Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRENCİLER SORDU, BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ YANITLAD

ÖĞRENCİLER SORDU, BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ YANITLAD
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.


Renkli görüntülere sahne olan söyleşide öğrenciler Başkan Yılmaz’ı soru yağmuruna tutarken,  Yılmaz tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, lise öğrencileriyle buluştuğu “Başkan Gençlerle Buluşuyor” söyleşilerine Atatürk Anadolu Lisesi’nde devam etti. Çarşamba gerçekleşen söyleşide Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, liseli gençlere hayatından çeşitli örnekler de vererek, kendisini başarıya taşıyan yaşam öyküsünü anlattı, Bolu’yla ilgili bilgiler verdi ve soruları yanıtladı.

 “KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRİN, ÖĞRETMENLERİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN”

Söyleşide öğrencilik yıllarından bahseden Yılmaz, tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen, öğretmenlerinin desteği ile okuyup, bu günlere geldiğini söyledi. Öğrencilerden, kendilerini iyi yetiştirmelerini ve öğretmenlerinin kıymetlerini bilmelerini isteyen Yılmaz, “Sizlerden isteğim; kendinizi iyi yetiştirin. Ve öğretmenlerinizin kıymetini bilin. Ben size kendi geçmişimi anlattım. Nasıl zorluklarla okuduğumu anlattım. Şu an her türlü imkâna sahipsiniz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN GELECEĞİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEKTİR”

Bolu’nun 14 yıllık gelişim serüveninden de bahseden Yılmaz, kentte son 14 yılda altyapı, üstyapı ve şehircilik anlamlında önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.  Bu doğrultuda birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını da söyleyen Yılmaz, “Bugünün problemini herkes çözer, önemli olan geleceğin problemlerini çözmektir. Ben 14 yıldır bunun için çaba gösteriyorum” dedi. Yılmaz, öğrencilere “Karadere içme suyu projesini” de örnek göstererek, “Bolu, göreve geldiğimizde kuyu suyu içiyordu. Kara dere sularını söke söke Bolu’ya tahsis ettik. İnşallah kuyu suyuna muhtaç olan bir şehri memba suyu ile buluşturacağız” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ DÜNYADA İLK 10 ŞEHİR ARASINA GİRMEK”

Yılmaz ayrıca, Bolu’nun vizyon projelerini de slayt eşliğinde öğrencilere anlatarak, “Tabiatın kalbi” sloganıyla markalaşan Köroğlu diyarını, dünyanın yaşanılabilir ilk 10 şehrinden biri olması için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Renkli görüntülerin yaşandığı söyleşide Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Öğrenciler Başkan Yılmaz’ı soru yağmuruna tutarken, bir öğrencinin mevcut kütüphanenin yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine Yılmaz, “Benim böyle bir eksiklikten haberim yok. Bu konun üzerine gideceğim. Gerekirse bir şekilde kütüphane oluşturur, sizin hizmetinize sunarız”  karşılığını verdi.

Etiketler: