Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Masal Parkında ‘kahramanlar’ yerlerini alıyor

Masal Parkında ‘kahramanlar’ yerlerini alıyor
Bolu Belediyesi’nden çocuklara armağan: Masal Parkı’nda ‘kahramanlar’ yerlerini alıyor


Bolu'da, bu yıl hizmete girmesi planlanan Masal Parkı'nda masal kahramanları ve çizgi film karakterlerinin heykelleri yerleştirilmeye başlandı. 14 yılda önemli projeleri hayata geçiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, her kesime yönelik çalışma yaptıklarını, çocuklarla ilgili de özel bir çalışmaya imza atmak istediklerini belirtti. Yılmaz, kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan parkla ilgili de "Burası çocuklara yönelik olarak tanzim edilmiş parkımız. Ancak çocuklarını bekleyen ailelerin de eğlenebilecekleri bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Tabiatın Kalbi Bolu, çok sayıda masal kahramanı ve çizgi film karakterinin yer alacağı Masal Parkı’na kavuşmak için artık gün sayıyor!

Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi’nde 14 bin 370 metrekare alana inşa edilen Masal Parkı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Çocukların çocukluklarını doyasıya yaşamalarını sağlamak amacıyla yapımına geçen yıl başlanan ve kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanan parkta, buz pisti, gölet, gölgeli oturma mekânı, çim amfi, çim tepeler, kafeterya, çocuk oyun alanı da yer alıyor.

Makarna ve yumurta ev ile dinozor giriş kapısının misafirlerini karşılayacağı alanda, hikaye kitapları, destan, masal ve çizgi filmlere konu olan Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel, Taş Devri, Ayı Yogi ve Bobo, Pinokyo, Nuh’un Gemisi, Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Rapunzel, Şirinler, Karagöz ve Hacivat, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan, Kül Kedisi ve Don Kişot’un dev heykelleri çocukların hayal dünyasına hitap edecek.

Heykellerin montajı yapılıyor

Çalışmaların aralıksız devam ettiği parkta, Nuh’un gemisi ile masal ve çizgi film kahramanları heykelleri yerlerini almaya başlandı. Kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanan parkta belediye ekipleri, bir yandan dev geminin ve heykellerin montajını yaparken, diğer yandan peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

“Çocuklarla ilgili özel bir çalışmaya imza atmak istedik”

Parkta kurulumuna başlanan heykelleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyada yaşanılabilir ilk 10 kent arasına girmek amacıyla her kesime yönelik çalışma yaptıklarını, çocuklarla ilgili de özel bir çalışmaya imza atmak istediklerini belirtti.

Projeyi şehir merkezinde değerlendirmek istediklerini ancak yer bulunamadığını kaydeden Yılmaz, ayrıca uzun yıllardır Bolu’ya kazandırmayı hayal ettikleri ‘buz pateni pisti’nin de parkta yer alacağını açıkladı. Pistin hangi kitleye hitap edeceğine ilişkin de bilgiler veren Yılmaz, “Buz pateni pistini çocukların yanı sıra aileleri de kullanabilecek. Burası çocuklara yönelik olarak tanzim edilmiş parkımız. Ancak çocuklarını bekleyen ailelerin de eğlenebilecekleri bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU