Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TARAFTAR 90 DAKİKA BİZ HER DAİM FUTBOLCUYU İZLERİ

“TARAFTAR 90 DAKİKA BİZ HER DAİM FUTBOLCUYU İZLERİ
Boluspor’un genç Fizyoterapisti Utku Taltekin, kırmızı beyazlıların resmi dergisine açıklamalarda bulundu.

Taltekin ile yapılan röportajdan satır başları şöyle:

Bursa Mustafa Kemalpaşa doğumluyum ve ilk – orta öğrenimimi orada tamamladım. Liseyi de Mustafa Kemalpaşa Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Daha sonra Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü kazandım. 2010 senesinde liseden mezun oldum, 1 sene ara verdim tekrar hazırlandım, 2011 girişliyim, 2015’te de Kıbrıs DAÜ’den mezun oldum.

“İLK KULÜBÜM BOLUSPOR”

Önce Ankara’da çalışmaya başladım, özel bir rehabilitasyon merkezinde. Sporcularla çalışma isteğim için sürekli araştırıyordum. 2016’da Ağustos ayında Boluspor’da göreve başladım. İlk çalıştığım kulüp burası. Burada işimiz zaten ekip işi. Doktor, masör, fizyoterapist herkes burada bir birine yardım ediyor. Zaten ekip olmazsan burada iş yapamazsın. Burada o nedenle uyumumuz gayet iyi. Çalışma ortamımız oldukça iyi.

“TARAFTAR 90 DAKİKA BİZ HER DAİM FUTBOLCUYU İZLERİZ”

Futbolda taraftarlar sahada sadece 90 dakikayı görüyorlar. Sonuçta futbol sporu şov dünyası ve herkes o 90 dakikayı izliyor sahada veya televizyonları başında. İşin geri planında bizler sağlık ekibi olarak o 90 dakikadan önceki bir haftalık zaman diliminde bir hazırlık içinde oluyoruz. Antrenman hazırlıkları, sakat olan oyuncuların hazırlanmaları, tedaviler, tanılar, MR’lar. İş aslında çok derin bir iş. İnsanlar aslında bunu çok fazla bilmiyorlar ve bilmemeleri de doğal. Sahada 90 dakika futbolcular var fakat onları oraya sağlıklı bir şekilde çıkarma uğraşı veren biz sağlık ekipleri, onları oraya hazırlayan geri planda, perde arkasında çalışan özverili ve emek veren sağlık ekibi var.

“HER TÜR SAKATLIKTA İLK MÜDAHALE SAHADA”

Futbol müsabakası esnasında bir sakatlık olduğu zaman sahaya önce Erkan ağabeyimiz girer. En tecrübelimiz o olduğu için ilk kontrolleri doktorla beraber yapar. Biz diğer ekip arkadaşlarımız gözümüz, kulağımız direkt onlarla beraberdir. Bir futbolcu sahada bir sakatlık yaşadığında, oyundan çıkması gereken bir durum olduğunda onu alıp soyunma odasına biz götürürüz. İlk müdahale ve ilk tedavisini ekip olarak yaparız.

“MESLEĞİMİZ ARAŞTIRMAYI GEREKTİRİR”

Mesleğimiz çok zor ve çok özveri isteyen bir meslek. Bu meslekte sporcularla çalışmak da çok farklı. Hem çok zevkli ama bazen de çok yorucu, bazen çok stresli yani değişik bir iş kolu diyebilirim. Kaprisli oyuncular var, kaprissiz oyuncu var, her futbolcunun ayrı bir mizacı var. Ancak işinizi severek ve bu bilinçle yaptığınızda fazla sorun yaşamıyorsunuz. Sağlık işi bilimsel ve araştırmayı ve gelişmeyi isteyen bir iş koludur. Her gün yeni tedavi yöntemleri çıkabilmekte ve sizler de bu yöntemleri takip ederek bilginizi artırmak zorundasınız. Sorumluluğunuz çok fazla, hem sporculara karşı hem de yaptığınız mesleğe karşı. Sağlık ekibi aslında sporcunun sağlıklı ve takıma vereceği randımanın üst seviyelerde olmasını sağlamak açısından da önemli bir bölümdür.

“DOPİNG KONTROLÜ FEDERASYONCA ANSIZIN YAPILIR”

Doping olayları sağlık ekiplerinin asla bilgisi dahilinde cereyan etmez. Çünkü bizler ilaçların hepsini biliyoruz. Etken maddelerini biliyoruz. Yasaklı olan etken maddeler zaten kulübümüzde bulundurulmamaktadır. Eğer ki sporcu bizden habersiz, dışarıdan başka bir şey almadığı süreçte doping olayı olmaz. Futbolculardaki doping kontrollerini federasyon belirler. Rastgele yapılan bir olaydır. Bazen 2 maç üst üste de doping kontrolü gelebilir, bazen bir doping gelir, 8 maç hiç gelmez, 9. Maç bir daha doping kontrolü kararı çıkarılır. Bundan sizin maç içinde haberiniz oluyor. Federasyon yetkilileri maç oynandığı anda gelir, şu şu oyunculara doping kontrolü yapılacak der. Kura usulü 2 oyuncu seçilir ve buna göre kontrolleri federasyonca yapılır.

 

 

 

Etiketler: