Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MEHMETÇİĞE KAN BAĞIŞI DESTEĞİ

MEHMETÇİĞE KAN BAĞIŞI DESTEĞİ
Bolu Orman İşletme Müdürlüğü personeli Afrin operasyonundaki Mehmetçik için ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması amacıyla kan bağışında bulundu.


 Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin; “Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can” sloganı ile bu kampanyaya bölge müdürlüğümüz olarak katkı sunmaya çalışmaktayız. Amacımız, kan ihtiyacının azami seviyede karşılanması için elimizden ne geliyorsa bunu göstermek” dedi.

Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi tarafından Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde kurulan sedyelerde Bolu Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin ve personelin katılımıyla kan bağışında bulunarak Mehmetçiğe destek verdi.

“BAĞIŞLANAN HER KAN KURTARILAN 3 CAN”

Kurum binasında gerçekleştirilen kan bağışı etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, kan bağışının kutsal bir görev olduğunu vurgulayarak; “Kan bağışı kampanyası Türkiye genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Kızılay’ın aynı zamanda Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası iştirakleri ile düzenlene bir kampanya. “Bağışlanan her kan kurtarılan 3 can” sloganı ile bu kampanyaya bölge müdürlüğümüz olarak bütün bölge müdürlüğü personeli katkı sunmaya çalışmaktadır. Bizim amacımız, kan ihtiyacının azami seviyede karşılanması için elimizden ne geliyorsa bunu göstermek. Bizde bu gayret içerisindeyiz. Kan bağışının çok kutsal olduğunu burada güzel bir vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Ayrıca kendimde bir kan bağışçısıyım. Sürekli olarak Kızılay’a 3 ayda bir kan bağışında bulunmaktayım. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden de oldukça memnunum. Bu konuda destek olan herkesten Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“İLK ÖNCE BOLU’DA “

Bolu Kızılay Bolu Şube Sekreteri Vehbi Camgöz, Türk Kızılay’ı ile kamu kuruluşları arasında imzalanan protokole değinerek kan vermenin önemine değindi. Camgöz; “Türkiye Kızılay Genel Merkezi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince Bolu Orman Bölge Müdürlüğü personeli kan verme etkinliği yapıyoruz. Biliyorsunuz zor günler yaşıyoruz. Gönlümüz istiyor ki; çatışma bölgesinden hiç kan talebi olmasın ama öyle anlaşılıyor ki orada büyük kan talebi olabilir. Türk Kızılay’ı kamu kuruluşları ile bu olaya hazırlık içinde protokoller yaptı. Bizde ilk önce Bolu’da gerçekleştiriyoruz bu olayı. Bolu’da yapmamızın sebebi biliyorsunuz Orman deyince Bolu akla geliyor. Bolu’daki resmi kurumlardan en etkilisi de Orman Bölge Müdürlüğü. En çok personel burada var. O açıdan ben Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi adına teşekkür ediyorum. Temennimiz bu aldığımız kanlar Güneydoğu’ya veya Afrin bölgesine değil Bolu’daki hastalarımıza gitsin. Oradan bir can kaybı gelmesin. Bu bir hazırlıktır” ifadelerini kullandı.

“BU SADECE BİR İLETİŞİM HİZMETİ DEĞİL AYRICA BİR VATAN HİZMETİ”

Camgöz, Bolu’da Kızılay’ın kan verme aracı için sabit bir yerleri olduğunu da belirterek; “Bolu da daha önce Kızılay arabaları kan vermek için yer bulamıyordu. Biz bu meseleyi de çözdük. Yıkılan sinemanın yerine kan aracımızı da sabitleştiriyoruz. Bundan sonra Bolulular merkezi bir yerde sürekli istediklerinde kan verecek duruma geliyorlar. Bu kampanyaya gösterilen ilgi için teşekkür ediyorum. Bu sadece bir iletişim hizmeti değil ayrıca bir vatan hizmeti. Toplumda bir bilinç oluşturma hizmetidir. Bolu basınına gösterdikleri bu ilgiden dolayı Kızılay adına teşekkür ediyorum. Hepimiz görevimizi yapmak zorundayız. Diğer yerlere de örnek olacak inşallah.” diye konuştu.

 

Etiketler: