Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İşlemler 15 liraya yapılacak.

İşlemler 15 liraya yapılacak.
Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri artık noterler tarafından yapılacak. Araç satışlarının noterlere devredilmesi ile 117 liralık motorlu trafik belgesi ve 14.5 liralık posta masrafından tasarruf edilecek. İşlemler 15 liraya yapılacak.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, "Bugün  itibariyle tescil belgelerinin de noterler tarafından verilmesine başlandı. 1  Şubat yeni dönemin başlangıcıdır. Vatandaşlar, araç alım-satımı yapmak için  notere geldiğinde artık tescil belgesini de alıp çıkacak." dedi.  Tutar, Ankara 62. Noterliğinde yeni araç tescil işlemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 680 sayılı Kanun  Hükmünde Kararname (KHK) ile yeni bir sürecin başladığını söyledi. KHK ile ikinci elde tescil belgelerinin noterler tarafından verilmesi  için çalışmaların 1,5 yıldır devam ettiğini belirten Tutar, "Bugün itibariyle  tescil belgelerinin de noterler tarafından verilmesine başlandı. 1 Şubat yeni  dönemin başlangıcıdır. Vatandaşlar, araç alım-satımı yapmak için notere  geldiğinde artık tescil belgesini de alıp çıkacak." diye konuştu.

 5 DAKİKADA BİTİYOR

Tutar,  bu sürecin hem zamandan hem de maliyet açısından tasarruf  sağladığını dile getirerek, şunları ifade etti: "Uygulamayla vatandaşımızın hem hukuki güvenliği hem de kendi  güvenliği sağlanacak. Bütün sorgulamalar elektronik ortamda yapılacak. İşlemler  bitince tescil belgesi verilecek. Tescil belgesinin basımı ve tescili için artı  15 lira ücret ödenecek. Avantajımız, 117 lira trafik belgesi ve 14,5 lira kargo  bedeli ortadan kalktı. Vatandaş, 'Kargo ücretine ruhsatımı alıyorum' diye  bakabilir. Şöyle düşünün, bir işiniz var ve 3-4 noktada bitiyordu, şimdi tek  noktada işinizi hallediyorsunuz. Bu uygulama hepimiz için kolaylık. Noterlere  ekstradan da bir yük getirmeyecek. Noterlerimiz gerekli tedbirleri aldı." Vatandaşlardan Nazif Demirgök de uygulamanın büyük bir kolaylık  getirdiğini belirterek, işleminin 5 dakikada bittiğini ve zamandan tasarruf  ettiğini söyledi. 2 BİN NOTER YAPACAK İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarında, yönetmelikle getirilen değişikliklerin anlatıldığı video yayımlandı. Buna göre, vatandaşların araç ruhsatlarını almaları, önceki uygulamaya göre daha kolay, hızlı ve ekonomik olacak. Daha önce 615 noktada yapılan tescil işlemleri, artık 2 bin noter tarafından gerçekleştirilecek. Araçların satış belgeleri, kargoyla gelmesi beklenmeden noterlerden anında teslim alınacak.