Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM BOLU’DA

MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM BOLU’DA
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde katılacağı konferans öncesinde Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Buradaki ziyaretinde basın mensupları ile bir araya gelen Erdem, gündeme dair değerlendirmelerde de bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Pembe Salonda katılacağı “Geçmişten Günümüze Türk Kadını” adlı konferans için Bolu’ya geldi.

Konferans öncesinde Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Erdem,  “Bolu’nun tüm basın mensupları kardeşlerimi tertemiz bir mücadele yürüttükleri için tebrik ederim” dedi. Ziyarete Erdem’in yanında Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil, Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, partililer ve bir çok basın mensubu katıldı.

“Devlet Bahçeliyi de burada ağırlamak isteriz”

Ziyarette ilk konuşan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, 15 Temmuz süreci ve sonrasında Bolu basınının dik bir duruş sergilediğini dile getirdi. Velioğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; ”Bolu basını ülkemizin geçirdiği zor dönemleri anlının akıyla geçmiştir. 15 Temmuz sürecinde ve sonrasında Bolu’da hiçbir gazete ve basın kuruluşu kapanmamıştır ve hiçbir gazeteci arkadaşımıza da soruşturma açılmamıştır bu da Bolu Basınının gururudur. Bolu basını devletine, milletine, bayrağına ve toprağına bağlı bir basın örgütüdür. Bende Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak her gittiğim ilde bunu gururla söylüyorum. Adem başkanım, İsmail başkanım ve diğer başkanlarımla beraber birlik beraberlik bir abi kardeş ilişkisi içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar sonucunda Devlet Bahçeli Başkanımızı da burada ağırlamak isteriz.”

“15 Temmuz’un bertaraf edilmesinde en büyük etken basın”

Velioğlu’nun ardından konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil, gazeteciler ile olan iyi diyaloglarının devam etmesini temenni etti. Evcil, “15 Temmuz süreci öncesi ve sonrasında gazeteci arkadaşlarımız ve abilerimizle çok iyi bir diyalog içerisindeyiz. Sağ olsunlar yanlışlıklara meal vermeden gerçekleri Bolu’da aktarıyorlar. FETÖ soruşturmasından da yüz akıyla bu işin içerisinden çıktılar. 15 Temmuzun bertaraf edilmesindeki en önemli etken basındı. Malumunuz ittifak sürecindeyiz mecliste görüşmeler tamamlandı. Vatandaşın kafasında sorular var bu soruların birinci dereceden sorunlarına cevap bulacağı kişi sayın vekilim. Sormak istediklerinizi vekilime sorabilirsiniz kendisi de büyük bir samimiyetle cevaplayacaktır.” diye konuştu.

“Bolu basınının tertemiz bir mücadele yürüttüklerini düşünüyorum”

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ülkenin yaşadığı zor süreçte gazetecilerin önemine değindi ve Bolu Basınına teşekkür etti. Erdem, “Ülkemizin geçmiş olduğu zorlu süreci hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimi akşamı varoluş ile yok oluş arasındaki incecik çizgiyi bu milletin mensubu olduğunu söyleyen her vatandaş yaşadı. ‘Bizler bu gece yok olabiliriz ya da yok olabiliriz’ ve sokaklara çıktı demokrasisine sahip çıktı. Bu anlamda ilk açıklamayı yapan liderimiz Devlet Bahçeli oldu. Liderimiz; ‘Bizler her tür darbeye karşı devletimizin yanındayız’ dedi. Kendisi Balgat’ta Milliyetçi Hareket Partisi binamızın üç hilalin altında ışıkları yakmak suretiyle ‘Bende buradayım. Hain neredeyse gelsin beni bulsun’ dedi. O gün milliyetçi, ülkücü camia sokaklardaydı, Türk milleti sokaklardaydı. Ve haine meydan okudu. O gecenin kahramanı Türk Milleti oldu. Türk Milleti kahramanlık destanlarına bir tanesini daha ekledi. Basın mensuplarımızın burada rolü çok büyüktü.  O günden itibaren ya kirlenmişliğin içinde olacaklardı yada tam tersi hakikaten vatanın, milletin bekası için onlarda bizlerle birlikte siyasilerle birlikte, Türk Milleti ile birlikte mücadele edeceklerdi. Ben de Bolu’nun bu anlamda tüm basın mensupları kardeşlerimin tertemiz bir mücadele yürüttüklerini düşünüyorum. Özellikle Türk Milletinin bekası için Türkiye’nin, ülkemizin üniter yapının bozulmaması için, bayrağımızın inmemesi, ezanların dinmemesi için bir mücadele yürüttüklerine inanıyorum. Ülkemize karşı, hain olacak her kim varsa o gün FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ve bunlara hizmet eden bütün uzantıları, siyasi uzantıları da dâhil olmak üzere bu mücadeleyi yürüttünüz. Hepinize çok çok teşekkür etmek istiyorum. Basın bizim yüz akımız. Bugün Afrin’deki mücadele Zeytin Dalı operasyonunu ele aldığımızda basın toplumu bilinçlendiriyor. Bizler anlatıyoruz, Devlet büyükleri anlatıyor ama yürütülen mücadele meşru mücadele orada yürütülen mücadele sadece sınır ötesi bir operasyon değil Suriye toplarında huzuru tesis edecek bir operasyon. Yine aynı şekilde sınır güvenliğimizi sağlayacak olan bir operasyon. Ve en önemlisi kahraman Türk ordusu orada huzuru sağladıktan sonra bugün ülkemizde bulunan sığınmacı kardeşlerimizin de o bölgeye tekrar huzur içinde kendi topraklarına yerleşmeleri açısından çok önemli bir görev yerine getirecekler. Oradaki mücadele terör örgütleriyle yapılıyor. Bu terör örgütleri eli kanlı terör örgütleri. Onların elinde bizim bebeklerimizin kanı var. onların elinde kadınlarımızın kanı var. Onların elinde masum insanların kanı var. Rabbim orada mücadele eden kahraman Türk askerine güç, kuvvet versin. Dualarımız onlarla. Bizim için çok önemli o bölgede yapılan operasyon. Bolu ile ilgili çok heyecanlı geldim. Ben Türkiye ile ilgili çok önemli çalışmalar yapa biriyim. Liderimiz Devlet Bahçeli’de tüm Bolu halkına selamlarını gönderdiğini de belirtmek isterim.”

“Milli mücadelede milli şuurun tamamının bir araya gelmesi gerek”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem İttifak görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Erdem, “Pazartesiden itibaren genel kurulda görüşülmeye başlanacak. Nasip olursa önümüzdeki hafta Cumaya kadar bitirilmesi öngörülüyor. Yapılan çalışmaların en önemlisi şu, milli ittifak dediğimiz ittifak aslında ülkede oluşmuş olan gayri milli unsura karşı bir milli cephenin oluşması. Ülkemizin belki en ihtiyacı olduğu dönem bugün. Milli bir mücadele veriyoruz. Bu milli mücadelede de mutlaka o milli şuurun tamamının bir araya gelmesi gerekiyor.        Biz üç şey saydık, bu vatan bölünmesin, bu bayrak inmesin, bu ezan dinmesin diyen insanların aslında bir araya geldiği devletin yanında olan, darbelere karşı olan terör örgütlerine karşı olan insanların bir araya geldiği, siyasi anlamda yada insani anlamda, bir milli cephe var. O milli cephe içinde liderimiz tüm siyasi nefislerini bir kenara bırakma suretiyle tamamıyla devletin ve milletin bekası söz konusuysa biz bunları bir kenara bırakırız demek suretiyle, milli ittifak noktasında gerekli ilk adımı attı. Hatta ikinci adım olarak, gerçekten vatan milletin bekası söz konusu olduğunda Milliyetçi Hareket Partisi tüm nefislerini bir kenara bırakır. Adayımız yok, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, beyefendiyi destekleyeceğiz demiştir. Uyum yasaları gelmek zorunda, ondan sonra da seçimler var. O seçimlerle ilgili çalışmaları da hızlı bir şekilde yapacağız. Bizler o milli cephenin içinde yer almaktan dolayı gururluyuz, onurluyuz. Çünkü bizim için vatanımız, milletimiz söz konusu ise gerisi teferruattır. O cephede yer alacak herkesin başımızın üstünde yeri var. Umarım karşı cephede yer alanlar da bunun kritiğini yapacaktır. Bunun değerlendirmesini yapacaktır. Gerçekten ne kadar büyük bir tehlikenin içinde, gayri milli bir cephenin içinde çok önemli 3 – 4 unsur var. PKK var orda, FETÖ var orda, PYD var orda, YPG var orda, bakın bunun yanına siyasi partiler yanaşabiliyorsa, ve kapı çaldıkları zaman bizim adayımız şu kişi şu propagandayı yapıyoruz dediklerinde Türk Milletinin huzurlarına çıkabileceklerine inanıyorlarsa Türk Milletinin ferasetini, kalbini ve milli şuurunu bilmiyorlar demektir. Onun için hata yapanların da aciliyetle hatalarından dönüp milli cephe içinde yer almaları gerektiğini ittifak noktasında nerede yer almak noktasında karar vermeleri konusunda uyarılarımız vardır. Rabbim Türk Milletine birlik beraberlik nasip etsin her zaman. Bu birlik beraberliği bozmaya yönelik fitne tohumlarına müsaade etmesin ki zaten müsaade etmeyecektir. Önümüzdeki hafta cumadan itibaren Allah izin verirse, daha da şekillenmiş olacak. Detaylar ortaya çıkacak.”

“Vaktinde seçim her zaman uygundur”

Son zamanlarda sıkça söylenmeye başlanan erken seçim hakkında ise Erdem şu ifadelere yer verdi, “Devlet büyükleri bu konuda gerekli açıklamaları yapıyor. Zamanında yapılacak seçim uygundur. Olması gereken bu. Spekülasyonlar hep var. Temmuzda yapılacak, kasımda yapılacak, ekimde yapılacak. Bence buna çok o şekilde bakmamak lazım. Yerel seçim için belli bir süre lazım. Bunların hepsinin matematiğini yaptığınız zaman aslında mümkün görünmüyor, teknik olarak da mümkün değil. Devlet büyükleri de bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere gerekli açıklamayı yaptı. Vaktinde seçim her zaman uygundur. Zaten çok seçin geçirmiş bir ülke olarak bu gün de büyük bir ihtimalle erken bir seçim görünmüyor. Yapılan açıklamalar dışında konjonktür nereye gider nasıl olur onu da bilemeyiz ama görünen o ki seçim zamanında yapılacak.”

Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesinde düzenlenecek olan “Geçmişten Günümüze Kadın” adlı konferansa katılan Erdem burada bir çok sivil toplum örgütü başkanları ve öğrenciler tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan konferans önce Erdem’in öz geçmişi ve giriş konuşmaları ile başladı. konferans öğrenciler ile soru cevap yapılarak tamamlandı.

 

Etiketler: