Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘TÜRKER ATEŞ’LEDİ

‘TÜRKER ATEŞ’LEDİ
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda beklenen seçim gerçekleşti. Mevcut Başkan Türker Ateş ve eski başkanlardan Emin Semercioğlu’nun yarıştığı ve 38 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 26 oy alan Türker Ateş yeniden başkan seçildi.


Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda beklenen seçim gerçekleşti. Mevcut Başkan Türker Ateş ve eski başkanlardan Emin Semercioğlu’nun yarıştığı ve 38 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 26 oy alan Türker Ateş yeniden başkan seçildi. Emin Semercioğlu ve listesi ise 12 oy aldı. Dört yılda bir gerçekleştirilen BTSO seçimlerinde üç seçimdir karşı karşıya gelen Ateş ve Semercioğlu raundunu bu kez yine Türker Ateş kazandı. İlkini Emin Semercioğlu kazanmıştı. Eşitlik bozuldu 2-1 oldu.

Geçtiğimiz hafta 38 Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesinin belirlenmesinden sonra bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan başkan ve yönetim kurulu seçimleri büyük önem kazanmış, iki başkan adayının yarışında hafta boyunca büyük kulisler dönmüştü. Geçtiğimiz yıllardaki seçimlerde de iki defa karşı karşıya gelen iki isim birer kez başkanlık yapmış, bu seçimi kazanan başkanlığın yanında seçim üstünlüğünü de elde edecekti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından seçim kurulu tarafından oluşturulan oy kullanma kabinlerinde üyeler sırayla oylarını kullandılar. Yaklaşık 2 saat süren oy kullanma işleminden sonra ilk olarak yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin yer aldığı sandık açılarak tek tek sayıldı. Büyük çekişme ile geçileceği beklenen seçim beklenildiği gibi olmadı. Mevcut Başkan Türker Ateş 26 oy alarak seçimi kazanan taraf oldu. Emin Semercioğlu ve listesi ise 12 oyda kaldı.

Yönetim Kurulu Başkanının belirlenmesinin ardından ikinci olarak meclis başkanının belirlendiği oylar sayıldı. Halit Ergül ve Ercan Albayrak’ın Meclis Başkanlığı için yarıştığı bu seçimi ise yine Türker Ateş’in desteklemiş olduğu Halit Ergül kazandı. Bu sandıktan Halit Ergül’e 21 oy çıktı. 

TOBB Genel Kurulu Delegesi seçimlerinde ise büyük bir çekişme yaşandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde iş adamları Fatih Yamaner ve Orhan Kahraman iki listede de yer alan isimler oldu. Diğer iki isim içinse büyük bir çekişme yaşandı. 18’er eşit oy alınmasının ardından kura çekimi yapıldı. Kura çekimini Abdi Ayhan Önder ve Cavit Demir kazandı. TOBB Genel Kurul Delegeleri Fatih Yamaner, Orhan Kahraman, Abdi Ayhan Önder ve Cavit Demir isimlerinden oluştu.    

Disiplin Kurulu ise Sabahattin Ahmet Yamaner, Atilla Yılmaz, Şevket Sadık Çatladı, Mustafa Ericek, Mehmet Öztürk ve Adil Semercioğlu isimlerinden oluştu.

İŞTE LİSTELER

Seçimi kazanan Türker Ateş ve Yönetim Kurulu Listesi

Türker ATEŞ

Mustafa ÖZKOPARAN

Fatma Lebibe ÖZÇAĞLAR

Hakkı FİDAN

Cumhur ÖZÇELİK

Melih YAMAN

Atila ÇELİKPENÇE

İlkay BAYRAK

Abdullah ALEMDAR

Seçimi kaybeden Emin Semercioğlu ve Yönetim Kurulu Listesi

Emin SEMERCİOĞLU

Necip ÇARIKÇI

Metin KUMAŞ

Aydoğan TEKİN

Vedat YARDEMİR

Abdullah AYARCAN

Erdal BAYRAK

İlhami KESEN

İsmail ÖZTÜRK

Meclis Başkanlığında seçimi kazanan liste

Halit ERGÜL (Meclis Başkanı)

Murat KOCA (Meclis Başkan Vekili)

Kayhan PERÇİN (Meclis Başkan Vekili)

Abdullah AYARCAN (Meclis Katip Üyesi)

Meclis Başkanlığında seçimi kaybeden liste

Ercan ALBAYRAK (Meclis Başkanı)

Gürhan GÖKDEMİR (Meclis Başkan Vekili)

Rıfat DOĞAN (Meclis Başkan Vekili)

Hasan AYAR (Meclis Katip Üyesi)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Delegesi olarak seçilen isimler

Fatih Yamaner

Orhan Kahraman

Abdi Ayhan Önder

Cavit Demir

Disiplin Kuruluna seçilen isimler

Sabahattin Ahmet Yamaner

Atilla Yılmaz

Şevket Sadık Çatladı

Mustafa Ericek

Mehmet Öztürk

Adil Semercioğlu

 

Etiketler: