Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KADIN GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

KADIN GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
İYİ Parti kurucularından Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy ve Emine Küçükali ile İktisat-Finans Uzmanı Şahin Aslantaş, Bolu İYİ Parti binasında, kadın gazetecilerle basın kahvaltısında bir araya geldi.

Her hafta bir ili ziyaret eden İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi İlay Aksoy ve parti kurucuları Emine Küçükali ve Şahin Aslantaş, İYİ Parti Bolu İl Teşkilatını ziyaret etti.

Kahvaltıya, Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy ve Emine Küçükali ile İktisat-Finans Uzmanı Şahin Aslantaş, Bolu İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Aydın, parti yönetimi ve kadın gazeteciler katıldı.

Kahvaltı sonrasında basın açıklaması yapan İYİ Parti kurucuları kadın gazeteciler, çalışmalarında karşılaştıkları güçlükleri dile getirirlerken, özellikle basın kuruluşlarının ekonomik sorunlarının öne çıktığını vurguladılar.

İlk olarak konuşan İl Başkanı Mehmet Aydın; bir takım ziyaretlerde bulunmak için Bolu’ya gelen genel merkez üyeleri ile ziyaretler yapacaklarını ifade ederek; “Bugün Bolu’da genel merkezimizden üç arkadaşımızı ağırlıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını gezeceğiz. Çarşı ve pazara gezeceğiz, esnafımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Her hafta yapmış oldukları bir ile ziyaretle Türkiye’nin nabzını tutarak ne istiyor, bizim halkımızın istekleri, şikâyetleri nedir, siyasetçiden ne bekliyor bunların cevabını alacaklar” dedi.

Başkan Aydın’dan sonra Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy Öncelikle Genel Başkan Meral Akşener’in selamlarını ileterek ve Afrin’deki şehitler için Allahtan rahmet diledi ve Allah Türkiye’yi vatanımızı bu zor günlerden geçirip en kısa zamanda huzura ermesini nasip etsin dedi.

“KADINLAR GÖRÜNMEYEN BİR KAHRAMANLAR ORDUSU”

Aksoy, Önceliklerinin kadınlar ve çocuklar olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bizim seyahatlerimizin esas amaçları hem parti politikalarımızı anlatmak, hem yakından genel merkezi yakından tanımanız hem de biraz sohbet amacıyla yapılıyor bu ziyaretler. Ben kadından ve çocuktan sorumlu Sosyal Politikalarda Genel Başkan Yardımcısı Koordinatörüyüm. Gittiğimiz her yerde muhakkak kadınla ilgili çalışmalar yapıyoruz ama çalışma formatlarımız biraz daha farklı. İlk başta muhakkak kadın gazetecilerle buluşuyoruz. Çünkü görünmeyen bir kahramanlar ordusu kadınlar. Gazetecilik çok zor ve özellikle şu anki Türkiye’deki koşullarla yapılması daha da zor hale gelmiş bir meslek. Bir de onun üzerine kadınsanız daha da zor oluyor.”

“TÜRKİYE’NİN GERÇEK SORUNLARI YÜZLEŞMEMEKTİR”

Öncelikle bu ziyaretlerimizin başlangıç yeri basındır. Çünkü bizim iktidarımız kesinlikle basının ifade özgürlüğünü savunuyor ve bunu gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla sizi önce bir takdir etmek, sizi dinlemek, sizinle birlikte olmak bizim parti politikalarımızın ve bizim vizyonumuzu ilk başta öne çıkan unsurudur. Arkasından biz muhakkak baronun çocuk ve kadın hakları bölümünü de ziyaret ediyoruz. Çünkü biz iktidara geldiğimizde Türkiye’yi yeniden normalleşmesi için bir basın özgürlüğü bir de adaletle birlikte yapmamız gerekiyor diye düşünüyoruz. Yok sayarak, baskı altında tutarak, milli ya da gayri milli anlamsız tartışmalar haline getirmek konulardan çok uzaklaşmaktır. Türkiye’nin gerçek sorunları yüzleşmemektir esasında.”

“KADININ OLDUĞU HER YERDE DEĞİŞİM VAR”

Kadınların konularına gelince, biz partimizde kadın kolları kurmadık şu sebepten dolayı; kadınlar eşit görür, bize göre de eşittir anayasaya gereği de eşittir. Kadın kollarını bir kenara koymak istemedik. Çünkü mücadeleyi her zaman birlikte yapmak gerekiyor. Şu an huzura ermemiz için de birlikte çalışmamız gerekiyor. Dolayısıyla ayrı bir kol değil ayrı bir bünye değil. Bizim tüzük gereği de %25 bir cinsiyet kotamız var o da tabandır. Diğer partilerden farklı olarak ta bir taban kotamız var. Beldelerimiz, mahalle temsilcilerimiz dâhil %25 yakalayamıyorsa kurulamıyor. Dolayısıyla biz her yerde kadının varlığını zorluyoruz. Bu bizim ilerde iktidarımızda da kamu görüşümüze yansıyacak. Kadının olduğu her yerde değişim var. Kadının olduğu her yerde farklı fikirler var”

“5 YILDA %100 OKURYAZAR SEVİYESİNE GETİRECEĞİZ”

Biz Türkiye’yi yeniden kalkındırmak istiyoruz kadınlarla birlikte toplumda eşitlik sağlayarak yapacağız. Eğitimde, kamuda, ticarette, bilim de ve her yerde. Bunların hepsi çok ciddi anlamda teşvik edilecektir. Bizim iktidarımızda ilk 5 yıl içinde de bir eğitim seferberliğimiz yapılacak ve 45 yaş altı erkek ve kadın için %100 okuryazar seviyesine getireceğiz. Bunu ilk 5 yılımızda yapacağız. Çünkü 2018-2019 yılında toplumuz okuryazar olmaması kabul edilecek bir şey değil. Biz kalkınamayız.”

ÇOCUK İSTİSMARI KONUSUNA DEĞİNDİ

Son olarak çocuk istismarı konusuna da değinerek; “Bizim çok ciddi bir çocuk politikamız var. Öncelikle biz çocukları birey olarak kabul ediyoruz ve anaysa gereği 18 yaş altı çocukların hepsi devletin koruması altındadır, devletin sorumluluğudur. Bizim iktidarımızda muhakkak devlet ve hükümet birbirinden ayrılacak. Çünkü devletin asli görevi ayrıdır hükümetin ayrı. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuk istismarı çok komplike bir sorundur. Şimdilerde gündeme gelen kısırlaştıralım gibi basit bir çözümle asla olacak bir şey değildir. Bizim iktidarımızda çok daha kompleks bir şekilde yapılacaktır. Çocuklarımıza anaokulundan başlamak üzere bir eğitimle kendi haklarını öğreterek korumaya teşvik edeceğiz. Bunun yanı sırada çok ciddi kanunlarla güvenceye alınacaktır” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ GENÇLERE UMUT YAŞLILARA HUZUR GETİRMEK”

İlay Aksoy’un ardından bir konuşmada kurucular kurulu üyesi Emine Küçükali yaptı. Küçükali, partinin en büyük hedefinin gençlere umut yaşlılara huzur getirmek olduğunu vurgulayarak; “İYİ Partinin en büyük hedefi “Gençlere Umut Yaşlılara Huzur Getirmek.” Bunun için buradayız. Basın bizim için çok önemli. Neden önemli ülke için önemli. Tarafsız ve bağımsız olduğunuz takdirde her türlü açığı ve yanlışı halka aktarabilme aracısınız. Dolayısıyla sizler bir şekilde halkla iktidarların, sivil toplum kuruluşlarının arasında bir aracı durumunda olmanız sebebiyle çok önemli bir yer sahibisiniz. Bizim kentlerin kimliği ile de parti olarak önemsediğimiz bir konu var. Basın olarak sizler kentlerin hafızasına, kentleriniz kimliğine sahip çıkarak, önemseyerek bir konuda şayet bir sivil toplum kuruluşu meslek odaları olabilir hiç fark etmez; eğer kentin kimliğine zarar verecek herhangi bir yaklaşımı yapıyorsa iktidarlar, hükümetler ya da şehrinizde yaşayan herhangi bir kuruluş buna el birliği ile dur demelisiniz. Kesinlikle bunun bir 50- 100 yıl sonraya aktarılmasına izin vermemelisiniz. Çünkü farkında olmadan tarih taşlara kazınmış haliyle bize geliyor. Biz geçmişimizi geleceğe anca var olan yapılarla ve tarım yapılan alanlarla, anıt yapılarımızla iletebiliriz. Başka türlü milli kültürlerimizi kesinlikle gelecek nesillere iletemeyiz” şeklinde konuştu.  

“BU DEVLETİN KURUCUSU BİZE BİR VİZYON VERMİŞ”

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi İktisat-Finans Uzmanı Şahin Aslantaş, devletin yeniden inşa edilmesi gerektiğine değinerek ekonomik olarak sorgulama yapılmasını söyledi. Aslantaş;  “10-15 yıl içinde ülkenin gelmiş olduğu duruma biraz da ekonomik taraftan bakmak gerekiyor. Kadın, çocuk, kentleşme, ekonomi hepsi iç içe geçiş konular. Bir algı bozukluğu var. Ekonomimiz çok ilerledi gerçekten ancak bu doğru bölüşülebiliyor mu? Gerçekten katma değeri olan bir üretim var mı? Bunları sorgulayacak maalesef hiç kimsenin ne vakti var ne bişey. Bunu düşündürtmüyorlar bile. Ama sorgulamamamız lazım. Nüfusumuzun yarısı kadın. Nüfus yapımıza baktığımız zaman gençlerimiz ağırlıklı. Bunlar üretken halde değil. Üretime katılamıyorlar. Eğitim sistemimiz bozuk. Her yerde üniversite açıldı ama üniversiteli işsizler çok. Bunları aktif olarak ekonomik hayata katamıyoruz. Bu giderek bize kültürel yozlaşmayı getiriyor. Dünyayı yakalamayı bir tarafa bırakın dünyanın artık dışladığı kümelerin içine itiliyoruz. Bunu hak etmiyoruz. O yüzden biz parti olarak bu farkındalığı hepimize anlatmak, paylaşmak zorundayız. Bazı şeyleri okuryazarlık gibi etrafımızda olan ekonomik,  sosyal olaylara biraz daha sorgulayıcı bakmamız lazım, yanılmamız lazım. Toplum borçlandı. Ciddi bir borç batağı içindeyiz ve bunu döndüremiyoruz. Çok kıymetli varlıklarımızı satarak kurtulacağımız zannediyoruz ama bu eğer piyasa tarafına bırakılırsa sermaye acımaz. O yüzden devlet devlet gibi fonksiyonlarını yerine getirmeli. O yüzden devletin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Devleti şirket gibi yönetmezsiniz. Devlet hepimizin malıdır. Bazı devletler özelleştirdiklerini geri alıyorlar. Herşeyi rasyonel akıl içinde, hesap içinde geleceğe dönük olarak dünya nereye gidiyorsa o tarafa gitmek zorundayız. Bu devletin kurucusu bize böyle bir vizyon vermiş. Bu partinin kurucusu da kaybettiğimiz fark etmiş bizleri bir araya topladı. Bizde bunu halka halka çoğaltacağız.” 

Basın açıklamasının sonunda İl Başkanı Mehmet Aydın 4 Mart Pazar günü yapılacak kongreye tüm Boluluları davet etti.

Kahvaltının ardından İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları, Genel İdare Kurulu üyesi İlay Aksoy ve parti kurucuları Emine Küçükali ve Şahin Aslantaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateşi, Başoğlu Kablo’da çalışan işçileri ve Bahçelievler Muhtarlığını ziyaret etti.

Etiketler: