Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KOMŞUSUNU TABURCU OLDUĞU GÜN ÖLDÜRMÜŞ

KOMŞUSUNU TABURCU OLDUĞU GÜN ÖLDÜRMÜŞ
Kıbrıscık İlçesi’nde komşusu tarafından öldürülen Hamdi Beyde’nin, katil zanlısı Mehmmet Akman tarafından 9 ay önce traktörle çarpıldığı ve tedavisinin ardından taburcu olup köyüne döndüğü gün evinin bahçesinde öldürüldüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Bolu’nun Kıbrıscık İlçesinde, aralarında daha önce trafik kazası nedeniyle husumet bulunan 77 yaşındaki Hamdi Beyde’yi otomobilinde bulunan av tüfeği ile öldürdükten 40 gün sonra Antalya’da yakalanan Mehmet Akman’ın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürme” suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan Mehmet Akman, yaşanılanları soğuk kanlılıkla anlattı.

Olay günü, otomobiliyle evinden çıktığı sırada Hamdi Beyde’nin evinin bahçesinden kendisine el kol hareketleri yaparak küfür ettiğini söyleyen Mehmet Akman, “ben otomobilime binerken Hamdi bana hem el kol hareketi yapıyor hem de hakaret ediyordu. Ben de aracımdan inerek yanına gittim. Aramızda tartışma çıktı. Bana ve karıma küfür edince kendimi kaybettim. Otomobilimde bulunan tüfeği alarak Hamdi Beyde’ye bir el ateş ettim” dedi.

40 gün sahte kimlikle yaşadı

Hamdi Beyde’yi öldürdükten sonra Kıbrıscık’ta kendisine ait bahçede bir süre saklandıktan sonra Antalya’ya gittiğini ifade eden Akman, “Antalya’ya gittiğimde alışveriş için bir markete girdim. Marketten çıkarken yerde bir cüzdan buldum. İçindeki nüfus cüzdanını alarak, kimliğin ait olduğu kişiymiş gibi yaşadım. Daha sonra yerleştiğim pansiyonda yakalandım” şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti sanıkların ifadelerinin ardından, Mehmet Akman’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Adliye önünde geniş güvenlik alındı

Mahkeme sonrasında Hamdi Beyde’nin ailesi adliye önünde Mehmet Akman’ın ailesi tarafından öldürülmekle tehdit edildiklerini belirterek tepki gösterdiler. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye önünde taraflar ayrı ayrı dışarı çıkarılarak adliye önünden uzaklaştırıldılar.

Etiketler: