Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YANLIŞA YANLIŞ DOĞRUYA DOĞRU DİYECEĞİZ”

“YANLIŞA YANLIŞ DOĞRUYA DOĞRU DİYECEĞİZ”
CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu basın mensupları ile düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi’nin 2018 bütçesi ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Türkoğlu su zamlarına da dikkat çekerek Başkan Yılmaz’ın açıklamasına yanıt verdi. Türkoğlu; “Kendisine karşı bir saygısızlığımız had aşan bir durumumuz söz konusu değil. Ama ‘haddini bil’ den kastın el pençe divan durup yapılan her şeye olur verip hiç eleştirmemekse biz bunu yapmayacağız. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz” dedi.

CHP Bolu Merkez İl çe Başkanı Ersan Türkoğlu tarafından Bi-Tur Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına CHP Bolu il Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz partililer ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrasında Ersan Türkoğlu’nun yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve İl Başkanı Kazım Karsu gündeme dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkoğlu ilk olarak; “Demokrasi için olmazsa olmaz 4.gücü sizler gerçekleştiriyorsunuz. Yaptığınız mesleğin, yaptığınız işin ülkemiz için, Bolu için, dünya için ne kadar önemli odluğunun farkındayız. Bu yüzden sizlerle sık sık bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmak için bugün böyle bir organizasyon yaptık diyerek basın mensuplarına teşekkür etti.”

“UMUT EDİYORUM Kİ HERKES DÜNYADA KARDEŞÇE BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAYABİLİR”

Türkoğlu yaptığı konuşmasında öncelikle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle dünyada yaşanan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkoğlu; “Biliyorsunuz bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Başta İslam coğrafyasında değişik sebeplerden dolayı acı çeken, işkence gören insanlarımız olmak üzere Filistin’de Kudüs’te bu günlerde çok gündemde olduğu için işkencelere maruz kalan, orantısız güce maruz kalan insanlarımız olmak üzere umut ediyorum ki herkes dünyada kardeşçe barış içerisinde yaşayabilir insan hakları ihlali, olmaz” diye konuştu. 

“SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ”

Dünya gündemi ülkemizin gündemi çok yoğun ama ben Bolu ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Söylemek konuların en başında ekonomik şartlardan dolayı Bolu Belediyesinin özellikle 2018 bütçesi ile alakalı. Bu konu ile ilgili basın açıklaması yapmıştık. Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aksoy 3 kalemin Bolu Belediyesinin 2018 bütçesine girmemesinin sebebini sormuştuk. Edindiğimiz bilgiye göre Çaygökpınar’daki tesisle ve bu parke fabrikasıyla ilgili bir şirket kurulması gündemde. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu süreci takip edeceğiz. Bunu Bolu kamuoyuna vurgulamak istiyoruz” dedi.

“YANLIŞA YANLIŞ DOĞRUYA DOĞRU DİYECEĞİZ”

Türkoğlu, Bolu’daki su fiyatları hakkında takipçi olacaklarını ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın bu konu ile ilgili verdiği cevabına ilişkin şu şekilde konuştu: “Bunun dışında ikinci gündem maddemiz Bolu’daki su fiyatları. Su hayattır, su sağlıktır su temizliktir. O yüzden su fiyatlarına önem veriyoruz. Buradaki amacımız bizim gereksiz bir muhalefet değil ya da boşu boşuna konuşmak değil. Ayın Belediye Başkanımız bu konuyla ilgili verdiği demeçte “haddini bilsinler” diye bir ibare kullanmış. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bolu Belediye Başkanlığı makamına ve seçimle göreve başlayan Sayın Belediye Başkanımıza karşı haddimizi biliyoruz.  Kendisine karşı bir saygısızlığımız had aşan bir durumumuz söz konusu değil. Ama haddini bil’ den kastın el pençe divan durup yapılan her şeye olur verip hiç eleştirmemekse biz bunu yapmayacağız. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz. Su fiyatları ile ilgili araştırma yaptık önce çevre illerle ilgili sonra Bolumuzdaki ilçeler ile ilgili. Mesela Düzce’de 4 kişilik bir aile bir ayda 54,40 kuruş artı KDV su parası öderken, Bolu’da 80+KDV ödüyor. Dijital sayaçlar için söylüyorum mesela Bartın’da 4 kişilik bir aile bir ayda 45 TL+KDV su faturası öderken Bolu’da 60+KDV ödüyor. İlçelerimizde daha da ucuz. Kıbrısçık ve Mengen belediyelerimizde 4 kişilik bir aile 20metreküp su tüketirse 30+KDV su parası ödüyor. Mudurnu’da 42 TL+KDV ödüyor. Şimdi hesap ortada sayın belediye başkanımız verdiği basın açıklamasında şunu söyledi. Bu fiyatlardan dijital sayaçlı su alırsanız %15 iskonto, 3 çocuk yaparsanız bir %15 iskonto daha geri geliyor fiyatlar. İyi hesap kitap yaparsanız %50’ye kadar indirimli su alabilirsiniz dedi. Ben Bolu Belediyesinin su hizmetinden faydalanan hiçbir Bolulu vatandaşımızın bırakın %50’yi %30 suda indirim aldığını bile düşünmüyorum. O yüzden samimi olarak söylüyoruz suyun sağlık, temizlik ve insan hayatı için gerektiğine olan düşüncemizden dolayı Belediye Başkanımız ve yetkili kurumlar su fiyatını özellikle bir daha değerlendirirlerse bu Bolu halkına hizmet olur. Siyasi görüşünü ne olursa olsun Bolu halkına hizmet olur.”

“BİZİ ŞAŞIRTMADI”

Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’nun ardından konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Ersan Türkoğlu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Özcan; “Arkadaşımız başlayalı yaklaşık 1,5 ay oldu. Ama bizi şaşırtmadı. Biz azimli bir şekilde bugün görevi yapacağını, gayretli olacağını, yapıcı muhalefet yapacağını biliyorduk. Öngördüğümüz şekilde de yoluna devam ediyor. Bolu siyaseti yeni bir yüz kazanmış oldu. Bundan dolayı ben özel memnuniyetimi ifade ediyorum. Öyle görünüyor ki; benim yolumdan gidiyor. Ben de merkez ilçe başkanı iken muhalefete çok büyük imkânlar sağlayan sayın belediye başkanı ile başlamıştım. Tabi şaka bir tarafa gerçekten bu son iki üç yıldır Belediye Başkanını fazla başıboş bırakmıştık. Neler yapabileceğini Bolu halkı biz söylemeden görsün diye de arzu ediyorduk. Belediye meclis üyelerimiz tabi her zaman sıkı takipteydi belediye meclisinde. Ama onları bile nasıl faşist yöntemler uyguladığını biz gördük. Bolu halkının bunu görmesini kendisinin değerlendirmesini bekledik. Onlarında bunu gördüğünü görüyoruz. Her halde Bolu Belediye Meclisinin toplantılarını ulusal basın çekse bunu haber yapsa her halde Türkiye’de çok izlenen haberlerden biri olacak. Çanakkale’deki belediye meclis üyesinin tartışmasını biz günlerce ulusal basında izledik. İşte iş genel meclisinin çorumdaki toplantısında başka ile bir üyenin polemiğini günlerce izledik ki bolu belediyesinde meclisinde bunun çok daha fazlası yaşanıyor bunu da görüyoruz.

“BİR BARUT FIÇISINA KİBRİT ATMAK KADAR TEHLİKELİ DEMİŞTİM”

ABD Başkanı Trump'ın, “ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan etmesi ile ilgili olarak konuşan Özcan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Özcan; Bizi çok üzen bir konu var. Özellikle ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanımasından sonra bir intifada başladı. Zaten beklenen buydu belki Trump’un da istediği buydu Ortadoğu’yu karıştırmaktı. Ben onu şöyle tarif etmiştim. Bir barut fıçısına kibrit atmak kadar tehlikeli demiştim. Nitekim öyle de devam ediyor. Üzülerek görüyoruz bunu. Bizim yöneticilerimiz İsrail’i kınıyorlar. Her zaman ki gibi uzaktan kınıyorlar. Ankara’dan kınıyorlar. Bizim Cumhurbaşkanımız Ankara’da muhtarlar toplantısında konuşurken kendi sarayında konuşurken özgüven geliyor hatta yaklaşık 50 ay önce Gazze’ye bile gideceğini söylemişti. Bunu hala gerçekleştiremedi” diye konuştu.

“AKP HÜKÜMETİ GÜN GELİR İSRAİL’İ KUDÜS’ÜN BAŞKENTİ OLARAK TANIR”

Son olarak Türkiye-İsrail arasında daha önce yapılan anlaşmalarda İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ün kabul edildiğini ileri süren Özcan; “Bizim üzüldüğümüz konu şu Ankara’dan atıp tutmakla bu işler olmuyor. Daha etkili olmamız gerekiyor Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak. Bir de tutarlı olmamız gerekiyor. Sen 2005 yılında İsrail’i ziyaret edeceksin İsrail’in başkenti Kudüs’e hoş geldiniz diyerek sizi karşılayacak ‘one minute’ diyemeyeceksiniz. 2016’da Gazze şehitlerimiz ile ilgili anlaşma yaparken Kudüs hükümeti ile anlara hükümeti arasında bu anlaşma akdedilmiştir derken sesini çıkartmayacaksın şimdi ABD böyle bir adım atmaya kalkınca Ankara’daki toplantılarda bunu kınamakla geçiştireceksin. İşte bizim hazmedemediğimiz, üzüldüğümüz bu. Ama şuna kamuoyu emin olsun bu AKP hükümeti gün gelir İsrail’i Kudüs’ün başkenti olarak tanır ama biz hiçbir zaman Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımayacağız” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİN DE GÖREVİ İNSAN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK”

Özcan’ın ardın da bir konuşmada Kazım Karsu yaptı. Karsu; “ Cumhuriyet Halk Partisinin önceliği insan. İnsanın olmadığı yerde insan yoktur. İnsan olmadığı yerde her şey çoktur diye düşünüyorum. Bundan yıllar önce Almanya’da yaşadım. Almanya’da merakımı gidermek için sormuştum o zaman. Neden çikolata çok ucuz? Neden muz çok ucuz? Neden süt çok ucuz? Nesillerimizin geleceği için bunlar elzem maddeler olarak kabul ediyoruz Onun için muz, çikolata ve sütü çok ucuz olarak marketlerde her yerde destekleyerek veriyoruz demiş idi. Biz o zaman Muz’u çok tanımıyorduk. Çünkü Muz’u yiyecek paramızda yoktu alacak paramızda yoktu. Çikolata yine aynı şekilde idi ama sütümüz vardı. Çünkü kapımızda bir ineğimiz vardı o inekten sütümüzü alıyorduk. Su’da bence çikolata, muz ve süt gibi. Daha elzem olarak kabul ediyorum. Bir de temizliğin ön taşı o. İnsanın, canlıların yaşamasının ön koşulu olarak kabul ediyorum suyu. Onun için belediyelerin de görevi insan yaşamını kolaylaştırmak, insan yaşamını sağlıklı bir şekilde idame ettirmek olduğunu biliyorum. Her halde bundan sonra bizim insanlarımız bizi yönetenler de bunlara dikkat edecekler diye düşünüyorum” dedi.

“CHP HERKESİN REFAH İÇİNDE YAŞAMASINI HEDEF ALMIŞ BİR PARTİDİR”

İslam ülkelerinde yaşanan olaylara değinen Karsu; “Birde Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkelerinde büyük oyunların oynandığını, büyük operasyonların yapıldığını epey zamandır görüyoruz.  Çevremizdeki İslam ülkelerindeki insanlar yerlerini, yurtlarını can güvenliği sebebinden terk etmekteydiler. Bunlar terk ederken de belirli kişilere kaynak olmaktadırlar. Yani para ödemektedirler. Bunun en bariz örneği televizyon haberlerinde gördük. Güney sınırından Iraklıları arabasına bindirip 100 km ötede indirip 1000’er dolar paralarını alı burası Ankara, Ankara’ya çok yakın artık yürüyerek gidebilirsiniz diyenlere de rastlamaya başladık. Demek ki bir sektör oluştu. İslam ülkelerinde operasyonlar bir sektör olmaya başladı. Güneydoğuda her türlü kaçakçılığın oynandığı her türlü alışverişin oynadığı, insan onuruyla oynandığı bir yer haline geldi. İslam ülkelerinin insanları Türkiye’ye Türkiye üzerinden başka ülkelere gitmek üzere tüm servetlerini harcamaktadırlar. Cumhuriyet Halk Partisinin hedefi herkesi kendi evinde, kendi köyünde, kendi şehrinde hatta kendi ülkesinde refah içinde yaşamasını hedef almış bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün ideolojisi ile kurulmuş onun felsefesini yürüten tek parti olarak devam etmektedir. Yıllar yılı nice partiler gelmişlerdir ve yerlerine dönmüşlerdir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi hedefine doğru emin bir şekilde yürümektedir. Her şey insan içindir. İnsana hizmet etmek belediyelerinde devletinde herkesin birbirine yardımcı olması bakımından bir hedeftir” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: