Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT!

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT!

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, yaklaşan Kurban Bayram’ında yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Fırat, “Can kayıpları ülkemizin kaderi olmamalı” diye konuştu.

Kurban bayramına sayılı günler kala, milyonlarca vatandaş bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Her yıl bayram nedeniyle yapılan seyahatlerde binlerce kaza meydana geliyor.

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Kurban Bayramı nedeniyle yola çıkacak sürücüleri uyardı. Fırat; “Ulusal gazetelerimizin baş sayfalarında, görsel basınımızın haber bültenlerinde ilk haber olarak verilen trafik kazaları insanlarımızın uykularını kaçırıyor, içimizi sızlatıyor bu kazaların sonucunda ölen sürücülerimizin ve yolcularımızın geride bıraktıkları mini mini öksüz yavrular, dul kalan anneler, sönen ocaklar, milyonlarca maddi kayıplar ülkemizin kaderi olmamalı. Her bayram öncesi ve sonrası meydana gelen kazalar bizleri gerçekten çok üzüyor” şeklinde konuştu.

“KARAYOLU SEYAHATLERİ MAALESEF BİZLERİ ÇOK ÜZMEKTEDİR”

Seyahat yollarının en tehlikelisinin Karayolları olduğunu söyleyen Başkan Orhan Fırat, “İdrak edeceğimiz bu Kurban Bayramı da bakanlar kurulu kararı ile 9 gün tatil olarak belirlenmiştir. Ülkemizde hemen hemen 10 milyon insan bir yerden bir yere sevenlerine kavuşmak için seyahat edeceklerdir. Hava, demir, deniz ve karayolu ile yapılacak olan seyahatlerin karayolu ile yapılanlar maalesef bizleri çok üzmektedir. Üzülmememiz için, gerek ticari araç, gerek özel araç sürücüleri, uluslararası devletlerin kabul ettiği trafik kurallarına, işaretlerine, trafik ışıklarına mutlaka uymaları ve kesinlikle alkollü olarak ve uykusuz yola çıkmamaları gerekmektedir” dedi.

“SEYAT ÖNCESİNDE İYİ DİNLENİLMELİ, UYKUSUZ VE YORGUN OLMAMALI”

Seyahat esnasında sürücünün yapması gerekenlerden de bahseden Fırat, “Karayollarına konulan her bir trafik işareti, uzun uğraşlar ve ciddi çalışmalar sonucunda uygun yerlere, yol çizgisi ve trafik işareti olarak uygulamaya konulmuştur. Sürücülerimizin can ve mal güvenliği için ciddi bir önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın daha rahat seyahat etmeleri için, seyahat öncesi iyi dinlenmeli, uykusuz ve yorgun olmamalı. Emniyet kemerini sürücü mutlaka takmalı, yanındakilere de taktırmalıdır. Yine yolculuk esnasında cep telefonu kullanmamalı, belirli kilometrelerden sonra mutlaka mola vererek dinlenilmeli, hız limitleri aşılmamalı, hatalı sollama yapılmamalıdır. Sürücüler araçlarını hava ve yol koşullarına göre sürmelidirler. Sürücüler trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine, trafik görevlilerine mutlaka uymalıdırlar” şeklinde konuştu.

“SÜRÜCÜLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Sürücülerin kurallara uyması halinde, bu bayram kazaların asgariye ineceğine inandığını söyleyen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, “Devletimiz insanlarımızın huzurlu ve güvenli yolculuk yapmaları için türlü tedbirleri almakta yazılar çıkarmakta. Gidişli, dönüşlü yollar yapmakta ve trafikle ilgili her türlü tabelalar, ışıklar, işaretler koymakta. Bizler de bu yasalara, kurallara uyarak kazasız yolculuk yapmak mecburiyetindeyiz. Sürücülerimize güveniyoruz, bu bayram süresi ve sonrasında sürücülerimizin trafik kurallarına uymaları halinde kazaların asgariye ineceğine inanıyor ve seyahat edecek olan herkese hayırlı yolculuklar dilerim. Bu duygu ve düşüncülerle mübarek Kurban Bayramımızı en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım” dedi.