Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kadir Sütçü, ‘Bolu’daki deprem…’

Kadir Sütçü, ‘Bolu’daki deprem…’

Önceki gece saatlerinde merkez üssü Bolu’nun Yeşilçele Köyü olan 4.7 şiddetindeki depremin yankıları devam ediyor. Deprem sonrası vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirirken, depremin öncü bir sarsıntı olup olmadığı merak konusu oldu.

Daha öncede Türkiye’de bazı depremlerin olacağı yönünde iddiaları ile gündeme gelen Deprem tahmincisi Kadir Sütçü, Bolu’da yaşanan deprem sonrasında Gazetemizi arayarak, Bolu’daki depremi değerlendirdi. Sütçü Bolu’da meydana gelen depremin öncü bir deprem olmadığını fakat depremlerin küçük şiddette devam edeceğini söyleyerek yakın zamanda İran’da bir deprem olacağını iddia etti.

Bolu’da meydana gelen 4.7 şiddetindeki deprem Boluluları sokağa döktü. 4.7 şiddetindeki depremin ardından küçük şiddetli artçı depremler de tedirginlik yarattı. Deprem uzmanlarının korkulacak bir şey olmadığı yönündeki açıklamaları sonrası hayat normale döndü. Fakat akıllarda depremlerin devam edip etmeyeceği sorusu kaldı.

Daha öncede bazı ulusal kanallarda deprem tahminlerinde bulunan Deprem Tahmincisi Kadir Sütçü, Bolu depreminin öncü bir deprem olmadığını fakat Türkiye’de depremlerin devam edeceğini iddia etti. Sütçü, son günlerde yaşanan sıcak hava dalgasının da depremlerin meydana gelmesinde etkili olduğunu belirterek, “Depremler sona ermiş değil. Şuan basınç yine batıya doğru gidiyor. Bulutları batıya doğru gönderiyor. Depremlerin devam edeceği söz konusudur ama Bolu’da olan bu depremi öncü bir deprem olarak görmüyoruz. İran tarafında biraz daha büyük depremler olabilir. Oradan da baskı var. Ayrıca Yunan denizinden bir baskı var orada da deprem olabilir. Türkiye ve çevresinde depremlerin devam edeceği görülüyor. Zaten depremlerin sürekliliği bu şekilde olacak.” iddiasında bulundu.