Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PROTOKOLE İSKİLİP DOLMASI İKRAM EDİLDİ

PROTOKOLE İSKİLİP DOLMASI İKRAM EDİLDİ
Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu Belediyesi ve Bolu ÇOR-DER tarafından düzenlenen İskilipli Alimler Sempozyumu öncesinde öğle yemeği olarak İskilip Dolması ikramı yapıldı.


Sağlık Mahallesi Bolu Çorumlular Kültür Sanat Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde düzenlenen yemeğe; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AK Parti Bolu İl Başkan vekili Mazhar Bozoğlu, Bolu Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Çetinkaya, kurum müdürleri ve dernek üyeleri katıldı.

“500 YILLIK BİR YEMEK”

Osmanlı sefer yemeği olarak bilinen 500 yıllık tarihe sahip İskilip Dolması hakkında bilgiler veren Kısar;  “Burada 1000 kişilik bir yemek tertip ettik. İnşallah bu yemeğin devamını dernek açılışında yapmak üzere Ramazan’ın ilk haftasında yine Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığında, Bolu Protokolü, tüm Bolu halkı ve İskilipli hemşerilerimizle burada bir daha tertip edeceğiz. Sunulan yemek İskilip’in özel bir tören yemeğidir. 500 yıllık bir yemek olan İskilip Dolması Osmanlı Saray Yemeği olarak da geçmektedir. 12 saatlik bir pişirme süreci olmaktadır. Etin suyu ve tereyağın buharında bir anlamda pirinç pişmekte ve etli pilav olarak servis edilmektedir. Bunun panzehiri olarak da sirke salatası verilmekte. Sirke salatası da İskilip’e özgü bir anlamda dolma gazozu olarak tabir ediyoruz. Bu bizim düğünlerde, derneklerde yapmış olduğumuz cemiyet, töre yemeğimizdir.” şeklînde konuştu. 

“YENİ BİR TEKNİK ÜNİVERSİTENİ KURULMASI BİZLERİ ONURLANDIRIYOR “

İskilipli Alimler Sempozyumunun içeriğini anlatan ÇOR-DER Başkanı Hasan Fikret Kısar; “Sempozyumda birbirinden ilgin. 4 tane konu tespit ettik. Konusunda uzman 10 tane öğretim üyesi arkadaşımız Ali Kuşcu’dan başlayarak; Ali Kuşcu’nun torunu Şeyhülislam Sunullah Efendi, Şeyhülislam Ebusuud Efendi, Şeyh Muhiddin Yavsi Hz. Bir dönem İskilip’te yaşamış ve Bolu’nun manisi Akşemseddin Hz., Akşemseddin’in İskilip’i emanet ettiği evladı Nurulhüda ve 10 tane konuyu İzzet Baysal Üniversitesi Mavi salonda yapıldı. İzzet Baysal Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmaları da dikkatle izliyoruz. Yeni rektörümüz Mustafa Alişarlı Bey’e de yaptığı çalışmalarda hem STK olarak hem de iş adamları olarak tam destek veriyoruz. Yeni bir teknik üniversiteni kurulması da bizleri onurlandırıyor.” diye konuştu.

Öte yandan dev kazanlarla bir gün öncesinden itina ile hazırlanan İskilip Dolması’nın yapım aşaması Bolu Valisi Aydın Baruş ile birlikte konuklara aşçılar tarafından anlatıldı.

 

Etiketler: