Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SENDİKADIR”

“TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SENDİKADIR”
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Bolu Şubesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda Bolu Hak- İş Sendikası İl Başkanı Hacer Güngör; “Yönetimimizi yeni oluşturduk, temsilci arkadaşlarımızla uzun süredir çalışıyoruz” dedi.

Düzenlenen kahvaltı organizasyonuna Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Mehmet Keskin, Bolu Hak- İş Sendikası İl Başkanı Hacer Güngör kurum temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“YÖNETİMİMİZİ YENİ OLUŞTURDUK”

Ekim ayında Hizmet İş Sendikasının Bolu Şube Başkanlığına atanan Hacer Güngör, My Dream Center AVM'de Live Toplantı salonunda yeni yönetimini oluşturduğu kurum temsilcileri ile basın karşısına çıktı. Bolu’da yaklaşık bin üyesi bulunan sendika ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bolu Şube Başkanı Hacer Güngör; “Ekim ayında il başkanlığımız kuruldu ve il başkanı olarak atandım. Yönetimimizi yeni oluşturduk, temsilci arkadaşlarımızla uzun süredir çalışıyoruz. 2014 yılında çıkan torba yasa ile birlikte bizlere sendikal hak verildi. Bu vesile ile başkanlarımızla tanıştık. Böyle bir yolculuğa çıkıp buralara kadar geldik” diye konuştu.

“240 BİN ÜYESİ VAR”

Güngör’den sonra Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, sendika hakkın bilgiler vererek; “Bolu bizim yeni örgütlendiğimiz illerden bir tanesi tabi bu işin bir süreci var. Öncelikle hizmet iş sendikasından bahsedeyim. Hizmet İş Sendikası Hak İş Konfederasyonuna bağlı bir sendikamızdır. 1979 yılında kurulan ve şuanda da 240 bin üyesiyle hem kendi iş kolunda hem de Türkiye’deki en büyük sendikadır. Genel iş kolunda örgütlü bir sendikamızdır. Belediye çalışanları ve kamuda temizlik işleri yapan arkadaşlarımız sendikamıza üye olabiliyorlar” dedi. Konuşmasının devamında 2013 yılında başlattıkları taşeron işçiler için başlattıkları kampanyadan ve Aralık ayında taşeron işçilerin kadroya alınması konusundaki çalışmalarını açıkladı.

“GELECEĞİMİZ HAYALLERİMİZ KADARDIR”

Son olarak Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin’de taşeron işçilerin kadro alınması noktasında verdikleri mücadeleyi anlattı. Keskin; “Hizmet sendikamız ilklerin sendikası oldu bunu buradan ifade etmek istiyorum. Bizim 2007 yılında programlarımızdan bir tanesinde sloganımız şuydu “Geleceğimiz hayallerimiz kadardır” demiştik. Evet, hayallerimiz o kadar genişmiş ki; şu an hayalimizin gerçekleştiği gördük. Yine iş kolu zirvesinden Türkiye zirvesine demiştik sendikamız için bunu da gerçekleştirmiş olduk. 163 işçi sendikası içerisinde en fazla üye sayısına sahip sendika olduk. Örgütlerimizde zirve yapabiliriz demiştik. Hemen hemen Türkiye’nin her ilinde örgütlenmediğimiz kurum yok. Biz 2014 yılında taşeronda çalışan arkadaşlarımızın insan yerine konulması, ülkemizin en değerli yerlerinde çalışanlar olarak farkındalıklarının piyasa çıkarılması mücadeleleri sonucunda buralara geldik. İnanın teşkilatımızın tamam gece gündüz sahalarda” şeklinde konuştu. 

Etiketler: