Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MASAL PARKI'NIN KAHRAMANLARI YERLERİNİ ALIYOR

MASAL PARKI'NIN KAHRAMANLARI YERLERİNİ ALIYOR
Bolu'da, çok sayıda masal kahramanı ve çizgi film karakterinin yer alacağı Masal Parkı'nın heykelleri alana yerleştirilmeye başlandı.


Bolu Belediyesi'nce, çocukların hayal dünyasını ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla Kılıçarslan Mahallesi'nde 14 bin 370 metrekare alana yapılan Masal Parkı'nın yapım çalışmaları sürüyor.

Yapımına geçen yıl başlanan ve bu yıl hizmete girmesi planlanan parkta, buz pisti, gölet, gölgeli oturma mekanı, çim amfi, çim tepeler, kafeterya, çocuk oyun alanı da yer alıyor.

Makarna ve yumurta ev ile dinozor giriş kapısının misafirlerini karşılayacağı alanda, hikaye kitapları, destan, masal ve çizgi filmlere konu olan Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel, Taş Devri, Ayı Yogi ve Bobo, Pinokyo, Nuhun Gemisi, Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Rapunzel, Şirinler, Karagöz ve Hacivat, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan, Kül Kedisi ve Don Kişot'un dev heykelleri çocukların hayal dünyasına hitap edecek.

"Çocuklarla ilgili özel bir çalışmaya imza atmak istedik"

Parka getirilen ve kurulumuna başlanan heykelleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, her kesime dönük çalışma yaparken, çocuklarla ilgili özel bir çalışmaya imza atmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda Masal Parkı'nı oluşturduklarını aktaran Yılmaz, buraya buz pateni pistinin de yapıldığını kaydetti.

Yılmaz, projeyi, şehir merkezinde değerlendirmek istediklerini ancak yer bulunamadığını anlatarak, "Buz pateni pistini çocukların yanı sıra aileleri de kullanabilecek. Burası çocuklara yönelik olarak tanzim edilmiş parkımız. Ailelere de çocuklarını beklerken eğlenebilecekleri bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler: