Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN: “BU SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR”

ÖZCAN: “BU SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR”


AİBÜ bünyesinde yıllardır eğitim veren Mengen gastronomi ve mutfak sanatları okulunun Bolu’ya taşınmasına ilişkin Mengen Belediyesi bir imza kampanyası başlattı. “Şimdi birlik olma zamanı, kampüsümüze sahip çıkalım” yazılı pankartın asıldığı stant önünde açıklamada bulunarak destek istediler.

Mengen Belediyesi önünde başlatılan imza kampanyasına, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, il ve ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek imza kampanyasına destek verdi.  Özcan; “Bu siyaset üstü bir meseledir. AK Partili Milletvekili arkadaşlarıma da sesleniyorum, lütfen siz de gelin Mengen halkına, Mengen’in gastronomi bölümüne sahip çıkın” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 270 öğrencisi ile eğitim veren Gastronomi bölümünün taşınmasını istemediklerini belirterek bu soruna sahip çıkılmasını istedi. Turhan; “Merhum İzzet Baysal’ın adını taşıyan Abant İzzet Baysal Üniversitemizin Mengen markası olan aşçılığımızın 2 üniversitemizin, 2 okulu, 2 yıllık Meslek Yüksekokulumuzla, 4 yıllık Gastronomi okulumuz burada eğitim vermektedirler. Bu eğitim kurumları içerisinde sivil toplum örgütlerimizin büyük emekleri ile 7 sene önce hayat bulan ve bugün 270 öğrencisi ile eğitim veren kurumumuz maalesef Mengen’den alınmak isteniyor. Bu marka kolay kazanılmadı ve bunları da çok kolay veremeyiz. Mengen’de tüm siyasi, partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin başkanları ile beraber kurmuş olduğumuz bu platformun açmış olduğu bu imza kampanyasına bütün halkımız içten destek veriyorlar. Biz tüm partilerimizin milletvekillerini Mengen’e, Mengenlilerin bu önemli sorununa sahip çıkmak ve bu sorunu çözmek adına davet ettik. Bu davetimize bugün katılan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve il örgütümüzle tüm hemşerilerim adına imza kampanyasına örgütü ile beraber gelip destek oldukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BU KAMPANYAYA İMZA ATTIM”

Bulut’tan sonra konuşma yapan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, parti ve görüş gözetmeden bu davaya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Karsu; “Sevgili Mengenliler, değerli arkadaşlarım siyaset gözetmeden bir ildeki bir yerleşim bölgesindeki üniversiteler, o üniversitelerin, o yörenin yüz aklarıdır.  O yöre, o üniversitenin kalıcı yüz akıdır diye düşünüyorum. Değerli Mengenliler bu üniversiteyi kuranlardan Allah tazı olsun.  Hepimiz buradan burası da hepimizden istifade etmektedir. Önümüzdeki gelecek nesillere armağan için merhum İzzet Baysal büyük yatırımlar yapmıştır Bolu ve civarında.  Bunlardan bir tanesi de Mengen’deki okullarımızdır. Bunların kıymetini parti, görüş gözetmeden korumak ve kollamak hepimizin görevidir.  Hepinize saygı ve sevgi ile bu davaya sahip çıkmanızı rica ediyorum. Ben kendim bu kampanyaya imza attım. Diğer arkadaşlarında imzasını bekliyorum. Bu üniversitenin geleceğe ışık saçacağından, hepimizi aydınlatacağından eminim” ifadelerini kullandı.

“KOCAMAN BİR YALAN”

Son olarak bir konuşmada CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı. Özcan, Mengen halkına destek için AK Partili milletvekillerine çağrıda bulunarak; “ Burada Mengen esnafının istemediği, Mengenlilerin istemediği bir şey yapılmaya çalışılıyor. Üniversite rektörümüz yeni geldi. Ancak bazı öğretim görevlileri ki;  ‘bir elin beş parmağını geçmez bu’ herhalde mengene gelmek zor geliyor haftada bir gün o yüzden burayı kapatalım Bolu’ya alalım. Gerekçe olarak ne diyorlar Mengenli öğrenciler için sosyal imkân azmış. Bu kocaman bir yalan. Mengen’deki öğrenci sayısına göre Mengen’deki kafeler pastaneler, restoranlar son derece yeterli. Öğrenciler ile görüşüyoruz Mengen’de mutlu olduklarını söylüyorlar. Şimdi o zaman aynı mantıkta şunu mu yapalım? Biz Bolu merkezde de bazı öğrencilerden şu şikâyeti duyuyoruz. Bolunun sosyal imkânları İstanbul’a, Ankara’ya göre az. E o zaman ne yapalım Bolu’daki fakülteleri kapatıp Ankara’ya, İstanbul’a mı taşıyalım, böyle bir mantık olur mu? Bu üniversite sayesinde Bolu gelişti,  bu üniversite sayesinde Mengen gelişiyor. Biz istiyoruz ki bütün ilçelerimize fakülteler dağıtılsın ilimiz topyekûn gelişsin” diye konuştu.

“MENGEN’İN GASTRONOMİ BÖLÜMÜNE SAHİP ÇIKIN”

Özcan, Mengenlilerden kararlılık göstermelerini gerekirse bu konuyu yukarıya taşıyacaklarını söyledi ve şunları kaydetti: “Siz Mengenliler olarak geçmişte önemli bir şeyi başardınız birlik ve beraberlik içerisinde, buradaki CHP’lisi, AK Partilisi, MHP’lisi, Saadet Partilisi olarak. Adliyemizi kapatmışlardı. Hepiniz dimdik durdunuz dediniz ki; ‘hayır adliyemizi kapattırmayacağız’ geri adım atmak zorunda kaldılar yanlış bir karar olduğunu görüp. Bugünde ben aynı kararlılığı görüyorum Mengenli hemşerilerimde. Siz dik durun bizler sizlerin temsilcisi olarak bu konuyu yukarıları da taşıyacağız. Bu siyaset üstü bir meseledir. AK Partili milletvekili arkadaşlarıma da sesleniyorum, lütfen siz de gelin Mengen halkına, Mengen’in gastronomi bölümüne sahip çıkın. Mengen esnafımıza sahip çıkın.”

Etiketler: