Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KULİSLERDE KİMİN İSMİ GEÇİYOR?

KULİSLERDE KİMİN İSMİ GEÇİYOR?
Onlarca milletvekilinin belediye başkanlığı adaylığı için nabız yokladığı CHP’de iki milletvekilinin yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylığına çok yakın olduğu öne sürüldü.

Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Özcan’ın, bir süre önce parti yönetiminin de gönlünden geçeni paylaştığı öğrenildi. Parti yönetiminin de Özcan’ın Bolu Belediye Başkanlığı adaylığına soğuk bakmadığı öğrenildi.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için düğmeye basan Cumhuriyet Halk Partisi’nden, kendisinde olmayan il ve ilçe belediye başkanı adaylarını belirlemek için seçim çalışması hızlandı. Peki, CHP’de yerel seçimlerde adaylar hangi yöntemle belirlenecek?

ÖRGÜT ÖNERECEK PM KABUL EDECEK

Son yapılan tüzük değişikliğiyle CHP’de yerel seçimlerde partinin adayları, “önseçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması” yöntemlerinden biriyle belirlenebilecek. Hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına ise örgütün görüşü de alınarak Parti Meclisi karar verecek. Bu daha önce belediye başkanlarının belirlenmesinde etkin olan ‘merkez yoklaması’ yerine bu kez örgütün tercihi doğrultusunda birçok yerde ‘ön seçim’ seçeneğinin gündeme gelmesi anlamına geliyor.

ONLARCA MİLLETVEKİLİ ŞİMDİDEN SAHAYA İNDİ

CHP’de hangi ilde hangi yöntemle belediye başkanının belirleneceği konusunda henüz ortada bir karar yokken; İstanbul başta olmak üzere birçok ilde mevcut milletvekillerinden çoğu 2019 seçimlerinde belediye başkanı adaylığı için sahaya indi bile…

İKİ İSİM ŞANSLI GİBİ

Peki, şimdiden sahaya inen veya belediye başkanlığı adaylığı için nabız yoklayan milletvekillerinden hangilerinin aday adaylığı adaylığa dönüşebilir? Bunu kestirmek elbette ki zor.

Düzgün Haber’in CHP Kulisleri’nden edinilen bilgiye göre şu anda onlarca aday adayı arasında iki milletvekilinin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olmaya çok yakın oldukları konuşuluyor.

EN ŞANSLI ÖZCAN GİBİ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise kendi memleketinden belediye başkanlığı adaylığı için uzun süredir nabız yokladığı herkes tarafından biliniyor. Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Özcan’ın, bir süre önce parti yönetiminin de gönlünden geçeni paylaştığı öğrenildi. Parti yönetiminin de Özcan’ın Bolu Belediye Başkanlığı adaylığına soğuk bakmadığı öğrenildi. Özcan’ın, Bolu Belediye başkanlığına aday gösterilmesinin sürpriz olmayacağı kulislerde yorumlanıyor.

 

 

Etiketler: