Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KARACA TELEF OLDU

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KARACA TELEF OLDU
Bolu’da, otomobilin çarpması sonucu vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan karaca, götürüldüğü hayvan hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’ya 42 kilometre uzaklıkta bulunan doğal güzelliklerden Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde bulunan Yeşilköy mevkiinde yola çıkan karacaya otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan karaca vatandaşlar tarafından Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Ekipler tarafından kent merkezinde bulunan Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi’ne götürülen yaralı karaca alındığı yoğun bakım ünitesinde veteriner hekimlerin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak telef oldu.

Hayvan Hastanesi yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hastanemize getirilen yaralı karacanın aşırı şekilde kan kaybettiği, açık parçalı kırıklarının olduğu tespit edilmesi üzerine acil müdahalesi yapılıp yoğun bakıma alındı. Ancak bu tür vakalarda yaban hayvanlarında çok sık rastlanan, yaralanma ve doku kaybına bağlı olarak ani yüksek ateş meydana geliyor. Vücut sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu da kalbin hızlı atmasına sebep oluyor. Kontrol edilemeyen kalp ritmi ve yüksek ateş sonucu karaca tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir” denildi.

Etiketler: