Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SUYUN FAYDALARI SİZİ ŞAŞIRTACAK

SUYUN FAYDALARI SİZİ ŞAŞIRTACAK
Su, yeryüzünün ve canlılığın vazgeçilmez parçasıdır. İçerisindeki temel bileşenlerle bir hayat kaynağıdır. Bir bardak su içmenin hayatınıza olan etkilerini okuduğunuzda şaşıracaksınız.

Bir bardak su hayatınızı büyük ölçüde etkiliyor

Yaşamın temel kaynaklarından biri olan suyun insan vücudu için taşıdığı önem sanıldığı kadar basit değildir. Su, hayat döngüsünün kilit noktalarındandır. Su tüketiminin azlığı, birçok hastalığa kapı açabilir.

Depresyon

Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesinde etkili olan su, aynı zamanda uykunun düzene girmesine de yardımcı olur. Ayrıca uykunun kalitesini de arttırır. Yorgunluk hissini ortadan kaldırabilir.

Cilt bakımı

Su içmek yaşlanmaya karşı oldukça etkilidir. Cildi yumuşatır ve gençleştirir. Nem ihtiyacı karşılanan cilt, kuruluktan kaynaklanan çatlamaları yaşamaz, böylece elastik yapıda kalır. Su tüketimi sayesinde vücuttan toksin atılır, böylece akne ve leke sorunu da büyük ölçüde ortadan kalkar.

Kalp-damar sağlığı

Yeterli su tüketimi kalp ve beyin damarlarında oluşabilecek pıhtılaşmayı önleyebilmektedir.  Kan akışının, kanın yoğun kıvamından kaynaklı olarak zorlaşması, birçok hastalığa ve kalp krizine davetiye çıkarır. Su tüketimi kanı sulandıracağı için olası pıhtılaşmanın da önüne geçecektir.

Bağışıklık Sistemi

Su içmek, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonların ve kanser hastalıklarının önüne geçmeye yardımcı olur. Ayrıca zararlı maddelere duyulan bağımlılığı da büyük ölçüde azaltır.

Vücudun sorunsuz çalışması

Yeterli su tüketimi, ısınma ve soğuma (terleme) için kan dolaşımını aktif tutmada önemlidir. Tüm vücut fonksiyonlarının ve zihnin etkili bir şekilde bütünleşerek çalışmasında bir bardak suyun etkisi göz ardı edilemez. Su içmenin vücut için önemi Alzheimer, Parkinson, multiple skleroz gibi hastalıkların ortaya çıkmasını büyük ölçüde etkilemesinden anlaşılabilir.

Su içmenin yeni bir görevi daha keşfedildi

Ağrılar ve sancılar

Regl öncesi ağrıyı ve ateş basmasını hafifleten en kolay yöntem su içmektir. Bunun yanında kan dolaşımını düzenlediği ve metabolizmayı çalıştırdığı için farklı türden ağrılara da iyi gelmektedir. Yaraların çabuk iyileşmesinde, su tüketiminin faydası son derece büyüktür.

Gözler

Nemsiz kalan gözler mat durur. Düzenli ve yeterli miktarda su tüketimi gözlere canlılık ve parlaklık verir. Aynı zamanda gözlerin görüş gücünü de arttırır. Su tüketimi glokomdan yani göz tansiyonundan korunmada da rol sahibidir.

Etiketler: saglik su fayda