Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

NURETTİN DOĞANAY ADAY OLACAK MI?

NURETTİN DOĞANAY ADAY OLACAK MI?
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 27. Dönem milletvekilliği için aday olup olmayacağına dair açıklamalarda bulundu. Doğanay; “Bugün bana İl Başkanlığı görevi verilmiştir, bu görevi yürütüyorum. Ne derlerse onu yaparım” dedi.

Nurettin Doğanay, aday olup olmayacağı yönünde yaptığı değerlendirmede; “Ben adayım diyenler bugün akşam istifalarını vermeleri gerekiyor. Bunun içerisinde şahsım da dahildir. Bakan yardımcılarımızla telefon yoluyla görüşmelerimiz oldu.” diye konuştu.  

24 Haziran seçimlerinde adaylık süreci öncesi resmi başvuruların olup olmadığına dair açıklama yapan Nurettin Doğanay;  “Dün akşam itibariyle bizim MKYK toplantımız sona erdikten sonra bizde bugün sabah itibariyle duyurumuzu yapıyoruz. Şu ana kadar resmi olarak bizim elimize ulaşan bir başvuru yok, gayri resmi bana ulaşanlar var. Bunu da bekleyip göreceğiz. Pazartesi noktalanacağı için bu günden itibaren süreç başlar ve başvuruları da alırız.

Özellikle şunu belirtmek istiyorum; bürokratlar ve seçilmiş olan il, ilçe başkanları veya farklı kademelerde görev yapan arkadaşlarımız için bugün itibariyle son. Ben adayım diyenler bugün akşam istifalarını vermeleri gerekiyor. Bunun içerisinde şahsım da dahildir. Bakan yardımcılarımızla telefon yoluyla görüşmelerimiz oldu. Onlarda kendi kararlarını verecekler. Tabi ki bu kararı almak bazen çok kolay olmayabilir. Onlarda bugün ya da yarın itibariyle kendi kararlarını kendi haklarında hayırlı olacak kararı verirler. Ben şu an itibariyle gerek bakan yardımcılarımızı gerek milletvekillerimizin, bürokrasimizin içinde bulunan kişilerin şöyle yapacak böyle yapacak denmesini çok uygun bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

“BAŞIMA BUYRUK HAREKET ETME ŞANSIM KESİNLİKLE OLMAZ”

Hedeflerinin AK Partiyi seçimlere taşımak olduğunu vurgulayan Doğanay Bolu’da 3 milletvekilliğini almak istediklerini söyledi. Doğanay; “İl Başkanlığı meşakkatli ve aynı zamanda güzel bir görev olduğunu da düşünüyorum. Ben Nurettin Doğanay olarak Bolu’nu Gerede İlçesinin Göynükören köyünde doğmuş bir kardeşinizim. Şu an itibariyle sayın genel başkanımız Cumhurbaşkanımızın takdiriyle il başkanlığı görevini yürütüyoruz. Bir kongre sürecinden çıktık. Benim şu anki görevim AK Parti İl Başkanlığı görevidir. Bütün odaklandığım nokta net bir şekilde söylüyorum AK Partiyi seçimlere taşımak ve getirmek. Bununla beraber de 1 Kasım seçimlerinde çok az bir farkla vermiş olduğumuz 3’ünci sıra milletvekilliği de aynı zamanda tekrarında inşallah almaktır. Hedefimiz bu doğrultudadır. Şunu da belirtmek isterim ki; beni şahsım ile alakalı genel merkezin, genel başkanımızın, liderimizin söyleyeceği söz önemlidir. Bugün bana İl Başkanlığı görevi verilmiştir, bu görevi yürütüyorum. Ne derlerse onu yaparım. Onun dışında şahsi ve bireysel olarak düşünüp de ülkenin şu zor şartları altında geçtiğimiz süreç içerisinde şahsımı ve nefsimi düşünerekten hiçbir şekilde hareket etmem. Bunun AK Parti davasına da doğru bir yaklaşım olacağını düşünmem. Başıma buyruk hareket etme şansım kesinlikle olmaz. Takdir yukarıda genel başkanımızındır. Genel başkanımız ne derse onu yaparım.” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: