çok güçlendirmekte bugün Ankara’da merkez birliğimize esnaflarımız ve kooperatiflerimizle ile ilgili her türlü sorunu onun sayesinde 2. Adam olması, genel başkan vekili olması sayesinde çok daha rahat hallediyoruz, sorunlarımızı kolay çözüyoruz.

“YILLARCA DENETİMDE GÖREV YAPTIK”

Yıllardır Bolu bölge birliğini Ömer Gümüş başkanımız başkanlığını yapıp Bolu ve Düzce’deki kooperatifler ile birlikte çok dengeli ve adaletli bir şekilde yönetim kurulu oluşturur, kooperatifteki delege sayılarına göre, ildeki kooperatiflere göre devamlı kendisi liste yapar bizlerde bu listeye saygı duyar orda yönetimde bulunurduk. Hatta Bolu kooperatifi olarak biz 9 kooperatif içinde en büyük en güçlü kooperatif olmamıza rağmen hiçbir zaman bölge birliğinde yönetime girmedik hep denetimde kaldık. Bunun nedeni Sayın Ömer Gümüş’ün zaten Bolu kooperatifinde başkanlık yapmasından dolayı adaletsizlik olmasın aynı kooperatiften 2 kişi aynı yönetimde olmasın diye bizde yıllarca denetimde görev yaptık.

Buradaki görevlere herkes talip olabilir. Bölge birliğimizi başkanı genel başkan vekilliğine kadar yükselmiş bizim Bolu’daki 15 tane kooperatifin ve toplamda 37 delegenin Ömer Gümüş’e sonuna kadar sahip çıkmamız gerekiyordu. Neden? Çünkü Ankara’da artık merkez bilirliğinde bir yerde bir genel başkan vekilliği alabilmek çok zor. Çok büyük birlikler, kuvvetli kooperatifler var.  Biz bunu yapacağımıza maalesef tam tersi oldu. Ömer başkanımız bölgede gördüğü sıkıntılardan dolayı biraz da gururlu davranarak bu görevini bırakma kararı aldı. Çok isteyerek olduğunu sanmıyorum. Aramızdaki sıkıntıları gördü, yeniden yapılanmalar var, aday olacakları görünce elbette ki o da bende önünüzü açmak için görevi bırakıyorum dedi. Çok uğraştık, kendisinden bu göreve devam etmesi için ama o da haklı nedenlerinden dolayı devam etmedi.”

“29 NİSAN’DA GENEL KURUL VAR”

29 Nisan’da yapılacak seçim öncesinde Bolu olaral bir liste çıkarmak istediklerini belirten yoltaş; “Bolu’da 9 kooperatif ve delegeleri var. Burada en fazla delege Bolu kooperatifinde 4 delege kazalarımız ile toplamda 20 delegeye ulaşıyoruz. Düzce’de de 6 tane kooperatif 17 delege var. Bundan 1 yıl önceki genel kurulda denetim kurulunun seçimi vardı. Bu seçimde Düzce kooperatif başkanımız orda görevi olmamasına rağmen kendisine bir liste çıkardı yönetime değil denetime. Bu listede de Bolu kooperatifini listeye almadı Ömer Bey’de buna biraz üzüldü bozuldu ama müdahale etmedi. Bizler de sesimizi çıkarmadık kırgınlık, dargınlık olmasın biraz bekleyelim diye. Şimdi 29 Nisan’da bölge birliğimizin tekrar genel kurulu var. Bu bölge birliğimizde Ömer Bey bu görevden çekildiği için bir liste çıkacak. Biz Bolu’da 20 delege olmamıza rağmen biraz çalışma yaptık. Ne yapabiliriz? Bölge birliğinin Bolu’da kalması için nasıl bir şeyler yapabiliriz? Ama maalesef çok başarılı olamadık. Bu çalışmalarımız; bizim Gerede kooperatifimizin başkanı Sayın Vahdettin abimiz ve 2’inci delegesi Sayın Tahir Gayret bildiğiniz gibi Bolu esnaf odaları birlik başkanı. Ben kendisinden rica ettim düzce buraya bir liste çıkartıyor bizde bir şeyle yapalım yani Bolu’dan gitmesin bu teşkilat. Sağ olsun Tahir Bey’de o zaman kooperatifleri bir toplayalım, hep beraber konuşalım be birkaç ay önce toplantı yaptık. Bu toplantıya 9 tane kooperatiften 7’si katıldı sadece Kıbrıscık kooperatifi gelemedi o da alınacak her kararın arkasında olduğunu bu teşkilatın Bolu’da kalmasını beyan etti. Yeniçağa kooperatifimiz katılmadı o açıkça ben Düzce’nin yanındayım ilk yapılacak genel kurulda da Düzcelilerle hareket edeceğini söyledi. Toplantıda Yeniçağa’nın ve Seben’in orda olduğunu beyan etmelerinden dolayı ayrıca Gerede kooperatif başkanımız da sen aday ol o zaman ama benim oyum Düzce’ye dedi. Öyle olunca aday olmanın mantıklı bir yanı yok. Bu durumda Düzce tarafı 29’unda yapılacak ilk genel kurulda bir liste çıkaracak. Liste çıkaran kişi başkanlığa aday olacak. Sonuç ağırlıklı olarak Düzce’ye gidecek ve Bolu’da 50 yıldır var olan başkanının Bolu’dan olduğu teşkilat başkanlığı Düzce’ye gidecek.” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN BOLU’DA BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLAMAK”

Yaptıkları istişareler sonucunda başarılı olmadıklarını fakat tüm siyasiler ve delegelerden destek istediklerini söyleyen Yoltaş; “Arkadaşlarla yaptığımız istişare sonucunda biz buna bu kadar uğraştık, çaba sarf ettik ama bir türlü başarılı olamadık. Bende Düzce’de ki 6 tane kooperatif başkanı ile istişareye geçtim. Bazılarını ziyaret ettim bazılarıyla da telefon görüşmeleri yaptım. Bizde Bolu olarak liste yapmak durumundayız bizimle çalışmak ister misiniz, yanımızda görev almak ister misiniz? Oradaki kooperatif başkanlarının tamamı bana teşekkür ettiler ama bölgelerinden bir aday çıkacağı için onun yanında olmayı tercih edeceklerini, kendi bölgesinden çıkan adayı destekleyeceklerini söylediler. Önemli olan Bolu’da birlik ve beraberliği sağlayabilmemizdir. Bir kurumu Bolu’dan kaybetmek kişisel kırgınlıklardan böyle bir zararı Bolu’ya çektirmek ileride esnafımızın yüzüne nasıl bakabiliriz? Bize demezler mi bu başkanlığı kaptırıyorsunuz. Merkez birliğimizdeki gücümüzde zayıflayacak. Ben Bolu’daki tüm siyasilerden, delegelerimizden, başkanlarımızdan sağduyulu davranmalarını istiyorum.”dedi.

Etiketler: