Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KADİR TOPBAŞ VE EŞİ GÖYNÜK’E HAYRAN KALDI

KADİR TOPBAŞ VE EŞİ GÖYNÜK’E HAYRAN KALDI


İstanbul Büyük Şehir Eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş Göynük’ü ziyaret etti. Gerek doğal ve kültürel, gerekse yaşam tarzı olarak Göynük’ü çok beğendiklerini ifade ettiler.


Kadir Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş Göynük’ün tarihi ve kültürel alanlarını gezerken Başkan Kemal Kazan ilçe hakkında kendilerine detaylı bilgiler verdi.

 

İlçe halkı tarafından sevgiyle karşılanan Topbaş ailesi halk ile sohbet etti. Kadir Topbaş ve eşi gezilerine Göynük Belediyesi Gürcüler Evi Kent Müzesi ile devam etti. Gürcüler evi Kent Müzesini gezen Kadir Topbaş ve eşi müze hakkında bilgiler aldı.

 

Ardından tarihi Zafer kulesine çıkarak ilçeyi kuş bakışı gözlemleme fırsatı bulan Kadir Topbaş ve eşi Göynük’ün sahip olduğu sakinlik ve doğal güzelliğiyle ülkemizin eşsiz yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade etti. Başkan Kemal Kazan öncülüğünde başlatılan Sivil Mimari ve Kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve bir emanet olarak gelecek nesillere aktarılması kapsamında Göynük Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları takdir ettiğini belirten Kadir Topbaş, ‘Bu toprakların Osmanlı’nın ilk kurulduğu yerler arasında olduğunu ve bizim özümüz olduğunu’ dile getirdi. İlçemizin simgesi Zafer Kulesi’nin tarihi ve gerçekleştirilecek olan peyzaj çalışmaları hakkında da Başkan Kemal Kazan’dan bilgiler alan Kadir Topbaş ve eşi şehir merkezinde bir süre daha gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.