Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“REKTÖR GERİ ADIM ATMAYA YANAŞMIYOR”

“REKTÖR GERİ ADIM ATMAYA YANAŞMIYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mengen Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümünün kaldırılacağına yönelik söylentiler ile ilgili olarak AİBÜ merkez bünyesinde eğitim vermesinin kabul edilemeyeceğini ve ilçede yapılacak olan imza kampanyasına destek vereceklerini söyledi.

Özcan, Rektörün ise geri atmaya yanaşmadığını da sözlerine ekledi. Ak Parti milletvekillerine de seslenen Özcan; “Hep birlikte Mengen’e sahip çıkalım. Bu konu siyaset üstü bir konudur” dedi.

CHP İl Kadın Kolları tarafından cinsel istismar olaylarına karşın yapılan tepki açıklamasına katılan CHP Bolu Milletvekili Özcan, burada AİBÜ Mengen Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümünün kaldırılacağına yönelik söylentiler hakkında açıklamalarda bulunarak; “Bizi çok üzen Mengenlileri çok üzen Bolu’yu çok üzen bir gelişme yaşandı gecen hafta. Mengen’de 7 yıldır faaliyette olan Gastronomi bölümü ki aşçılığın merkezidir Mengen. Bütün dünya bunu bilir bırakın Türkiye’yi.7 yıldır Mengen de faaliyette 3 dönem mezunlarını vermek üzere bu yıl itibari ile 300’e yakın öğrenci mezun olacak. Önümüzdeki yıl bu sayı 500’e çıkacak. Ancak yeni gelen rektörümüz maalesef Gastronomi bölümünün Mengen’den alınıp Bolu’ya taşınması konusunda bir kara hazırlığı içerisinde. Geçtiğimiz günlerde Mengen belediye başkanımızın başkanlığında Mengen’deki sivil toplum örgütleri STK’lar, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri bir araya gelip rektör hoca ile görüştürler. Ancak bu gün itibari ile rektör hoca geri adım atmaya yanaşmıyor. Gerekçe olarak da diyor ki öğretim görevlilerin Mengene gidişinde zorluk varmış.  Hani şeye benziyor bu şu okullar olmasa Milli Eğitim Bakanlığı ne kadar yapılara benziyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Üstelik şunu da belirtmek lazım. Bu karar öyle bir zamanda alınıyor ki 9 Nisan da Mengen’deki üniversite kampüsünün yeni ihalesi var.  Mengen de zamanında hayırsever Mengenliler İzzet Baysal Vâkıfına 28 bin metre karelik bir alan hibe ediyorlar. Rahmetli İzzet Baysal’da diyor ki. Siz merek etmeyin vasiyetimdir. Bu alana eğitim kurumları yapılacak diyor. Bu vasiyetin gereği olarak Mengen’e bu Gastronomi bölümü yapılmıştı. Aşçılık yüksekokulu da faaliyete geçecekti” şeklinde konuştu.

“İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERECEĞİZ”

AK Partili milletvekillerine seslenerek bu konunun siyaset üstü bir konu olduğunu ifade eden Özcan; “Dediğimiz gibi sayın rektörün hepimizi üzen Mengenli hemşerilerimizi derinden üzen bu kararın alınması büyük bir infiale ulaştı. Bizlerde cumartesi günü il başkanlarımızlar, il örgütümüzle Mengen de olacağız. Mengenli hemşerilerimiz Gastronomi bölünün Mengen de kalması için bir imza kampanyası düzenliyor. Biz de bu imza kampanyasına destek vereceğiz. Rahmetli İzzet Baysal’ı vasiyetinin hayata geçirilmesine engellemeye yönelik bu kararı tanımadığımız Mengen’den haykıracağız.  Önümüzdeki günlerde de sayın rektöre gidip tekrar net ifadelerle altını çizerek Gastronomi bölümünün Mengen’den taşınamayacağını henüz sayın rektörün İzzet Baysal’ın vasiyetini idrak edemediğini kendisi ile paylaşacağız. Bundan da gerekli dersi almazsa sayın rektör ve üniversite yönetimi biz bunu TBMM’de de en net şekilde yorumlamaya devam edeceğiz. Mengen halkı bu konuda yalnız değil. Bolu halkı olarak, Bolulu siyasiler olarak biz bu işin beşindeyiz. Ak parti milletvekillerine de buradan sesleniyorum. Hep birlikte Mengen’e sahip çıkalım. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Mengen’deki herkesi ilgilendiren bir konudur.” diye konuştu.

Etiketler: