Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI

ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI
Bolu’da, bir vatandaşa ait hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle il genelinde tedbir amaçlı hayvan pazarları kapatıldı. Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince hayvan pazarında ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’nun Ilıcakınık Köyü’nde yaşayan bir vatandaşın büyükbaş hayvanlarında görülen şap hastalığı nedeniyle il genelindeki hayvan pazarları Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kararı ile 23.02.2018 tarihinden itibaren ikinci bir duyuru yapılana kadar kapatıldı.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında hayvan pazarındaki kapalı ve açık alanlar ile rögarlar belediye ekiplerince ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Hastalığın yayılmaması adına gerekli tedbirler alınırken, karantina tedbirleri kapsamında Bolu merkez ile Gerede ve Mudurnu ilçelerinde bulunan hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığı, il genelinde ekiplerin aşılama çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

Karantina kapsamında il genelinde bulunan tüm hayvan hareketlerinin kısıtlandığı da bildirildi.

BELEDİYE İLAÇLAMA YAPTI

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince her gün onlarca büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım-satımının gerçekleştiği hayvan pazarında ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, hayvan pazarında gerçekleşen ilaçlama ve dezenfekte operasyonlarının başarıyla tamamlandığı aktarıldı.

Müdürlük, rutin çalışmalarına ilişkin yaptığı bilgilendirme ise halk ve hayvan sağlığına yönelik faaliyetlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek; şehir merkezindeki tüm camilerin abdesthane, tuvalet ve lavabo gibi ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte edildiğini, karasinek ve sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında yaklaşık bin noktada sisleme çalışması yapıldığını, köylere yönelik çalışmalar kapsamında da 15 köyde ahırlarda şerit uygulaması yapıldığını, diğer köyler için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca, yaz aylarında insanları rahatsız eden uçkunlara yönelik çalışmaların da 1 Mart itibariyle başlatılacağını, bu kapsamda meşe ve çınar ağaçlarının ilaçlanacağını duyurdu.

 

 

Etiketler: