Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PASAPORT, EHLİYET VE KİMLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLADI

PASAPORT, EHLİYET VE KİMLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLADI
Bolu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Arslan, pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüğünden yapılmaya başlanması hakkında bilgiler verdi.


Bolu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Arslan, pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüğünden yapılmaya başlanması hakkında bilgiler verdi.

Arslan; “2016 yılı Ekim ayında KHK ile yayınlandı ve emniyetteki ehliyet ve pasaport işlemleri nüfus müdürlüklerine geçileceği kararı alınmıştı. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren müdürlüklerimizde işlemler yürütülmeye başlandı” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Yeni düzenleme ile vatandaşlar 2 Nisan 2018 tarihinden geçerli olmak üzere pasaport, ehliyet ve kimliklerini artık tek bir noktadan alabilecek. Ayrıca, ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

“30 BİN KİŞİ YENİ KİMLİK ALDI”

Yeni düzenleme hakkında bilgiler veren Bolu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Arslan, 30 bin civarında vatandaşın yeni kimlik kartı sahibi olduğunu belirtti. Arslan; “Bilindiği üzere bu 2016 yılı Ekim ayında KHK ile yayınlandı ve emniyetteki ehliyet ve pasaport işlemleri nüfus müdürlüklerine geçileceği kararı alınmıştı. O tarihten sonra yaklaşık 1,5 yıllık süreç içerisinde genel müdürlüğümüze bunun alt yapı hazırlıkları, proğramsal, bilgisayar donanım alt yapısı sürdürüldü. 2 Nisan 2018 tarihinde yani geçtiğimiz Pazartesi müdürlüklerimizde işlemler yürütülmeye başlandı. İl müdürlüğümüzde halk arasında bilinen tabiri ile yeşil pasaport (hususi pasaportlar) ve gri pasaport (görev pasaportları) nüfus ve vatandaşlık il müdürlüğünde verilmekte. 3 ilçemizde de merkez ilçe, Gerede ve Mudurnu ilçelerimizde de pasaportlar ve ehliyetler düzenlenmektedir. Kimlikler de 1 yıllık süreçte yaklaşık 15 ay oldu şu anda ilimizde 30 bin civarında vatandaşımıza yeni kimlikleri verildi. 2 Nisan’a kadar kimliklerin ücretlerini vatandaşlarımızdan elden almaktaydık. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren de anlaşmalı bankalara, PTT’ye 18 TL 50 kuruş değerli kâğıt bedeli yatırılıyor. Vatandaş dekont ile birlikte geliyor, sistem üzerinden gelir idaresi başkanlığı bu makbuzu bizim ekranımıza düşürüyor.” şeklinde konuştu.

“RANDEVU VATANDAŞIMIZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Vatandaşlara nüfus müdürlüğüne gelmeden randevu almaları yönünde uyarılarda bulunan Arslan; “Umuma mahsus pasaportlarda süreye göre harçlar değişiyor. 6 aylıktan başlıyor 1 yıl, 5 yıl, 10 yıla kadar devam ediyor. Bunların belirli bir harcı 108 TL defter bedeli var. Bu yüksek meblağlar olduğu için vatandaşlarımızın paralarını yatırmadan önce randevularını alıp, randevularından 1-2saat önce paralarını yatırıp gelip işini, işlemini yaptırabilir. Randevusuz gelmesi durumunda tabi ki kimlik de dahil olmak üzere sıkıntı yaşıyor vatandaşlarımız. Eğer bekleyen vatandaşımız yok ise geri çevirmiyoruz, işlemini yapıyoruz. Kişi kimliğini kaybetmiş ise acil bir durum varsa, yaşlı ve engelli ise onlara elimizden geldiğince vatandaşımızın da insiyatifi ile öncelik vermeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmaması burada gelip sıkıntı yaşamamaları, gelip gitmemeleri için randevu almaları kimlik dahil olmak üzere kendileri açısından uygun olacaktır. Bu konuda da valiliğimiz ve basın müdürlüğü aracılığı ile hem de valilik sitesinde gerekli duyuruları 2 Nisan itibari ile yaptık. Şu anda çok yığılma yaşamıyoruz vatandaşımız da bunu kanıksamış durumda. Tabi randevu vatandaşımızın kendisi açısından çok önemli.” ifadelerini kulandı. 

Etiketler: