Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN BAŞKAN ADAYI OLACAK MI ?

TANJU ÖZCAN BAŞKAN ADAYI OLACAK MI ?
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bayramlaşma töreninde Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı

. Özcan; “Aklında benim Belediye Başkanı adayı olacağıma dair düşüncesi olan varsa lütfen bunu çıkarsın. Hiçbir hâlükârda, şartlar ne olursa olsun, hatta Sayın Genel Başkan bizzat rica etse bile, yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olmayacağım” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

 CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yerel seçimler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan belediye seçimlerinde aday olmayı düşünen partililere seslendi.

 “TARAF OLMAYACAĞIM”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yerel seçimlerin önemli olduğunun altını çizerek;  “Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçim bunun için bir fırsat, iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Aklında benim Belediye Başkanı adayı olacağıma dair düşüncesi olan varsa lütfen bunu çıkarsın. Hiçbir hâlükârda, şartlar ne olursa olsun, hatta Sayın Genel Başkan bizzat rica etse bile, yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olmayacağım. Düşünen arkadaşlarımız, planlarını, programlarını buna göre yapabilirler. Bu vesile ile bunu kamuoyuna açık ve net bir biçimde duyurma şansımız oldu.

Bu seçimler bizim için önemli. Altını çizerek söylüyorum ben aday değilim. Geçmişte yaptığım oldu fakat bu defa şunu da yapmayacağım; taraf olmayacağım. Partinin adayı kim olursa olsun, tıpkı 2014’deki gibi özveriyle çalışacağım. Ama aday adaylık sürecinde kimsenin ne yanında ne de karşısında olacağım” diye konuştu.

“ADAY OLACAK VARSA, HEMEN ÇIKMALI”

Yerel seçimler için 6 ay olduğunu belirten Tanju Özcan sürenin daraldığını kaydetti. Özcan; “Önümüzdeki yerel seçimler için, aday olmayı düşünen arkadaşlarımız varsa ki, ben var olduğunu biliyorum. Arkadaşlar, süre gittikçe daralıyor. Bayram bitiminde hemen hemen Eylül ayına gelmiş olacağız ve 6 ayımız kalacak. Mart’ın sonuna kadar dolu dolu bir 6 ayımız var. Bunun 1-2 ayı aday adaylarının, kendi arasındaki mücadelesi ile geçer. Genel merkezimiz nasıl bir yöntem ön görür bilmiyorum. Merkez yoklaması mı? Anket mi? Yoksa ön seçim mi yapar bilemiyoruz. Geriye 4 ay kalacak. Belediye Meclis üyelerini belirlenmesi, sıralanması, İl Genel Meclis üyelerini sıralanması, aday adayları arasında kırgınlıklar olursa, bunların telafi edilmesi. Bunların hepsini düşündüğünüzde, çok fazla süremiz kalmadığını görüyorum. O yüzden, Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen arkadaşlarımın, hemen çıkıp, ‘ben adayım’ demesi gerekiyor. Onlar açısından değil, parti açısından böyle düşünüyorum. Çünkü aday çıkacak olan arkadaşımızın, en başta kendini kamuoyuna tanıtması gerekecek” ifadelerini kullandı.

“UMUTLANMAMIZ İÇİN SEBEPLERİMİZ VAR”

Tanju Özcan, parti içinde eksikliklerin olduğuna dikkat çekerek; “Her şeye rağmen önümüzdeki aylarda umutlanacağımızı düşünüyorum. Çünkü umutlanmamız için sebepler var. Kendi içimizdeki hataları, eksikleri giderip, özverili ve özgüvenli bir şekilde yürüyebiliriz, yürümeliyiz. Bunu yapacak enerji ve kadrolar içimizde var. Bugüne kadar aktif hale getiremediğimiz çok sayıda partili arkadaşımız var. Onları bir şekilde sahaya çekmemiz gerekiyor. Bunu yapacak gücümüz olduğunu düşünüyorum. Yerel seçim öncesindeki son dini bayramımız. Umuyorum, bundan sonraki ilk dini bayramda, Ramazan Bayram’ında, en azından yerelde iktidar olan, Bolu Belediyesini kazanmış, ilçelerdeki belediye sayısını artırmış Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri olarak, milletvekili olarak, karşınıza çıkabiliriz. O zaman yüzümüz daha çok güler, daha samimi ve daha mutlu bir şekilde bayramlaşırız” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: