Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MASAL PARK'TA SONA GELİNİYOR

MASAL PARK'TA SONA GELİNİYOR
Tabiatın Kalbi Bolu, çok sayıda masal kahramanı ve çizgi film karakterinin yer alacağı Masal Parkı'na kavuşmak için artık gün sayıyor. Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi'nde 14 bin 370 metrekare alana inşa edilen Masal Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor.


Bolu’da, bu yıl hizmete girmesi planlanan Masal Parkı’nda masal kahramanları ve çizgi film karakterlerinin heykelleri yerleştirilmeye başlandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, her kesime yönelik çalışma yaptıklarını, çocuklarla ilgili de özel bir çalışmaya imza atmak istediklerini belirtti. Yılmaz, kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan parkla ilgili de “ Burası ise masal parkı. Tamamen çocuklara ve bebeklere yönelik bir yer.” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi’nde 14 bin 370 metrekare alana inşa edilen Masal Parkı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Çocukların çocukluklarını doyasıya yaşamalarını sağlamak amacıyla yapımına geçen yıl başlanan ve kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanan parkta, buz pisti, gölet, gölgeli oturma mekânı, çim amfi, çim tepeler, kafeterya, çocuk oyun alanı da yer alıyor.

Makarna ve yumurta ev ile dinozor giriş kapısının misafirlerini karşılayacağı alanda, hikaye kitapları, destan, masal ve çizgi filmlere konu olan Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel, Taş Devri, Ayı Yogi ve Bobo, Pinokyo, Nuh’un Gemisi, Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Rapunzel, Şirinler, Karagöz ve Hacivat, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan, Kül Kedisi ve Don Kişot’un dev heykelleri çocukların hayal dünyasına hitap edecek.

HEYKELLERİN MONTAJI YAPILIYOR

Çalışmaların aralıksız devam ettiği parkta, Nuh’un gemisi ile masal ve çizgi film kahramanları heykelleri yerlerini almaya başladı. Kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanan parkta belediye ekipleri, bir yandan dev geminin ve heykellerin montajını yaparken, diğer yandan peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

“ÇOCUKLARA VE BEBEKLERE YÖNELİK”

Parkta kurulumuna başlanan heykelleri ve çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Öncelikle insanlarımız parklarda kendini buluyor. Spor yapıyor, eğleniyor, oturuyor, komşuları ile beraber geliyor hatta ramazanda iftarlarını orada açıyor. Böyle sosyal bir doku parklar. Büyük parklarımızın tamamında bunu hissediyoruz ama küçük parklarımız daha çok çocuk oyun guruplarıyla insanların çocuklarının eğlendirdiği alanlar. Burası ise masal parkı. Tamamen çocuklara ve bebeklere yönelik bir yer.

Çocuklara yönelikte bizim Bonsai dediğimiz bodur ağaç ve aynı zamanda Nilüfer üretim merkezimiz okul çocukları ve gençler için. Burası ise tamamen küçük çocuklarımız için olacak. Şehirde her kesime hitap edecek sosyal proje alanlarımız bunlar. İnşallah burası bittiği zaman çocuklarımız, bebeklerimiz çok sevecek, anne beni oraya götür diyecek.

Projeyi şehir merkezinde değerlendirmek istediklerini ancak yer bulunamadığını kaydeden Yılmaz;

Buranın benim için özelliği şu; “Buz pateni pisti” istemiştim, şehir meydanındaki parka. Arkadaşlar orada yer darlığı dolayısıyla bunu koyamayız demişlerdi. Şu an burada “Buz pateni pisti” olacak. İnşallah çocuklarımız buralarda doyasıya eğelenecekler, spor yapacaklar, aileler tepeden onları izleyecek. Büyük değil küçük bir alan ama şık bir alan haline dönüşecek diye düşünüyorum. Belediyedeki park bahçeler müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Toparlanmaya çalışıyor, inşallah bunları göreceğiz.” diye konuştu. 

Son olarak masal parkında yol yapım çalışmaları hakkında da bilgi veren Yılmaz; “Şu an inşaat sezonu olduğu için daha yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor.”dedi.  

Etiketler: