Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘İZZET BAYSAL’IN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN’

‘İZZET BAYSAL’IN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN’
Bolu gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin borçlarından, dijital su sayaçlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Özcan ayrıca MEB’in nitelikli okullar kararı ile de ‘Rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatmayın’ dedi.

Bolu gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin borçlarından, dijital su sayaçlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Özcan ayrıca MEB’in nitelikli okullar kararı ile de ‘Rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatmayın’ dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ile partisin il binasında basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığının sınavla alacak nitelikli okulların içerisine İzzet Baysal Anadolu lisesinin alınmamasına tepki gösterdi. Özcan; “AKP’li siyasiler ve bu aldıkları kararla rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatan siyasiler şükran günlerinde hangi yüzle yürüyecekler?” dedi.

Konuşmasının devamında Belediye’nin icraatlarını da sert sözlerle eleştiren Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a; “Bu bir şark kurnazlığıdır. Bu vatandaşa atılmış bir kazıktır” diye konuştu.

Karadere Tüneli ve Çele Barajı ile ilgili de “Bu proje neden gecikti ve halen daha ne bekleniyor? Bu konuda bir açıklama bekliyoruz.” diyerek su isale hattı konusunda, “Yerin altında bir servet yatıyor. Bizim paralarımız bir anlamda toprağa gömülmüş durumdadır” dedi.

“AKP’Lİ SİYASİLER ŞÜKRAN GÜNLERİNDE HANGİ YÜZLE YÜRÜYECEKLER?”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MEB’in nitelikli okul kararına tepki gösterdi. Ayrıca AKP’li siyasilere de seslenerek bu konuda adım atılmasını istedik. Özcan; “Milli Eğitim Bakanlığı 2 gün önce internet sitesinden bir duyuru yaptı. Çok enteresandır Bolumuzun en güzide okulu olan rahmetli İzzet Baysal’ın amiral gemisi olarak tanımlayabileceğimiz Türkiye’nin en başarılı okullarından bir tanesi olan, açıldığı yıllarda Kadıköy Anadolu Lisesi ile puan anlamında yarışan İzzet Baysal Anadolu Lisesi nitelikli okullar kapsamına alınmadı. Sınavla öğrenci almayacak artık. 32 ilde Anadolu Liselerinin sınavla öğrenci kabulünün önüne geçti. Bu önümüzdeki yılarda da devam edecek.  Pozitif anlamda eğitim öğretim konusunda öğrenci yetiştirmeye çabalayan okulların birer birer niteliksiz hale getirildiğinin bir örneğidir. Şimdi Mayıs ayının 11’nde İzzet Baysal şükran günleri başlıyor. İzzet Baysal’ın göz bebeği dediği Türkiye’nin en iyi okullarından bir tanesi olan İzzet Baysal Anadolu Lisesini niteliksiz okul kapsamına sokan AKP’li siyasiler ve bu aldıkları kararla rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatan siyasiler şükran günlerinde hangi yüzle yürüyecekler? Vakit geç değil. AKP’li milletvekillerine sesleniyorum. Ben bu konuda girişimlerde bulunuyorum. Rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatmayın. Alınan bu saçma sapan kararın derhal Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzeltilmesi gerekiyor. Biz bu konuda adım atılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“30 METREKÜP SU VERİP BU İŞTEN KURTULAMAZSIN”

Bolu Belediyesinin icraatlarını eleştiren Özcan, dijital sayaca geçilmesi durumunda vatandaşa geri iade edilen su konusuna da değindi. Özcan; “Belediye insanları çağırıp 30 metreküp hibe su veriyoruz diyor. Öncelikle vatandaşlar bilsin ki Bolu Belediye Başkanlığı size hibe su vermiyor. Burada Ömer Kırıcı arkadaşımız var. Kendisi 30 yıl sonra dijital sayaca geçerken Bolu Belediyesine verdiği teminatı geri istedi. Olay bundan kaynaklandı. O zaman bol sıfırlı paralarımız vardı Ömer Kırıcı arkadaşımız da 30 yıl önce 50 Milyon para yatırmış. Bunu isteyince Belediyedeki yetkili altı tane sıfırı atmış ve bunun karşılığında size su verelim demiş. Şimdi Bolu Belediyesi aklınca 30 metreküp su vererek uzun yıllar önce yatırılmış teminat paralarını vatandaşın istemesinin önüne geçiyor. Yani bu suları teminat karşılığında veriyor. Ama Bolu Belediyesi bu hesabı şu şekilde yapmalı vatandaş abone olup teminat bedeli yatırırken o zaman yatırdığı teminat bedelle ne kadar metreküp su alınıyorsa bu günde o kadar metreküp su vermen gerekiyor. Yani 30 metreküp su verip bu işten kurtulamazsın. Sen vatandaşa en az 30-40 metreküp su daha borçlusun.  Hemen bu hesabı yapıp eksik olan su miktarını da vatandaşa ödemesini bekliyoruz. Vatandaşımız bunu bir lütuf gibi görmesin. O yıllar önce yatırdığı paranın karşılığı. Bolu belediyesinin bu işleri, yaparken insaflı davranmasını bekliyoruz, vatandaşını kandırmamasını bekliyoruz. Bu bir şark kurnazlığıdır. Bu vatandaşa atılmış bir kazıktır” diye konuştu.

“BOLULULAR 10 YIL DAHA BU SUYU İÇEMEYECEK”

Yapımı devam eden Karadere Tüneli ve Çele Barajı ile ilgili de Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan açıklama beklediklerini ifade eden Özcan; “15 yıldan beri Çele tarafından suyumuz gelecek. Alaaddin Bey Başkan olmadan 2004’te bu sözü vermişti. Arada 15 yıl belediye başkanlığı yaptı. Bu arada dedi ki; tüneller yaptık dedi. Hatta o su tünelinde Bolu Dağı tüneli ile karşılaştırmaya kalktı. Ama biz 15 yıldır bu suyun sözünü alıyoruz, tünel yapıldı yapılacak deniyor ancak hesaplara göre Bolulular 10 yıl daha bu suyu içemeyecek. Bu proje neden gecikti ve halen daha ne bekleniyor? Bu konuda bir açıklama bekliyoruz.  Bolu Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız titiz bir çalışma sonucunda ki çalışmaları engellendiği halde bu yapımına devam eden tünellerle ilgili danışmana her ay KDV dâhil 13 bin 600 TL para verildiğini tespit etmişler. Bu para kime ve ne zamandan beri ödeniyor. Bu bilinmiyor. Kaç yıl daha bu para ödenecek. Bolu Belediyesi bu danışmana ne danışıyor. Bunun cevabını da istiyoruz. Çünkü bu paralar Bolu halkının paralarıdır” dedi.

“YERİN ALTINDA BİR SERVET YATIYOR”

Ana su isale hattı konusunda da Alaaddin Yılmaz’ın Bolu’ya attığı bir kazıkta ana su isale hattıyla ilgilidir diye belirterek; “Bu konuda biliyorsunuz ki Bolu’da 70’in üzerinde patlama oldu. Sebebi Gölköy’deki suyun terfi istasyonuna gönderilmesiyle ilgili projenin değiştirilmesiydi. İller Bankası bu isale hattın çelik borularla yapılmasını istemişti. O zamanlarda Alaaddin Bey Düzce’deki arkadaşının fabrikasından CTP plastik boru alarak bu projeyi İller Bankasına değiştirtti. Bunun sonuncunda da bu borular patladı. Mecbur kaldı iller bankasına yeniden müracaat etti. 10 yıl önce yapılması gerek çelik boru işini yaptırmaya başladı. Geçen gün Salıbeylere gittiğimde hattı güzergahı değiştiği için o CTP boruları yerin altında bomboş yattığını gördüm. Yerin altında bir servet yatıyor. Bizim paralarımız bir anlamda toprağa gömülmüş durumdadır” ifadelerini kullandı.

Etiketler: