Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIŞIN BUNLARI MUHAKKAK TÜKETİN

KIŞIN BUNLARI MUHAKKAK TÜKETİN
Doğada birçok çeşit şifalı bitki mevcut. Ancak kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi çeşitli viral hastalıkların engellemesini 3 bitki çayı ile engelleyebilirsiniz. Bu 3 bitki çayları ile hem bağışıklığınızı güçlendirecek hem de kışı hiç hasta o

Doğamızda bulunan bitkilerin hemen hemen hepsi şifa dağıtıyor. Ancak bitki çaylarının muhakkak tüketilmesi gerekiyor.

 

İşte kışın muhakkak tüketmeniz gereken bitki çayları...

 

KUŞBURNU ÇAYI

C vitamini zengini olan kuşburnunu alternatif tıp uzmanları kışın sık sık tüketmenizi tavsiye ediyorlar. Kuşburnunda C vitaminin yanı sıra, K, B1 ve B2 vitaminlerini de içeriyor. Sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor mineralleri bulunuyor. Bu minerallerden dolayı kışın özellikle grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklar karşısında koruma kalkanı oluşturuyor. Aynı zamanda kuşburnunun içerisinde bulunan yağ asitleri kabızlığı da önleyerek sindirim sistemine oldukça faydalı oluyor.

 

IHLAMUR ÇAYI

Güçlü antioksidan kaynağı olan kuşburnu kışın şifa dağıtıyor. Özellikle içerisine bir dilim limon katılarak içilen ıhlamur çayı öksürükten hatta kronikleşmiş öksürükten bile düzenli tüketildiği zaman kurtarabiliyor. Kış akşamları siyah çay yerine limonlu ıhlamur içerek bağışıklığınızı güçlendirebilir, hastalıklardan korunabilirsiniz.

 

ZENCEFİLLİ LİMON

Zencefil faydaları sebebiyle bir çok hastalığa iyi geliyor. Özellikle burun tıkanıklığını anında açan bir özelliğe sahip olan zencefil,  terleme yoluyla vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda baş ağrısı ve romatizma gibi ağrılı hastalıkları da tedavi edici özelliği olduğu biliniyor.

Etiketler: grip kis cay soguk alginligi