Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ONLARA DA KADRO GELİYOR!

ONLARA DA KADRO GELİYOR!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan yasal düzenleme ile devlet koruması altında, yurtlarda büyüyen gençlere kamu kurum ve kuruluşlarında aldıkları eğitimlere uygun kadrolara yerleştirilme ile reşit olduktan sonra 5 yıl içerisinde kamuya başvuruda bulunma hakkı tanınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan ve torba yasa tasarısı içerisinde TBMM'ye sevk edilen  düzenlemelerde 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nda yapılacak değişiklikle  devlet koruması altında, kuruluş bakımında büyüyen kişilerin kamuda "memur"  olarak istihdam edilmesine yönelik süreçlerin kolaylaştırılması ve eğitimleri  dikkate alınarak branşlarına uygun alanlara atanması öngörülüyor.

Düzenlemenin yasalaşması durumunda, reşit olma sebebiyle hakkındaki  korunma/bakım tedbiri kararı sona eren gençler, 5 yıl içerisinde kamu kurum ve  kuruluşlarına atanmak için başvurabilecekler. Var olan düzenlemede gençlere başvuruları için iki yıl süre verilirken, uygulamanın özellikle eğitimleri devam  edenler açısından bazı mağduriyetlere neden olduğu ifade ediliyor.

Sürenin 5 yıla çıkarılması ve himaye onayını da içine alarak  başlatılmasıyla koruma ile bakım altında yetişen gençlerin hak kaybına  uğramasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

EĞİTİMLERİNE UYGUN KADROLARA GEÇECEKLER

 2828 sayılı kanunda yapılacak bir başka düzenlemeyle de lisans, ön  lisans ve ortaöğretim mezunu olarak mesleki unvanları dikkate alınmadan memur  kadrosuna atanan gençlerin kamudaki unvan değişikliği sınavlarının kurumdan  kuruma göre değişiklik göstermesi, uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi  nedenlerle yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor.

 Bu kapsamda özellikle eğitim düzeyi yüksek gençlerin iş motivasyonunun  düşmesinin engellenmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mesleki  unvanları dışındaki kadrolarda istihdam edilenlerin aldıkları eğitimlere uygun  kadrolara geçişleri gerçekleştirilecek.