Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ” KURSİYERLERİ SERTİFİKA ALDI

“OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ” KURSİYERLERİ SERTİFİKA ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Bolu’da okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen sertifika törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Okul Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Seferberlik kapsamında Bolu Merkez’de 417, ilçelerde 371 toplamda 822 kursiyer okuma yazma seferberliği kurslarına katılarak belge almaya hak kazandı. Kursiyerlerin 46’sı erkek olurken büyük çoğunluk 776 kişi ile kadınlar oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz konuşma yaptı.

“BOLU’DA 822 KURSİYERİMİZ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ”

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz yaptığı konuşmada “Daha önceki yıllarda benzer çalışmalar yapılmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliğinin amacı ülke genelinde okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşın kalmamasıdır. Biz de ilimizde İl Seferberlik Yürütme Kurulu olarak Sayın Valimiz Aydın Baruş başkanlığında toplandık. İlçelerde de aynı şekilde kaymakamlarımız başkanlığında İlçe Seferberlik Yürütme Kurulları toplandı. Bu toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. Halk eğitim merkezlerimiz, muhtarlıklarımız, okullarımız, sağlık müdürlüğümüz tarama ve kayıtları gerçekleştirdi. Bu çalışmalar sonucunda Bolu’da 822 kursiyerimiz okuma yazma öğrendi. 2. Kademe ilkokul düzeyinde eğitimlerimiz de talebe bağlı olarak okul ve kurumlarımızda açılacaktır” şeklinde konuştu.

“ULAŞILAMAYAN KİMSE KALMASIN”

Bolu Valisi Aydın Baruş ise programda yaptığı konuşmada; “Biz Bolu’da okur-yazarlık seferberliğini başlatırken, elimizdeki tüm imkanları bu yanda kullanılması ve toplumda gerekli duyarlılığın oluşması için neler yapabilirizi ilgililerle tartıştık ve arkadaşlarıma talimatım şu oldu; “Ulaşılamayan kimse kalmasın. Eğer köyün birinde veya ayrı bir mahallede tek bir kişi okuma yazma kursuna gelemiyorsa biz onun ayağına gideceğiz, okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız.” Bu o kadar önemli bir konu. Çünkü okuma yazma bilmeyen bir insanın bugün normal hayatını devam ettirmesi için mutlaka birine ihtiyacı var. Aslında okuma yazma bilmeyen bir anlamda engelli. Çünkü bir resmi işlemini yaptıracağında, çocuğunun bir işi olduğunda vb. olaylarda ya eşinin yardımını alacak ya komşusunun yardımını alacak veya çocuğunun yardımını alacak. Ama bugün görüyoruz ki biz kadınlarımız sosyal hayatın aktif olarak içerisinde. Sevindirici olan Bolu’daki kadın istihdamı Türkiye ortalamasının üzerinde. Biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Kadınlarımızın gerek çalışma hayatında gerek sosyal yaşamlarında aktif olarak toplum içerisinde yer alması, toplumumuzun daha ileriye gitmesi için son drece önemli konular” diye konuştu.

“OKUMA YAZMA KURSUNA GELEMEYENLERİ CESARETLENDİRİN”

Okuma yazma kursunu bitiren kadınlardan bir ricada bulunan Baruş; “Okumaz yazmanın bu önemine binaen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu okuryazarlık seferberliği kapsamında ilimizde de önemli bir çalışma başlattık ve bu çalışma neticesinde bugün bunun semeresinin alıyoruz. 822 kişi belge almaya hak kazandı. Bu hak kazananlardan 776’sı kadın, 46 erkek okuma yazma kurslarımızı bitirdi. Ben buradan kadınlarımızı tebrik ediyorum. Bu onların sosyal yaşamın içerisinde yer alma, cesaret sahibi olma anlamında ne kadar girişken olduklarını gösteriyor. Bu kursların bitimi ile birlikte 1’inci kademesine 2’inci kademeye de devam ederek ilkokul diplomasını almaya hak kazanacaklar. Kursu bitiren kadınlarımıza bir ricam var. Ne olur çevrenizde okuma yazma kursuna gelemeyen veya bu konuda ihmalkâr davranan komşularınız, tanıdıklarınız varsa onları cesaretlendirin. Sizden cesaret bulsunlar ki artık toplumumuzda okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın” dedi.

“KADINLARIMIZIN CESARETİ KALKINMAMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Son olarak Vali Baruş kadınların okuma yazma seferberliğindeki cesaretini vurgulayarak; “Bugün kadınlarımızın bu okuma yazma kurslarında yaş farkı gözetmeksizin ki kurslara gittiğimizde 70’li yaşlarda kadınlarımızı da gördük daha genç kadınlarımızı da gördük. Zamanın okuma yazma öğrenilememiş olabilir ama okuma yazma öğrenmek için hiçbir çağ geç değildir. Bu anlamda da ilimizde 822 kişinin okuryazar olmasına vesile olan bu amaçla çalışmalar ve girişimler yapıp bunun anlamını, önemini vatandaşlara iyi bir şekilde anlatan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Bolu’da artık okuma yazma bilmeyen artık kalmaz ve kadınlarımız da bugün olduğu gibi yarın da istihdam ve sosyal hayatın içerisinde cesaretle yer alırlar. Çünkü kadınlarımızın cesareti bizim toplum olarak kalkınmamız için de çok önemli bir faktör. Bu anlamda da okuryazarlık kurslarının önemli bir fayda getireceğini ve kadınlarımızın hayata bakış açılarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Bu kurslara katılarak cesaret gösteren ve büyük bir emek sonucu okuryazar hale gelen bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Sertifikalarının kendilerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere kurs bitirme belgesi verildi.

Etiketler: