Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YAŞASIN 1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜN

“YAŞASIN 1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜN
Kesk Dönem Sözcüsü Serdar Koçyiğit, Bolu Emek ve Demokrasi Platformu olarak 1 Mayıs Emekçilerin Birlik, Mücadele Dayanışma Gününü kutlamak için 1 Mayıs Tertip Komitesi kurduklarını ve Salı günü saat 17.00’da miting yapacaklarını açıkladı.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Serdar Koçyiğit;“1 Mayıs Emekçilerin Birlik, Mücadele Dayanışma Gününü İlimizde Kutlamak için Bolu Emek ve Demokrasi Platformu olarak Tertip komitesi oluşturulmuş 20.04.2018 Tarihinde Bolu Valiliğine müracaat edilmiştir. 1 Mayıs’ta Saat 17.00’da İzzet Baysal Anıtı önünde toplanılarak Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önünde Miting yapılacaktır. Bütün Halkımızın katılımını bekleriz.” diye konuştu.

Koçyiğit yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Emek, Mücadele ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs’a sorunlarımızın hiç olmadığı kadar ağırlaştığı bir dönemde giriyoruz. Siyasal iktidarların yıllardır hayata geçirdiği, bugün OHAL karanlığı ile sürdürülen düzende, en temel haklarımız yok ediliyor.

Çalışanlara, Yoksulluk ve Güvencesizlik Dayatılıyor. Kadrolu-güvenceli istihdam ortadan kaldırılarak güvencesiz istihdam yaygınlaştırılıyor. Emekliliğimizde sefalete itiliyoruz. Ödediğimiz vergilere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Geçmediğimiz köprülerin, hizmet almadığımız şehir hastanelerine ödenen paralar bizim cebimizden çıkıyor. OHAL’ de sorunlarımız Katlanarak artıyor. Demokrasinin, adaletin, laik bir yaşamın, barışın, kardeşliğin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin tamamen ortadan kaldırılmak istendiği bir ortamda emeğin haklarından da söz edilemeyeceğini yaşayarak öğreniyoruz.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Anayasa ve yasalar yok sayılıyor. Grevler yasaklanıyor, sendikal hak ve özgürlüklerimiz yok sayılıyor. OHAL ile fiilen yok edilen iş güvencemizi kalıcı olarak ortadan kaldırmak için kuralsız, esnek, güvencesiz istihdam yaygınlaştırılıyor. Kadınlara yönelik şiddet, taciz, çocuk istismarları artarken vatandaşın, sosyal medya paylaşımlarına kadar inceleyip ceza yağdıranlar, kadınları ve çocukları korumak yerine emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir diyen kadınlara yönelik baskılarını artırıyor.

Hem “yerli ve milli” olmakla övünüp hem de halkın birikimlerinin ürünü kamu kurumlarını yok pahasına sermayeye peşkeş çekerek özelleştirme rekoru kıranlar, ülkeyi tarım ve temel gıda ürünlerinde de dışarıya bağımlı hale getirenler, gözünü şimdi de Şeker Fabrikalarına dikiyor. Zehirden farksız Nişasta Bazlı Şeker üreticisi uluslararası dev holdinglerin çıkarı için halkın sağlığı tehlikeye atılıyor.

“Emeğimiz, ülkemiz, geleceğimiz için 1 Mayıs’a!”

Gücünü bizi bölmekten alanların dayattığı sömürü, yoksulluk ve baskıya karşı; bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, işçiler, kamu çalışanları, emekliler, açlık/yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkûm edilenler, işsizler, çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamı savunanlar, vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, ülkesini ve geleceğini savunanlar, emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, laiklik ve halkların kardeşliğinden yana olanlar. 1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanında buluşalım. Yaşasın 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü!

 

Etiketler: